ent. USA on UGSSA = UNITED GOLDMAN SACHS STATES OF AMERICA

Goldman Sachs'illa tuntuvat lonkerot venyvän kaikkialle, mutta keskittyminen on tietty jenkkilässä mukaan lukien Maailmanpankki. Mikä tietysti vähintäänkin kyseenalaistaa Obaman toiminnan, jonka 100 ensimmäistä päivää J. Pilger'in kommentoimana ei ainakaan minun epäilyksiä jatkoista leppoisammiksi muuta. Yksinkertainen, reilu toiminta olisi lainsäädäntö eli Glas-Steagall -lain palautus - mutta se tietysti aiheuttaisi kysymyksen jotta miksi se poistettiin. Tuo ei demokraateille tietenkään ole kevyt kysymys, koska ah niin ihana Clinton sen aikoinaan poisti päiväohjelmasta. Illinoisin kongressimies sanookin suoraan jotta pankit omistavat paikan. Kuinkas muualla?

 

Kaupallisten kiinteistölainojen default'it 5x jenkkilässä - mitäpä tuohon voi sanoa, veikkauksia tuotto-odotuksista muidenkin kohdalla? Entäs derivatiivit - varsinkin kun noiden periaatteena on ollut puhdas huijaus alusta loppuun? Jenkkilän talous laski 6,1% vuoden takaisesta - Volcker'in mukaan tilanne olisi tasapainottumassa ja siten ei tarvittaisi lisää apupaketteja. Ei ja joo, sikäli kun rahan suunta jatkuisi edelleen pankkeihin - vaan minnepä muualle sitä voisikaan suunnata?

Voi veljet, AIGssa rukoillaan pomoa jättämään eroaminen myöhemmäksi, kun puljun pitäisi setviä 234 Mrd US$n derivatiivisotkut. Haloo!!! Jotenkin luulen, että äijällä ei ole mitään mielenkiintoa asiaan - ja miksi olisi, taskut pullollaan ainakin seitsemän- tai luultavasti kahdeksannumeroisia bonuksia. Stressitesteistä kaikenlaista tuntuu vuotavan - tällä kertaa 6 pankkia tarvitsisi lisää hilloa. Citigroup voisi olla yksi rahan hamuamisinnosta päätellen, mutta silloin tietty hinkuvinku bonuksista tulee vähän hassuun valoon - tai no, ei ehkä sittenkään. Citi ei ole ainoa, kun haluaisi irti kontrollista ja ainahan laskun voi siirtää osakkeenomistajille.

Floridassa riskirahaston johtaja syytteeseen, kaveri oli karkuteillä hävöksissä pari viikkoa ennen antautumistaan. GM sulkee 1000 myyntipistettä - 137ooo työttömäksi (luku on tekstin lopussa, toivotaanko etteivät ihmiset jaksa lukea loppuun asti?). Tällaisiakin pikkujuttuja - Uusi Seelanti jättää eläkerahastonsa limboon, ei tänä vuonna rahaa. Ja ensi vuonna? Tässä on ovela kirjoitus, FED ja muut keskuspankit ovat toimineet oikein ja tilanne on hallinnassa ellei suorastaan loistavasti. Minä odottaisin kyllä ensi vuoden puolelle ennen kuin kirjoittelisin kehuja - mutta minä olenkin jollamies :-) Buiter antaakin paljon selvemmät vastaväitteet edelliselle tekstille ja ei tarvitse meikäläisen jokeltelua lukea.

Euroopassa lainaustoiminta kutistuu nopiasti ja deflaatiostakin mainitaan, älä helkkarissa! Saksan BKTn lasku 6% ensi vuonna? Irlannin talous kutistumassa 12% kolmessa vuodessa, pahin painajainen vai toiveajattelua? Itävallan junayhtiöille ennätystappiot - derivatiiveihin sotkeutumisesta. Taitaa olla monella muullakin täysin odottamattomalla taholla vastaavia tulossa julkisuuteen piakkoin. Miksikö? Kovin, kovin monet firmat ovat ulkoistaneet sijoitustoiminnan ja mistähän niitä voittoja olisi nälkäisimpinä haettu - kysyn vaan... Saa nähdä onko Euroopan komission riskirahastojen säännöstely tuttuun tyyliin liian vähän ja liian myöhään.

Energiapuolella on varsin synkkiä numeroita ihmeteltäväksi BP'n ja Shell'in tulokset tippuvat alle puoleen edellisvuodesta. Rotterdam'in satamassa seisoo öljytankkeri poikineen, kun kenellekään ei öljy tunnu kelpaavan. Ja miksi kelpaisi kun kulutusyhteiskunta on kuoleman kielissä - vaikka ei sitä kukaan virallinen johtoporsas kykenekään ääneen (ei ainakaan medialle) sanomaan.

