NARULLAKIN VOI TYÖNTÄÄ - MUTTA KUINKA KAUAN?

Viikonloppuna sitten €urolandian wiisaat totesivat, että 1000 Mrd US$a tai 750 Mrd €'uroa riittää markkinoiden rauhoittamiseen. Se kesti peräti maanantain aamupäivän, illalla €uro oli liukunut perjantain kuoppaan eli 1,27 US$'n tasalle aamupäivän 1,31 US$'ista. Ja luottamus €uron tulevaisuuteen oli...?

Siitä sitten hyppy tiistaihin - EKP on yötä myöten imuroinut Espanjan, Italian ja Portugalin vessa-papereita valtion obligaatioita. Saas nähdä montako päivää tämä kantaa. Olo alkaa olla kuin 2008 syksyllä, silloinhan nopeassa tahdissa julistettiin vaikka mitä tukipakettia, pelastusta jne. lätäkön takana markkinoiden yskiessä.

Aikajana tuolloin lyheni koko ajan uuden rahainjektion antaman euforian ja todellisuuden = pörssin humpsahdusten välillä. Vertailun vuoksi voitta lukea syksy-joulun 2008 katsauksia. Noissa tosin tekstini on vielä varsin hiomatonta, mutta asia lienee timangia. Aika hauskoja tekstejä itse asiassa näin pitkästä aikaa vilkaistuna - paljon olen oppinut.

RatsastaOsakkeilla

 

Itse näen, että jenkkilässä tuolloin ostettu 1½v vieroitusaika romahduksesta kutistuu nyt kuukausiin - tai korkeintaan viikkoihin. Markkinat ovat jo heräämässä tosiasiaan miten toivoton jenkkilänkin operaatio tuolloin oli - nyt EKP ja EU - mm-mmm.

Yhtä huvat mahikset viivytykseen kuin lätkäturnauksen menestykselliseen pitämiseen helvetissä, sano. Esimakuna Ranskan valtiovarainministeri UKn vastaavalle - saatte selvitä itse. Se siitä €urohengestä.

Pörssejä pelaavien kannattaisi ehkä pikkuhiljaa vieroittaa itsensä pelistä, kun käännös tapahtuu, niin viime viikon kurssisyöksyt ovat arkipäivää... Samoin kannattaa pitää mielessä, että myös pörsseissä on force majour -ehto kaupankäynneissä. Lappu luukulle ja siinähän sitten itketään :-/

Pakko myöntää, että yritys on kova johtoporsaillamme - mitä vain, että viemäri tukittaisiin. Valitettavasti kukaan ei ole vaivautunut miettimään, että edessä on vähintään Moloch'in kita ellei peräti Musta aukko. Ja mikäli em. tarinoihin on uskomista, niin molemmat ovat pohjattomia. Vaan kuten tunnettua - on helpompi uhrata "rahaa" kun se ei ole omaa - vaan veronmaksajan...

ParasiittienKehitys

 

Sivut ovat siis pystyssä - mitä nyt nilkuttavat vähän sieltä sun täältä. Lisäteksti on vähän työn takana, mutta tulen pikkuhiljaa taas remmiin - ei sillä, että mitään varsinaisesti uutta voisin kirjoittaa...

Arkihuumorina voitte seurata ihan kotimaisen politiikan sembaloista. Jykän on syytä etsiä joku hyvin mielenkiintoinen vaalilause. Ehkä "Tästä voi päästä vain ylöspäin, äänestä kokoomusta"? Muillakin puolueilla voi olla edessä pään (molempien) raapiminen - ja jos ei oman, niin naapurin sitten.

Seuraavaa kuvaa kannattaa pitää mielessä ja tiedustella fiilareita ehdokkailta sitten vaalien yhteydessä. Tosin silloin "lomakohteita" on varmasti jo huomattavasti enemmän :-(

LomalleKreikkaan

 

Jos kun huomaatte kuolleita linkkejä, kuvia jne. sivuilla, niin laittakaa sähkistä. Keskustelupalsta on toistaiseksi out-of-order, katson sen herätystä vähän myöhemmin.

Kuka tiistaina soitti ja tarjosi vaihtoehtoista sivun paikkaa, niin laita sähkistä - jatkojen kannalta kakkossaitti voip tulla tarpeeseen. Kiitos kaikille sähkiksen laittajille ja tsemppaajille, sivuston sähkis toimii aina - net ovat mörköjen saavuttamattomissa.

 

Jollan pelastusliivejä sovitellessa.

 


12.05.2010 12:33 |