KERRAN VIELÄ POJAT!

Pörssit hakevat vimosta kattoaan ennen vahvempaa alamäkeä (prleeze, Aki - eikö tämän arvailu mennyt jo metsään?). Alla kuvatus, johon olen omia mielikuviani raapinut yhteen käyttäen jenkkilän Dow -indeksiä (klikkaa isommaksi).

 

Muutama sananen käppyrän selitykseksi... 2007 huipusta alas tultiin 17kk ja 7600 pykälää. Nousua 2009 pohjalta 4700pts, joka vastaa harvinaisen tarkkaan 61,8%a (Fibonacci). Vimosimmasta huipusta tultiin alas 1600pts ja sen nousuyritys lähestyy omaa 61,8%n kynnystään (n. 10600).

Markkinat (ja ihmiset) kun ovat fraktaaleja (itseään toistavia), niin heitin tuolta 2008 alusta käppyrän suoraan nykytilanteen perään (keltainen loota). Jos rytinä menee samalla tavalla, niin seuraava alempi huippu tulee vuodenvaihteen jälkeen - ja sitten ei enää taaksepäin katsotakaan.

 

Valitettavasti tuo saattaa paljastua optimistiseksi, sillä nyt jo on ilmassa melkoista kutinaa. Veikkaan (edelleenkin :-) tuon 8000 tason "tarkastusta" - ja hyvinkin pian.

Missä pohja? Suoraan laskien 2007 huipun laskun (7600) siirto huhtikuun huipun laskuksi toisi 11200 - 7600 eli 3600 jouluksi 2011. Uh-huh... siis jos tuo toteutuu. Toinen mikä kannattaa huomata on, että ensimmäinen iso alamäki vei 17kk, seuraava alamäki voi olla nopeampi tahdiltaan.

Jep, pian nähdään miten hyvin keskuspankit pystyvät imuroimaan huonoja papruja pankeilta poes, syöttämään digitaaleja systeemiin ja printtaamaan inflaation varmistamiseksi.

 

Aa, kaikkea tuotahan on tehty jo vaikka kuinka - mukaanlukien BKT, työttömyys- jne. lukujen fiksausta. Ja sittenkään tilanne pakkelin alla ei todellakaan ole vakiintunut. Linkin takaa löytyy tunti Prof. Keen'in selvitystä nykyisestä tuhlaamiseen ja roskaamiseen perustuvasta finanssijärjestelmästä (waste based economy).

Sitten vielä tämäkin, Chicago'n FEDin sivukonttorin pomo totesi jenkkilän kyykkäävän - taas. Onneksi meillä on vastuuntuntoiset, osaavat ja rohkeat kaverit ratissa... Ei tiedä itkeäkö vai nauraa :-/

 

Ups, meinasi unohtua edelliseen kuvaan liittyen - alla oleva 1930-luvun käppyrä (klikkaa) näyttää kovin, kovin tutulta ylläolevaan kuvaan verrattuna.

 

Mitenkäs se olikaan - nyt tilanne on toinen? Ei se koskaan ole... :-(

 

Seuraavana QuadG'n EurUSD -kuva, jonka kanssa olen varsin samaa mieltä. 1:1 treffit noilla siis edessä (taisin sitäkin sanoa jo 2008), sen jälkeen voimma olla todistamassa €uron uudelleen organisointia.

Se tarkoittaisi nyky-€uron alamäen jatkumista, kun Saksa-Ranska-Hollanti-Belgia-Itävalta-Suomi (???) saisivat jonkunlaisen neo-€uron käyttöönsä. Jos siis liisterit ja laastarit yleensä pitävät EUvostoliiton jotenkuten kasassa...

 

Tämäkin sitten löytyi: Amsterdam'in asuntojen hinnat ovat palanneet 280v takaisiin huippuihinsa. Tuota miettiköön ne kun sanovat, että kyllä sitä aina voi odottaa hintojen paluuta alamäen alettua vetämään kunnolla.

Eri sijoitusinstrumenttien tuotantopotentiaalista Business Insider'kaan ei kauhiasti hehkuta, pikemminkin päinvastoin...

 

Jenkkilässä pankkiperjantait jatkuvat - 5 nurin tällä kertaa. Noiden yhteydessä on mielenkiintoista huomata, että FDIC on kovasti myymässä pankeista imuroimiaan MBS-paketteja (asuntolainoja)... takaamalla noiden hinnat 80%in asti.

