OBAMA: RAHAT ON LOPPU

Mielenkiintoista, että kaveri menee tuollaista TVssä sanomaan. Muu onkin sitten Obamaspeak'ia parhaimmillaan. Saa nähdä mitä jenkkipörssit sanovat tiistaina - tänäänhän nuo ovat kiinni.

Tälle minä nauroin ihan kippurassa - Ranskassa on kunnan johtoporsaille myönnetty subprime'n tyyppisiä lainoja 20 Mrd €n verran. Asiaan kuuluu muutaman vuoden lyhennysvapaat tai matalakorkoiset vuodet (sopivasti ehkä vaalikausi?) ennen kuin lainakorot resetoituvat bankstereille asiallisemmiksi. Näillä on kunnan isät varmaan saaneet aloittaa äänestäjiä miellyttäviä projekteja ja jättää lasku sitten seuraavalle johtoporsaalle. Jos joku on kuvitellut, että hölmöjä on ollut vain köyhissä niin mietitäänpä uusiksi. Lainojen uudelleenjärjestely on tietenkin hyvin kallista ja luultavasti tätä(kin) soppaa saavat selvitellä vuosia.

 

Tämäkin kertoo jenkkifinanssipuolen näkymistä - Playboy myynnissä. Yleisesti ottaen alkaa tuntua, että yhä enemmän ihmisiä on henkisesti heittämässä lusikkaa nurkkaan: ihmiset muuttavat yhteen asumaan (ei taida kauheasti auttaa talojen hintoja tämäkään?), viime vuonna ennenaikaisia eläkehakemuksia 25% lisää, eläketarjonta kuihtuu työntekijöille kiihtyvään tahtiin jne. Heh, UK seuraa jenkkilän kupeessa - tai no, ainakin niin kauan kun se ei haittaa finanssipuolta. UK-pankit eivät oikein ole innostuneita keräämään jenkkilän verotusta varten rahoja, eivät ainakaan ilmaiseksi.

Liittovaltion pitäisi pelastaa pienemmät TV-asemat, kuinkahan tuossakin käy? Veikkaus on jotta menee rautasaappaan alle moni "itsenäinen" toimija, kun suostuu Geithner'in ja kumppaneiden sopimuspöytään. Hassua miten jenkkilä on nopeasti muistuttamassa wanhaa kunnnon Neuvostoliittoa enemmän ja enemmän. Miten se olikaan - "taistellessasi vihollista vastaan, varo ettet muutu hänen kaltaiseksi". Onkohan lopputulos joku Washinton-Pravda joka kontrolloi kaikkea uutisointia tuolla?

Hollannissa ollaan sulkemassa vankiloista 2000 paikkaa - jotenkin ei sovi yleiseen ajatteluun, että tuolla huumeiden takia olisi tilanne karkaamassa/karannut käsistä. Naapuri-Belgia kuitenkin haikailee ulkoistaa osan omista vangeistaan Hollannin puolelle eli saas nähdä kuin tuo loppupeleissä menee. Joka tapauksessa mielenkiintoinen kehitys viime vuosilta.

Saksanmaalla Red Bull -juoma on joutunut "kiellettyjen aineiden" -listalle, nesteestä on löytynyt kokaiini-jäämiä. Soh, ehkä tuo siksi antaakin siivet ;-) Nigeriassa öljyntuotanto yskii pahan kerran, status puolittui lyhyessä ajassa. Syyllisiä ovat tietenkin militantit, jotka ovat varmasti osin käärmeissään loputtomasta korruptiosta, ympäristön saastumisesta, öljytulojen siirtymisestä Sveitsin pankkitileille ja ties mistä. Vaan spice must flow kuten Dyyni'ssä sanottiin!

Tämä oli hauska löydös, jenkkilän apupakettien käyttökohteista osavaltioissa ja muuallakin. Yksi esimerkki tässä: Texas'issa kuvernöörin asunnon remppa. Ei siis ihme, että kaikenlaisia muitakin hassuja ehdotuksia alkaa satelemaan - rahanväärennöksestä laillista puuhaa. Las Vegas'ssa jos joku on käynyt, niin paikkahan on keskellä autiomaata - vesi tulee satojen km päästä jne. Ei siis ihme, että paikka on romahtamassa - saas nähdä miten sitä tullaan pumppaamaan apurahoilla...

Kun katsotaan nyky-yhteiskunnan riippuvuutta internet'istä, niin on hieman hälyttävää huomata miten paljon systeemi syö sähköä: tällä hetkellä vuosikulutuksen kasvu on 10% eli 2x joka 7. vuosi. Siinä on vaikea parantaa tehokkuutta samaa tahtia kuin kulutus kasvaa - jossain välissä tulee väistämättä seinä vastaan. Sitten seurauksena voip olla yhtä ja toista - mm. osan verkosta kupsahtamista itseensä. Hassua miten nopeasti me ihmiset omaksumme ajatuksen, että tämä jatkuu aina vain ilman sivuvaikutuksia, kasvu siis. Tuota seuratessa on meillä suomilapsilla pullat (ehkä?) hyvin uunissa, koska Google on pystyttämässä ison kasan palvelimiaan tänne (tässä ja tässä) - nyt enää vain pitää saada ne sähköt virtaamaan 100varmasti hamaan tulevaisuuteen. Tässä yksi mielipide lisää - maailma on "kummasti" kutistumassa suurimmalle osalle ihmisistä. Aika-akseli tulee tietysti olemaan vaikea sanoa varmasti, mutta pääsuunnista olen täysin samaa mieltä.

Kuka jaksaa lukea ei-valtamedian uutisia enemmänkin, niin tässä on muutama paikka mitä selailla: Project sensoredBlacklisted News ja 10 viime vuoden ei-uutisoiduinta "pikkujuttua". Yksi esimerkki on tuttu ja turvallinen Halliburton, kun myy Iraniin ydinteknologiaa :-) Tässä toinen: terroristiuhka olikin (taas kerran) pelottelua ja järjestettyä. Näissä tapahtumissa on kyseenalaista "lainalaisuutta", suureen ääneen liittovaltion milloin-mikäkin-aakkosvirasto ilmoittaa löytäneensä terroristisolun ja keränneensä pahikset talteen. Sitten joskus (vuosienkin jälkeen) kun päästään oikeuteen, niin käteen jää kaikkea olematonta kuten luvatonta asumista tai muuta - terroristitoiminnasta ei juuri koskaan saada mitään oikeita ja pitäviä todisteita, ei ainakaan julkilausumaksi asti. Sitä vastoin ihmisten pelottelu mahdollistaa yhä kasvavat budjetit aakkosvirastoille... Hienoa on joo!

 

Lopuksi vielä käppyrä jenkkilän "puolustusvoimien" menoista vimosen sadan vuoden ajalta (klikattava linkki). Sekä vimosimman vuoden budjetti - pyöreästi 1000 Mrd US$a kaikkine herkkuineen - vaan ei siitä vain voida yhtään leikata SuperLaman kynnykselläkään :-/

 

US_Defense

 


25.05.2009 07:20 |