Firma toisensa jälkeen on menossa konkkaan, niin iso kuin pieni, ja pörssiosakkeet nousevat ToivonTM varassa. Asioita viritellään takahuoneissa ja siirretään ikävät asiat estradin nukkein kehuttaviksi ja valiteltaviksi. Huomenna siis Chrysler'in kaatuminen tullee Obaman sokerikuorrutuksilla virallisesti esiin. Asiaan liittyy tietenkin melkoiset liittojen kuristukset, siinä monen kuvitelmat turvatusta työstä ja eläkepäivistä saa uuden sisällön - molemmat ikkunasta pihalle. Joka tapauksessa aika mato pitää miehen olla puhumaan, että nämä tarinat saa käännettyä positiivisiksi. Onneksi ihmiset haluavat uskoa - ja sen varassahan tässä enää mennään.

Joku sentään jaksaa ruokaongelmista mainita - mutta kuunteleeko kukaan? Ehkä sitten kun mellakat materialisoituvat... Tämän tiimoilta luulen, että Kemiran lannoitetuotannon myynti Norjaan tulee vähintäänkin kyseenalaiseksi tulevaisuudessa. Tiedä vaikka siitä tulisi ensimmäisiä suomalaisia kansallistettavia kohteita - tosin täällä on kansan johtoporsaina lähinnä lapasia, joten saas nähdä. Tyly veikkaukseni on, että tulevina vuosina saamme erilaisia kansallistamisuutisia lukea vähän joka kantilta maailmaa. Miksi siis ei meilläkin? Onkohan tämä sitten sanonta, jolla minut pannaan linnaan tai hullujen huoneelle, mene ja tiedä - TAI aika näyttää...

Yksi puoli sikaisojen sikafarmien haitoista (miljoona eläintä vuodessa!) - tuollaiset toimivat inkubaattoreina (kasvatuskoneina) taudeille. Ilmeisesti Meksikon pöpö lähti liikkeelle sellaisesta pari viikkoa ilmoitettua aikaisemmin.  Kasvualustaepäilyhän perustuu valtavan eläinmäärän yhdessä pitämiseen ja hurjasta antibioottien käytöstä. Sama tietenkin pätee muihinkin isoihin ja erityisesti teollisiin eläinfarmeihin. Meatrix on tähän liittyvä ajatuksien herättäjä jos etsii helposti lähestyttävää esitystä näistä. Tässä toinen maininta Rumsfeld'ista ja tamiflu'sta, hassu yhteensattuma, hmm... Lisää possukuumeesta ja kummallisista yksityiskohdista täällä.

Bittisfääreissä on alkanut esiintyä epäilyä, että jenkkilä yrittäisi siirtyä sotateollisuudeksi ts. aloittaa sota BKTn nostamiseksi. Olisipas uutinen - Bush'in Irakin ja Afghanistanin retkiähän ei kai voida laskea, kun USAssa muutoin meni kohtuullisen "hyvin" tavan tallaajilla. Nyt nuo alkavat olla poissa kulutuspelistä (tilanne ei tule kääntymään vuosikausiin) eli on enää jäljellä valtio kulutuksen=BKTn tuottajana. Seuraava askel taitaa olla Pakistan ja sota trewstreettereitä vastaan, nehän ovat sopivat kohde rivimiesvitosten huijaamiseksi.

Obaman Banksteri-kerhon kuvitelma on tietenkin, että jenkkilä siirtyy sitten helposti kasvuun sodan loputtua kuten Toisen Maailmansodan jälkeen. Ongelma vain on, että viime vuosina jenkkilän BKTsta 70% oli yksityiskulutuksen kautta. Visiot ja kuvitelmat eivät oikein voi toteutua jos ihmisten kulutusta ei saada nousuun. Tällaisen sota-askelen ottaminen tietty edellyttäisi kongressin hyväksyntää, mutta eilisen uutisoinnin valossahan se on helppoa. Uh-huh :-(

Vimonen vaihtoehto kai on se Pitkä SotaTM, Jatkuva SotaTM tai TerrorismisotaTM josta Bush&Co jo kertoi 2001... on kaverit lukeneet Orwell'ia tunteella - 1984'ssähän puhutaan Ikuisesta sodasta. Tätä ennakoiden maailma on pirstaloitumassa kymmenillä eri tavoilla, on huumeiden ok-leiriä, poliitikkoja jne. Melkoinen soppa siis.

 

Kiitos linkkein heittelystä - jollain palstalla tosin nimettiin "survivalisti"-sivustoksi ja jotenkin se ei ihan ole sitä millä itse näitä sivuja kuvaisin. Mutta minä ja aivoitukseni muutenkin... :-D

 

Hauskaa Wappuva!

 


29.04.2009 21:09 |