Mm-mmm, käsi ylös kun haluaa ostaa. Varsinkin kun jo kesäkuun 10. mennessä oli veronmaksajilla 176 Mrd US$n piikki lihassa. Myytävästä tuskin on jatkossakaan puutetta, mutta miten kauan takauksiin uskotaan?

Tässä vielä yksi hyvä kommentti noista FED'in käytettyjen wc-paprujen sijoitusinstrumenttien ostoista eli Bernanke'n hiillostusta. Seilataanko tuntemattomilla ulapoilla?

 

Ebolakani teki mielestäni varsin mielenkiintoisen löydöksen tässä jutussaan. Alempana tekstistä löytyy linkki meitin ministeripoppoon koulutuloksiin - ja vetää kyllä aika hiljaiseksi.

Toisaalta pitää muistaa, että ihminen on kehityskelpoinen olento eikä koskaan "valmis". Näin ollen luotan siihen, että poppoo on omaksunut asioita paremmin myöhemmällä opiskelu-urallaan ;-) >sarkasmia - vai optimismia?<

 

Edelliseen tangentilla liittyen Geithner'ia edeltänyt GS-mies valtiovarainministeri H. Paulson kirjoittelee historiaa uusiksi. Asuntokupla johtui vain ja ainoastaan valtion tekemästä asunnon ostamisen kannustuksesta. Hum, ja pankithan eivät mitään subprime'ja yms. syöttäneet systeemiin (?)

Toisaalta taas kun seuraa rivimiesvitosten touhua tuolla, niin uushistoria uponnee kuin kuuma veitsi voihin. Esim. yksi kaveri pääsee eroon asuntolainasta avaimet poes nakkaamalla - ja ensimmäinen toiminta on lohtuostokset. Uskallankohan edes heittää mielikuvitusta täällä pian tapahtuvalle historian uuskirjoitukselle?

 

Antifasistilta erinomainen yhteenveto huumeiden "vastaisesta" sodasta. Tuttu kysymys, cui bono eli kuka hyötyy? Alla oleva kuva (klik) liittyy asiaan... ja tekstissä mainitaan jenkkilän residentin koneen nimeä mukaillen "Cocaine One". Har-har :-/

Tässä Soininvaaran kannanotto asiaan. Taitaa olla melkoista ikuisuusvääntöä tämänkin kanssa - omalla tavallaan koomista.

 

Tämä oli aika hauska - Euraasian Ashkenazi juutalaiset (3,5 milj.) ovat peräisin neljästä naisesta. Ja sitten sanotaan, etteivät ihmiset sikiä kuin bakteerit :-D Tästä voi tietty vetää senkin lohduttavan yhteenvedon, että ei ihmislaji kovin helpolla katoa.

Heh, toinen juttu mikä tuli mieleen oli joskus juniorina selattu tietokirja: siinä oli tarina tulevaisuudesta, missä arkeologi löysi tämän päivän asunnon ja arvaili tavaroiden käyttötarkoituksia. Paras oli wc'n valkomuovinen istuin-kansi- setti. Sille esitettiin roolia naisen koristeena juhlamenoissa siten, että pää oli istuinosasta läpi ja kansi takaraivoa vasten antaen mielikuvan sädekehästä. Repesin aika pahasti kun tuon muistin :-D

No, ettei enempää hymylihakset kramppaa, niin sitten sitä alamäkeä taas tiskiin: merien planktonit ovat vähentyneet 40%a vimosten 60v aikana. Yksi osatekijä on peri-inhimillinen roskista huolehtiminen - eli kyllä se luonto huolehtii. Meksikonlahtikin on ollut roskis jo pitkään - vähän kuin eräs Itämerikin...

 

Lähivuosien "kehitys" tulee olemaan kaukana käsitteestä kehitys kuten se useimmiten ymmärretään. Yhä enemmän tulemme näkemään miten virallisen talouden ulkopuolella varjotaloudet voimistuvat yksinkertaisesti siksi, että ihmiset väsyvät maksamaan ylös kiipeäviä veroja.

Mikä taas aiheuttaa valtioille paineita kehittää/keksiä uusia veroja. Kun sitten ihmiset siirtyvät ei-rahalliseen talouteen (työpanosten vaihtamiseen yms.), niin edessä on valtion määrittelemät "laskennalliset" hinnat joista verotetaan. 

Tämä taas työntää/kannustaa ihmisiä yhä enemmän systeemin ulkopuolelle. Tuosta on "hyvä" huomata, että meikäläinen systeemi (vahvasti digitalisoitu) tekee meistä huomattavasti haavoittuvaisempia keskushallituksen kontrolloinnille.

