MITÄ NYKYINEN TALOUSSYSTEEMI MUISTUTTAA?

En tiedä muista, mutta itselläni on yhä enemmän olo massiivisen rahanpesuoperaation seuraamisesta. Vertailun vuoksi harvemmin pienen ihmisen huonosti menneitä sijoituksia verorahoilla paikataan :-(

Vanha vitsihän oli että kun on velkaa satasen, niin ongelma on velallisella. Sitten kun velkaa on 500 ooo Mrd tai jotain (derivatiivit), niin ongelma onkin velkojalla...

Tässä yhteydessä tuo tietenkin tarkoittaa sitä, että jos isojen pankkien, rahastojen, finanssijättien, eläkerahastojen jne. sijoitusten tilaa oikeasti perattaisiin, niin sieltä ei paljon muuta kuin matoja tulisi vastaan.

 

Eipä siis ihme, että pelastavaan kasvuunTM halutaan uskoa - ja sitä yritetään rahoittaa velkaannuttamalla kansalaiset sitten seitsemänteen polveen. Reeeeilu peli, eh? Varsinkin kun käytännössä kaikki tuo rahana ymmärretty olio on pelkkiä bittejä tietsikoilla. Realismin kukkasia, sano...

Vimonen viikko on ollut jatkuvaa vihreiden versojen kehumista ja ihmisten rauhoittelua. Itse väittäisin, että systeemi on jo pahan kerran maatumassa ja siksi niitä "vihreitä versoja" työntää. Mutta että raato pääsisi jaloilleen ja eteenpäin, niin - no siitä tuskin on pelkoa.

Tällä hetkellä itse ainakin odotan, että joku jossain astuu tyhjän päälle - ja sitten onkin "popcorn'ien paikka". Tosin hauskuus tulee olemaan tilanteesta kaukana, luulemma.

 

Tuolta ylälaidan "Haastetaan systeemi" -osiosta piti korjata talousdemokratian kannattajakorttien osiossa se 4kpl/A4 -versio poes.

Oikeusministeriön mukaan ainoa hyväksyttyTM kannattajakortin koko kun on luokkaa A6L eli pari milliä jäisi korteista uupumaan joka sivulta tuolla 4kpl/A4 -tavalla printattuna. Huoh... :-/ Siellä on taas joku ruudinkeksijä ollut pilkkua viilaamassa - mutta noitahan tässä maassa riittää.

Toisaalta näin saadaan tavalliselle paperille (80g/m2) printattu kortti taittamalla ja liimaamalla muuttumaan paksummaksi (120g/m2 minimi). Hehe, pitäähän sitä olla jotain näperreltävää.

 

Hassu, että tätä(kään) operaatiota ei ole jaksettu tuoda digitaaliaikaan (pankkitunnarit, hmm?).

Toisaalta nyt ei ole isommilla puolueilla niin paljon suoriutumispaineita. Vaan yritetäänpä vähän kiusata noita eli kortteja printtaamaan, allekirjoituksia keräämään ja sivulla mainittuun osoitteeseen lähettämään.

Operaatiohan ei sido mihinkään, mutta mahdollistaa yhtä ja toista jatkossa. Kiitos jaksajille etukäteen.

 

Sivujen keskustelupalsta on rutkasti uudistettuna (lopultakin) auki. Laitoin tämän sivun ylimpään riviin myös klikattavan kuvakkeen. Rekisteröityminen pitäisi olla helppoa - joskin tarvitsee toimivan sähkiksen onnistuakseen. Ilman rekisteröitymistä ei pääse kirjoittamaankaan.

Tällä hetkellä sieltä tulee engl. kielinen rekisteröinti-sähkis, mutta sen ymmärtäminen ei pitäisi olla vaikeaa. Viestissä lukee tyylillä click here, jonka jälkeen minä aktivoin hakijan. Helppoa, eikö? Työstän tuohon soomikielistä versiota, toivottavasti saan sen toimimaan "piakkoin".

Käykää kurkkaamassa, rekisteröitymisen jälkeen voitte avata sanaisen arkkunne. Palstalta on jatkossa helppo tarkistaa pikapäivityksiä ja muuta pääsivujen status-raporttia - ainakin jos tuntuu kirjoitustahdissani olevan toivomisen varaa ;-)

 

Lopuksi vitsin poikasta - muut lampaat nauravat yksinäiselle, kun tämä epäilee koiraa ja miestä yhteistyöstä/salaliitosta. Mm-hmm... :-D Seuraava teksti tänne tulee loppuviikosta, mutta juna tuntuu menevän kyllä jo melkoisilla kiskoilla.

 

Kiitos kannatuksesta, TL 10€.

 


10.08.2010 20:44 |