HONDA VETÄYTYY F1-KILPAILUISTA

Tuon uutisen pitäisi kertoa jo tavan tallaajillekin, että emme ole enää missä "pikku taantumassa".

 

LISÄYS 5.12.

KAKSI ASIAA JOITA KANNATTAA SEURATA

Kanadan pääministeri väisti hallituksensa kaatumisen siirtämällä välikysymyksen seuraavan vuoden puolelle. Odottaisin vastaavia tempauksia muistakin valtioista, hallitusten laillisuus alkaa olla vähän kyseenalaista kaikkialla. Yksinkertaisesti siksi, että veronmaksajien rahaa lapioidaan ihan surutta finanssimaailmaan - seurauksena voi sanoa (ainakin jenkkilästä), että veronmaksajien lapsenlapsetkin ovat maksamassa näitä velkoja.

 

Toinen seurattava on työttömyystilastot. Jenkkilässä vuoden loppua kohti joka kuukausi työttömien lukumäärä kasvoi enemmän kuin edellisessä kuukaudessa. Tuohon kun vielä lisätään, että tämän vuoden luvut pysyivät "jotenkuten" ojennuksessa, koska firmoilla oli säästöjä, joilla pönkittää tilannettaan. Tästä eteenpäin säästöt on syöty - ja lainoja ei saa. Yhtälön pitäisi jokaisen tajuta. Eilinen veikkaukseni 3 milj. työtöntä lisää tammikuun loppuun mennessä ei välttämättä ole kaukaa haettu. Eikä Eurozone ole kaukana perässä.

Seuraavan vuoden virallisista luvuista vastaa Totuuden ministeriö (G. Orwell, 1984). Niin kun luetaan uutiset, niin pääsemme paremmin perille missä mennään.

Jenkkilän sisäinen infrastruktuuri on tulossa tiensä päähän. Paljon jenkkiunelmana markkinoidut suburbiat ovat menossa kaatopaikkatavaraksi - talot on paljolti rakennettu muovista ja öljyn johdannaisista, joiden pitkän ajan säänkestävyys on vähintään kyseenalainen. Toinen pointti on, että ihmiset alkavat keräämään "irtotavaraa" kierrätykseen, jolloin ensimmäisiä kohteita ovat mm. kuparijohdot.

Tässä on selitetty mitä tuo Dry Baltic Index, DBI on syönyt. Lyhyesti vuoden sisällä Capesize luokan laivan vuokraus on laskenut 164ooo US$'sta 6ooo US$'in - ja silti laivat eivät liiku. TAEn keskustelupalstalla eräs lukija mainitsi juuri käyneensä Shanghaissa - ja koneen laskeutuessa näki SATOJA laivoja seisomassa satama-alueella. Tämä on sitä mistä on ollut puhetta jo jonkun aikaa. Vaan löytyy tuolta jenkkilästä näköjään yksi firma, jolla tulos paranee - Jack Daniels menee kuin kuumilla kivillä. Vastapalloon Merrill Lynch ennustaa öljyä 25US$'n hintaan piakkoin.

Tässä vahvistetaan UKn poliiseille sota-ajan valtuudet pysäyttää ja tutkia ihmisiä kaduilla - ilman mitään selitysvelvoitetta. Jos kenellä on aikaa, niin kannattaa lukea tuo Mayer'n kirja "They thought they were free" Natsi-Saksasta. UKssa talojen hinnat laskevat nopeimmin 25 vuoteen. USAssa puolestaan 10% asuntolainoista on virallisesti tappiollisia pankeille eli pakkohuutokauppaan menossa, kuukauden tai enemmän myöhässä maksuissa jne. Ei voi kuin nauraa ihmisiä, jotka nyt sanovat, että se on tässä - pohja, NYT PITÄÄ OSTAA.

Kalifornia saattaa maksaa jatkossa IOU'illa eli "lupaamme maksaa sitten joskus" - toisen kerran toisen maailmansodan jälkeen. Millwaukeessa ihmiset tekevät oman rahansa yrittäen kannustaa ihmisiä ostamaan paikallisesti. Odotettavissa liittohallituksen ratsauksia lähiaikoina. Joka tapauksessa vastaavia paikallisrahoja on ollut käytössä hiljan ainakin Saksassa. Kaikkinensa paikalliseen vaihtoon uskon monen asian kallistuvan, mutta aika-akseli on tietenkin vaikeampi arvioida. Sveitsissä 52v maan isoimman rahaston hoitaja "tekee itsemurhan", kuinkahan tuo oli?

Tämä on valitettavasti ranskankielinen (kai saksankielinenkin) juttu, mutta mainitaan että EUssa ruokavarastot ovat kutistuneet 45 päivään - muutaman vuoden takaisesta puolen vuoden varastoista.

Onko tässä tulevaisuus monelle länsimaisellekin valtiolle - Zimbabwe painuu totaalianarkiaan. Viemäreissä ei ole kaivonkansia ja ulosteet kiertävät normaalivesien sekaan, siinä on "erinomainen" tautien synnytyskone. Armeija ryöstelee surutta ja maaseudulla kohta 5 milj. ihmistä ruoka-apua vailla.

 


05.12.2008 09:15 |