HASSU YHTEENSATTUMA "KREIKAN" RYTINÄN AIKAAN

Sivusto joutui tiistaina 4. toukokuuta kaapatuksi johonkin kyseenalaiseen, ei tietoa kuka tai mikä... Pikaisesti deletoitui kaikki sivujen tavara. Asian huomattuani raportoin serverin pitäjälle ja deletoin roskat.

Omasta mielestäni olen kyllä huolehtinut salasanat, käyttöoikeudet yms. aika tarkasti pois yleisön saatavilta eli joko olin unohtanut nuo viilaukset edellisessä päivityksessä - tai joku näki enemmänkin vaivaa sivujen riepotteluun. Joka tapauksessa hyvä muistutus näistä bittimaailman ihanuuksista.

argh

Nyt kun olin jonkun päivän pois pelistä, niin hyvä kysymys lienee on että kaipasiko kukaan? Tällä hetkellä mietin vähän jatkoja - varsinkin mitä tehdä keskustelupalstan kanssa, se kun meni kankkulan kaivoon teksteineen :-( Positiivisena puolena episodista voi ajatella, että tuli sitten päivitettyä tavaraa ihan urakalla.

Tai, no - vähän liiankin kanssa eli jouduin jonkun verran menemään myös taaksepäin, että sain kaiken toimimaan yhteensopimattomuuksien takia (install-test-delete-boot-install-install-test-delete-reboot ad nauseum). Hauskan ajanvietteen voi määritellä kovin monella tapaa, ugh...

Nyt pitää vähän keskittyä viilaamaan varotoimia eli varsinaista tekstiä tullee varmaan vasta ensi viikolla, mutta toisaalta en kauheasti mitään uutta voi tarjota (asioitahan on käyty läpi jo kohta parisen vuotta). Systeemi ja sen "johtajat" tuntuvat marssivan osapuilleen piirtämieni suuntaviivojen mukaan jyrkänteen reunalta :-(

 

Sikalyhyt pikakatsaus torstain talousnytkähdykseen kuitenkin.

Tuon uutisointi on taas vaihteeksi valtamediassa ihan mitä sattuu: jenkkilän DOWn kevyt 1000pts heilahdus, valuuttojen massiivinen pako yen'in ja US$'n "turvaan" oli vain ja ainoastaan Kreikan tapahtumien syytä. Edellisessä katsauksessa on tietty pieni viite, että Kreikka on pelkkiä maapähkinöitä jatkojen kannalta. Nythän tilanne on taas jonkun verran korjautunut (perjantai-aamuna kirjoitettua) joskin Aasiassa pörssien rytinä on jatkunut.

Lähes poikkeuksetta saa lukea, että episodin syynä oli jonkun väärän napin painaminen, uh-huh - hyvää lupaa jatkojen kannalta. Kuten aikaisemminkin sanoin, niin näissä pieni ihminen ei pääse mihinkään rakoon tekemään osakkeiden myyntiään ja kohtalona on vain vahinkojen "ihailu" sitten jälkeenpäin. Jokaisen kohdalla kysymys lienee onkin, että kummassa leirissä seisoo...

 

Pelko ja ahneus ovat ratissa - ei keskuspankit, ei valtioiden johtajat, ei miehet verhon takana. Esimakuna tulevasta torstaina aktivoitui lätäkön takana pörssikurssien heilahtelujen rajoitukset, saa nähdä miten hyvin pitävät kutinsa jatkossa. Tästä eteenpäin sama tulee jatkumaan ja kiihtymään, niin pörssi- kuin valuuttakurssit tulevat olemaan enemmän kuin epävakaita.

Kaikki tämä tietenkin ennakoi eläkerahastoille toista tuskan kautta - ja tod.näk. monille noista lopullista kuoliniskua. "Onneksi" Suomessakin on lakia muutettu, että puljuilla on mahdollisuus ratsastaa pörssikurssit sinne -95%'in (eli käytännössä nollaan) eivätkä ole pakotettuja pakkomyynteihin esim. -25%n kohdalla. Tiedossa itkua ja hammasten kiristelyä kautta linjan - puhumattakaan vuosisadan selityksistä...

Jokaisen kannattaisi miettiä missä pitää pelimerkkejään, SuperLamassa "voittaja"on se joka häviää vähiten. Kun itsellä on 30% ostovoimasta, varallisuudesta, whatever jäljellä on melkoinen kuningas pölyn laskeuduttua - jos muilla on 2%a kämmenellä. Hopea.fi'n miehelle kiitos tiistain tekstin julkaisusta heidän sivuillaan, sieltä kuitenkin on monta lukijaa eksynyt/löytänyt sivuilleni - toivottavasti jatkossakin.

 

Yleinen suunta on alas ja paluuta entiseen ei ole (voitte oikeastaan määritellä entisen ihan miten vain haluatte). Alamäki tulee olemaan pitkä ja tuskainen, mutta ei kertarysäys - vielä siis ehditte miettiä omia toimia, mutta nyt on korkea aika katsoa peiliin ja pohtia mitä tulevaisuudeltaan olettaa.

PS. jos joku haluaa vastaavissa tilanteissa kommentoida, tsempata yms. niin sähkis toimii aina.

 


07.05.2010 10:31 |