PERJANTAIN AJATUSPÄHKINÄ

Viime aikoina on ihmetelty suomipankkien tarjoamia sikahalpoja asuntolainoja. Näissä poikkeuksetta on pitäydytty Suomiajattelussa, täällä sitä ja täällä tätä, talous on lähtenyt hyvään nousuun ja seli-seli. Hassusti se vienti ei vain tahdo vetää, lakkoilu pitää yhteiskunnan sopivasti varpaillaan, poliitikot kaivelevat napojaan ja etsivät sormella osoitettavia - öh, nyt harhauduin taas sivuraiteelle.

No niin - se ajatuspähkinä: suomipankeilla on mennyt sijoitukset viime vuosina rajusti metsään. Vaikka vuodessa pörssit ovat nousseet kiitettävästi ja paljon on pelastettu, niin siitä huolimatta ollaan vielä kaulaa myöten kurassa. Lyhyesti siis, pankeilla on kukkua kirjanpidot väärällään ja aletaan olla tilanteessa, että reilumpi nitkahdus markkinoilla pistää "pelastakaa meidät" -ruikutukset estradille.

Mitä tilanteen parantamiseksi pankki voisi siis tehdä?

Suomessa kun ollaan, niin sitkeät asuntolainan maksajat olisivat tervetulleita - suorastaan elintärkeitä. Eipä sitten kuin kilpaa keräämään niitä KOTIMAISIA asuntolainoja pankille, hinnalla millä hyvänsä. Sitten kun aletaan niitä pelastettavia pankkeja pohtimaan poliittisella tasolla, niin yksi iso tekijä tullee olemaan pankkien kirjoissa olevat suomalaiset asuntolainat. Poliittisen päätöksenteko -shown viihdyttävyyttä tuskin tarvitsee epäillä.

Mitäs luulette - olisiko tuossa jotain ajatusta?

 

Gord

Viikonlopun viihdykkeeksi suosittelen englantia taitaville tästä pelimyymälä/vuokraamon pitäjän Gord'in tarinoita 2000-luvun alusta Kanadan maalta. Paljon lyhkäisiä tapahtumia tosielämästä, on juttuja junioreista - ja heidän vanhemmista. Älkää lukeko työmaalla, voi mennä loppupäivä naureskelun merkeissä. You have been warned.

 


16.04.2010 10:50 |