 

Noita vartoessa Irlanti on myymässä kaiken infransa - satamat, bussi- ja junaliikenteen, energialaitokset, lentokentät jne. Kukaan ei varmaan arvaa noiden käyttömaksuja tulevina vuosina yksityisinä laitoksina. Shokkidoktriinia puhtaimmillaan - eikä tuolta täälläkään säästytä nykymenolla.

Kaikki tämä tietty johtaa kaikesta leikkaamiseen ja kovempiin otteisiin milloin mitäkin tahoa vastaan. Obush'kin on sitä mieltä, että blogaajat estävät häntä saamasta kosketusta ihmisiin, huh? Ihan kuin vähän samanlaisia olisivat tässäkin maassa julkisuuden henkilöt jo heitelleet... Elämme "mielenkiintoisia" aikoja, eikö?

 

Afghanistan'in arkea, 47 valokuvaa. Osa on varsin tylyjä, ei ehkä aamukahvin kaveriksi sopivaa. Yksi kuva pisti silmään - jalkapuoli jenkkisolttu edelleen Afghanistan'issa "töissä". Pulaa miehistä? vai ei töitä kotimaassa?

Toinen kuva oli arvattava - taukopelinä tietsikalla räiskintää. Ilmeisesti kaverilla ei arki ole tarpeeksi tapahtumarikasta... tuon kylkiäisenä on kornia kuulla miten miehittäjä käyttää 20 Mrd US$a vuodessa telttojen jäähdyttämiseen (linkin .mp3'ssa).

Moni varmaan muistaa Afghanistan'in mineraalilöydökset joku aika sitten... mitä luulette niille tapahtuvan? Siis jos/kun niitä aletaan hyödyntämään. Tässä maistiaisia Congo'sta - sotivien osapuolien rahoitusta ja länsifirmojen "onnistumisia".

 

Mutta ei se mitään, Newt Gingrich (ent. edustajain huoneen puhemies eli valtion 3. johtaja vararesidentin jälkeen) kehoittaa aloittamaan höökimiset Pohjois-Korea'an ja Iran'iin. Kuulemma sharia-lakia ajetaan jenkkilään ja neljän rintaman sota on no-problem.

Kun kuulette näitä hyökkäykseen kannustamisia, niin kannattaa tarkistaa puhujan armeijakokemus - lähes poikkeuksetta sellaista ei ole (link ja link). Puheet on halpaa ja muuta sellaista...

 


 

Melkoinen maailma, eh?

Muutos ei ole helppoa, mutta jostainhan on aloitettava. Poliittinen muutos kuulostaa ehkä utopialta, mutta jos ei yritä, niin ei voi onnistuakaan. Itse olen kirjoitellut talousdemokratian suuntaisia tekstejä useamminkin - ja nyt on laitettu pykälä silmään puolueen perustamisen kannalta (lopultakin).

 

Tähän liittyen tuossa ylhäällä on nyt oma vetovalikko "Haastetaan systeemi!", kurkatkaa sieltä. Ensi askeleena siis on virallisen puolueen perustus eli hopi-hopi kannatuskortteja sieltä printtaamaan ja immeisten nimiä keräämään.

Kannattaa muistaa, että kortin allekirjoitus ei velvoita mihinkään - mutta antaa mahdollisuuden uusiin valintoihin jatkossa. Samalla on aikaa pohtia, hioa ja ymmärtää talousdemokratian ajatusta muiden kanssa.

 

Olen pitänyt itseäni aina äärimmäisen epäpoliittisina, joten tämän idean markkinointia olen miettinyt todella paljon. Näen, että nykyisellään systeemillä ei ole mahdollisuutta korjata itseään. Se kun ei kykene itseään kyseenalaistamaan...

Jos ette muuta "myyntikikkaa" talousdemokratialle keksi, niin ehkä anarkistinen ajatus: näin voimma ainakin kiusata nykyistä poteroonsa jumittunutta dinosaurusta, auttaa :-D

 

Lopuksi vielä ajatusnystyröille kyhnytystä - lainauksia Buddha'lta. Tässä yksi eri hyvä:

 

I do not believe in a fate that falls on men however they act; but I do believe in a fate that falls on them unless they act.

En usko kohtaloon, joka vie riippumatta toimista. Sitävastoin uskon kohtaloon, joka vie jos ei toimi (oma suomennos).

 

Hm-mmm...

 


31.07.2010 21:08 |