IHMISENÄ OLEMISEN MIELETTÖMYYS

Jenkkilä on tietenkin helppo kohde vinksahtaneiden esittelyyn, mutta minkäs teet... Detroit'issa SUV-autot on tuotu kirkkoon ja ihmiset rukoilevat autoalan pelastusta. Jossain keskustelupalstalla oli maininta, miten Irakin valloitussodan alkaessa monissa jenkki-kirkoissa rukoiltiin pommien osumisen puolesta. Kesällä rukoiltiin bensan hinnan alennusta (tässä ja tässä) - mitähän seuraavaksi? Veikkaan, että moni yllättyy ikävästi "halvan" bensan kylkiäisenä tulevasta lamasta. Muutoinkin voi miettiä koko jenkkiyhteiskunnan tulevaisuutta, kun katsoo miten paljon rehellisyyttä arvostetaan nuorison keskuudessa ko. korttitalossa.

Tässä ikään kuin piste iin päälle, kierrätys on kuolemassa. Taloudellisesti kannattamattomana tietenkin, mitenkään muutenhan asioita ei voi arvottaa.

 

Jenkkilään ensi vuonna miljoona työtöntä kuukaudessa (missähän olemme kuulleet tuollaisia arvioita?). Yksi ala, joka saa osansa leikkauksista on myös Wallstreet. Motorola on mitä ilmeisimmin menossa samaan putkeen kuin autoala yleensäkin. New York Times lainaa 225 milj. US$ omaa pääkonttoriaan vastaan - ei yhtään epätoivoista? Samanlaisissa ongelmissa painii Tribune - vararikko kutsuu.

Tulevia resurssisotia silmälläpitäen US Army on avaa videopelikeskuksia kauppakeskuksiin kaikkialle jenkkilään, iskulause kai on "nappaa ne nuorena" tai jotain muuta vastaavaa. Toisaalta tuntuu tuo televisiokoulutus menneen jakeluun vanhemmillekin - Wal-Mart'issa 53v myymälävaras kuoli henkilökunnan käsittelyssä.

USAn valtiovarainministeriön 4vko ja 3kk treasuryjen korot painuvat ennätysalhaalle, monet pelkäävät niiden olevankin seuraava kupla. Luulen, että tässä on tosiaan siemen sille lyhyelle pyrähdykselle pörsseissä ja muissa US$'eissa laskien. Monet ottavat rahansa pois US$'n romahduspelon takia ja muut sijoitukset nousevat hetkellisesti. Sitten deflaatio karkaa komerosta nätisti sanottuna... ja seurauksena on totaalilikvidointi. Se kun lähtee käyntiin, niin parempi olla pois jaloista. Tuo juttu on muutoin melkoisen hyvä, kannattaa lukea.

Valkoinen talo on kovasti valmis pelastamaan autoalaa - kai siellä pelottaa Detroitin romahduksen aiheuttama autioituminen. Siinähän saattaisivat ihmiset joutua kasvattamaan oman ruokansa! Kaikkinensa ihan uskomaton maa, niin pienet kuin suuret firmat ovat tipahtamassa rahattomuuteen. "Huvittavaksi" asian voi tietenkin ajatella, kun jenkkilä on aina ollut olevinaan viisainten ja nerokkainten ohjauksessa - mutta mitenkähän tuo on sitten ollutkaan?

Kreikan mellakat jatkuvat jo kolmatta päivää.

Zimbabwen dollari näyttää paperirahojen tulevaisuutta. Joku aika sitten sahasivat rahoistaan jonkun nollan pois - ja nyt painetaan taas 100 milj. dollarin seteleitä. Vaan ehkä maassa on edes yksi täystyöllistetty kaveri, setelien suunnitelija siis.

 

ZimbabweDollar

Urokset käyvät harvinaisiksi tässä maailmassa, monissa lajeissa sukupuolijakauma on muuttumassa rajusti. Tämä muutos on tapahtumassa myös ihmisissä. Adelaide ja South Australia joutuvat ostamaan vettä ensi vuonna - laivalasteittain. Joskus tuntuu, että me ihmiset olemme kuin Kelju K. Kojootti, pitkällä jyrkänteen reunalta ja yritämme polkea ilmaa etsien tukea olemassaololle. Vimoset 200v tuon tuen ovat antaneet fossiiliset energiavarat, jotka ovat mahdollistaneet ruoantuotannon kasvun. Mitä tapahtuu kun väestö kasvaa ja fossiiliset polttoaineet vähenevät?

 


08.12.2008 19:27 |