VIIKONLOPUN "HERKKUJA"

Oli menoa, joten jäi tekstaus vähemmälle - kaipasiko kukaan? Tässä jokunen juttu "parhaimmasta päästä":

Miksiköhän ei jenkkilän talousteam oikein saa pankkeja rokotettua touhuistaan? Olisiko siksi, että Summers (dreamteam'in tärkeimpiä) sai viime vuonna 5,2 milj. US$a riskirahastoilta? Samainen sankari ei halunnut kuulla Harvard'in yliopiston talouden hoitoon liittyvistä "kummallisuuksista", vaan itse asiassa huolehti viestintuojalle potkut talosta. Obama: talousongelmien syyllisten etsiminen ei kiinnosta (erinomainen teksti). Samoin tämä: 53v vanhus näpistää 7,69 US$n edestä - takuut 20ooo US$a. Samassa jutussa: keskiverto-jenkki maksaa luotoistaan 14% korkoa. Kohtuus, kohtuus - neh? Kuka kuvittelee FDIC'in Bair'in olevan tavan kansan asialla, niin tässä on pitkä lista eriävistä mielipiteistä. Koskahan vastaavia olisi Suomessa valikoiduista hallinnon sankareista esittää?

 

Jenkkilässä satoja tuhansia tipahtamassa pois työttömyysturvan piiristä. Eikä loppua taida näkyä. Samoin kulutusluotot menevät metsään ennätysmäärin. Eikä ihme, yksityisten luototus on kasvanut kuin raketilla 1970-luvun alusta - öö, USAn PeakOil, kultakannasta luopuminen ja petrodollari? Nyt voisi kysyä, jotta kenelle kellot soivat... Tosin kun mietitään fraktionaalinen pankkisysteemi, niin voidaan hyvällä syyllä sanoa, jotta pankit ovat kaikkein velkaisimpia. AIG'lla puolestaan tuntuu riittävän vielä PR-firmoille käyttöä - vasta viime kuussa 4 isoa sellaista oli heidän leivissä. Moody's ennakoi ennätysmäistä firmojen nurinmenoa sitten Toisen Maailmansodan.

Mitä ilmeisimmin kabinetin pojat ovat saaneet omansa pelastettua, koska nyt on alkanut hallituksen taholta kovistelu eri firmojen johtoa kohtaan (tässä ja tässä). Samoin puheet muiden luotottajien maksumies -ominaisuus on nyt ok. Tosin tietty "kenkää" saavat pomot varmaan varustetaan "kohtuullisilla" erorahoilla ja muulla mukavalla - eihän niitä voida ottaa pois. Varsinkin kun on riski, jotta kaverit voisivat kertoa kaikkea hassua julkisuudessa. Hehe, GS aikoo tehdä osakeannin - olisikos ottajia?

UKn ei tarvitsisi olla häpeissään IMFn ovelle kolkuttamisesta. Jiihaa, nyt siis alkaa mediasirkus tuonkin kynnyksen madaltamisesta. Ja kuka maksaa? Ettei vain myös suomiveronmaksaja...? Tämäkin pitäisi UKssa pistää miettimään - ensimmäinen panttilainaamo Lontoon keskustaan vimosen sadan vuoden aikana. UKn autoala kurvaa samasta mutkasta ulos kuin jenkkilän GM ja kumppanit. Vinkki - autoja on liikaa maailmassa.

G-mies Brown kovasti yrittää vielä esittää johtoporsasta - pankit hei, totelkaa G20-kokousta. Hmm, Darling myöntää, että toisen vuosipuoliskon talouskasvu jää haaveeksi - no kidding, Einstein? Samaan aikaan 340 brittiä menee vararikkoon joka päivä... Kannattaisiko tästä huolestua - eikö? Huh, niin onhan se tärkeämpää todeta, että Saksa on pahemman kuilun partaalla. Jälleen kerran joudun toteamaan - minulle samoja nappeja, kitoos.

EKP: kyllä, teemme kaikkemme tilanteen tasapainottamiseksi. Öö, tilannetta parantaisi kun yhdenmukaistetaan tilinormeja USAn kanssa - noinkohan? Ei tarvita kuin lisää Madoff'in kaltaisia pintaliitäjiä ja hyvä tulee (hauska teksti näiden sankareiden toilailuista). Tosin vastapalloon löytyy sitten näitä toisenlaisia pankkimiehiä - kaveri lopetti pankinjohtajana lainauksen 2004-07. Tässä vähän Greenspan'in perkaamista :-)

Espanjan pankkiromahdus on samoin paljastumassa isommaksi kuin toistaiseksi on uskallettu puhua - avaustarjous 40 Mrd US$a. Onko ottajia, onko? hmm, herra siellä takarivissä - niin, laitetaanko 70 vai pyöreät 100 Mrd US$a? Aika näyttää... Irlannin talous 2010 mennessä -12%. Unkarin tuskaa raportoituna. Kunhan ei voitaisi todeta, että Wallstreetin lahja jatkaa tarjoiluaan vielä pitkään.

Aasia: Kiinan talousstimulus on paljastumassa pieniksi villoiksi suurten puheiden jälkeen - yksi sana "korruptio" kertonee riittävästi. Japani heittää talouden auttamiseksi 10 bilj. yeniä (2% BKT) tiskiin yhdessä lisäbudjetissa. Meillä ei napeilla pelata, hmm?

Vilaus kuukauden takaa - 45% maailman varallisuudesta haihtunut. Eipä ole tuostakaan Suomen mediassa taidettu puhua, eh? Myymättömien autojen varastot pullistelevat satamissa ja liikkeissä - tulevaisuus? Arvaan kyllä, mutta kuka sitä haluaa kuulla - ei ainakaan talousihmiset... G20-kokouksen jälkimainingit ovat myös vähän muuta kuin meitin armas Stubb'kin sanaili aamu-TV'llä: "Obama on hieno mies ja hommat on hanskassa" öpl-plplpl-öh. Mitenkäs olisi jos Obama pikkuhiljaa kävisi oikeisiin ongelmiin kiinni - myrkkypaprut? Ai niin, eh - eihän se nyt NIIN oleellista ole...

Arviot jenkkilän ensimmäisen apupaketin (700 Mrd US$n TARP) laskusta veronmaksajalle - viime syssynä 189 Mrd US$a, nyt 356 Mrd US$a. Soh, mitäs noita pahemmin raportoimaan - veikkaan, ettei täällä ainakaan asiasta ole missään mainittu. Lyhyesti voisi sanoa: Hurraa, jenkkilä teki Japanit mallia 1990. Tulee vain mieleen menossa oleva eläkerahastojen ehjääminen Suomessakin...

Obaman tuoma MuutosTM johon voi uskoa: tuhannet pakenevat Afghanistanin ja Pakistanin rajalla ohjusten pelossa. Yksi syy lisää täyttää tyhjiö 70ooo jenkkisotilaalla - kun ovat nuo NATOn ja EUn tontut niin hitaita. Toisaalta taas Venäjälläkään ei tunnu olevan hinkua pois Georgiasta.

OPEC pian historiaa, koska menettänyt vaikutusvallan öljynhintaan - Wall Street Journal. Tulevaisuuden ruusuisuutta parantamaan tämäkin - Venäjä leikkaa öljykenttien ylläpitovaroja. Toisenlainen energiauutinen jenkkilästä - Ohiossa ihmiset varastavat sähköä ennätysmäärin. Kunhan ei kiharat suoristuisi tuossa - joskus oli juttua Venäjän romahduksesta miten ihmiset vetivät omia piuhojaan. Sitten välillä sai noita tee-se-itse-miehiä paistinlastalla irrotella muuntajista. Onnea vaan...

Lisää Isoveli -herkkuja, Obamalle mahdollisuus internet'in hallintaan hätätilanteessa? Hehe - NATOa vastaan mellakoimassa Black Bloc -anarkisteja, joilla taitaa olla poliisikytköksiä (tässä, tässä ja tässä). Jep, hajoita ja hallitse sanoi jo joku Caesar vai mikä se oli... Lyhyesti toiselta kantilta katsoen - ei paluuta entiseen.

Tässä pörssiin hyppäämistä harkitseville: härkämarkkinat? oletko hullu? Toisaalta hullut ajat saavat kaikenlaisia hassuja reaktioita aikaan - kuten kultakolikoiden kerääminen huipussaan hinnoista huolimatta. Tai ehkä juuri sen takia? Mene ja tiedä... Vaan tämä "kuuma-peruna" -peli on omalla tavallaan huvittavaa seurattavaa - mark-to-imagination ja muut finanssisäännöt lyhyesti.

Pikkulapsille purkkiruokaa, nyt ohjuspolttoaineella terästettynä. Miten olisi se naturel-rintaruokinta? Ah, mutta sehän ei ole kapitalistista toimintaa... eikä kumarra rahalle. Hyi, paha paha rintaruokinta - kyllä se melamiini aina äiteen omat voittaa >sarkasmia<.

 


06.04.2009 15:53 |