OLLAKO OSA ONGELMAA - VAI MUUTOSTA?

Simppeli kysymys, mutta se vastaus... mutta ettei tarvitse itse miettiä, niin sinulta ei kysytä. Terve kanssa-peoni, pelin henki on selvä - kaikki eivät sovi pelastusveneisiin...

 

Jokaisen pitäisikin miettiä yrittääkö roikkua zombie-systeemissä - vai vapaaehtoisesti olla "epäonnistunut" yksilö nykymääritelmien mukaan ja rakentaa omaa ympäristöään pienin askelin toisenlaiseksi.

J. Krishnamurti: "It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society" - ei ole terveyden mitta olla hyvin sopeutunut selkeästi sairaaseen yhteiskuntaan.

 

Hmm, kylläpäs näitä sitaatteja on viime päivinä tullut heiteltyä. Jaa, taitaa olla osoitus, ettei meikäläisellä ole enää mitään omaa sanottavaa (onko koskaan ollutkaan?) :^)

En teistä tiedä, mutta välillä olo on kuin katselisi maailmaa rikkinäisen peilin heijastamana. Välillä sateenkaaria ja riemuvärejä - välillä rosoisia pirstaleita pitkin, poikki ja halki kaiken.

Do diin, do diin Aki - otetaanhan nyt ne lääkärin määräämät, niin et satuta itseäsi - tai muita.


Ah, nyt on parempi - eikun takaisin bittikoskia laskemaan!

Zerohedge on tehnyt omat tulkinnat Suomen "kovasta" Irlanti-strategiasta - EU leviää pian. Hauskasti Goldman'in "kylkikala" vähättelee Suomen a) vaatimuksia ja b) painoarvoa yleensäkin.

Euvostoliiton leviämisestä olen kyllä täysin samaa mieltä, aikaikkuna on vain vielä hakusessa.

 

Taloussanomien Hurrikin vähän samanlaisia sanailee. Kommenttiosiossa on selkeä kahtiajakautuminen - toiset ovat aggressiivisen puolustelevia/ systeemille anteeksiantavia/ ymmärtäviä jne. - ja toiset tulkitaan romahdusta kaipaaviksi.

Jaa-a, ollaanhan varovaisia sen kanssa mitä toivotaan - se voi toteutua :-/ Kaikkinensa odotan aggressioiden purkautuvan mitä inhottavimman odottamattomilla tavoilla, ihmisluonto ja muuta kaunista...

Ebolakani pistää harvinaisen selkeästi Soininkin tekstit "epäonnistuneiden" €uromaiden hylkäämisestä oikeisiin raameihin - poliittista oireiden hoitoa. Jaksaakohan persut kuunnella Uusista sen enempää kuin keskustakaan?

 

Tuon kaverina sopii hyvin ihan VVM'n sivuilta selitystä miten Kreikan pelastuksessa ei ollut aikaa setviä takauksia. No nyt on - mitähän seuraavan pelastettavan kohdalla keksitään perusteluiksi?

Kaikkinensa tiettyjen tahojen haikailema €uron alasajo tulee olemaan vähintäänkin haastavaa - liian nopeasti, hötkyillen yms. ja talousryykkäys karkaa käsistä. Liian hitaasti huonoja uutisia täältä ja jenkkilän tuulilasi täyttyy liian nopeasti eikä vientimaiden mieleinen €uroale onnistukaan.

Veikkaan, että ratti on tässä koslassa vähän liian hyvin rasvattu - ja ohjausakselikin (vai mikähän olisi oikea termi - oli helpompaa kun oli vain hepan ohjakset, eh?) voip olla poikki. Tahtoo sanoa, että ohjaustuntumassa on toivomisen varaa :-)

 

Irlannin peli on tietenkin selvä, mutta kuka kuvittelee, että peli loppuu tähän? Mm - ei näy kovin montaa kättä...

Saarivaltion veroparatiisiasema menee leikkuriin, Irlannin UK'n pankit pelastetaan - mutta kuka maksaa? Ihmiset tuolla ovat suurinpiirtein eniten velkaa koko €urolandiassa.

Tuttu juttu, pienessä velassa lainanottaja on ongelmissa - isossa velassa lainaaja on ongelmissa.

 

Niin se taitaa vain mennä, Jepjep-Jykä huolehtii, että sinä maksat - koska sinulta ei kysytä. Ei ainakaan jos pitäisi kertoa mihin se raha oikeasti menee :-(

Eikö ole hassua miten huonot sijoitukset pitää pelastaa, mutta hyvät sijoitukset vain kehutaan (ja ollaan kateellisia)? Tasan eivät käy talouden lahjat...

Jotenkin odottelen taas niitä viikonlopun päätöksiä, jotka sitten vain kerrotaan uutisten alaviitteissä ennen BB-UUTISIA!!! KATSOKAA - BB sitä, tätä, tuota...

 

Hehheh, Shilling on poiminut meikäläisen wanhan ajatuksen purkautuvasta lankakerästä (joo, ei ole juttujen taso muuttunut - pankit ovat ku5essa). Tai no, ainakin peruskuvaelma tapahtumista on sama - alamäen pohja on vielä kaukana, kaukana eessäpäin.

Moni tosiaan varmaan oli heittämässä US$'n suhteen jo pyyhettä kehään, kun se FED on NIIN vahva. Muttei kaikkivoipa - jenkkilän 7v lainapaprujen korot levitoivat. Eeeeei, ei sen näin pitänyt mennä - ja muita iloisia huudahduksia sijoittajapiireissä.

 

Sopan hämmentäjiä tänä päivänä riittää: Itävalta ei halua pönkittää Kreikkaa enää, Kanadan asuntokupla hakee vertaistaan, Kalifornia on taas lyömässä hanskat tiskiin - eikä pienimpänä ole BoAn ongelmat asuntolainojensa kanssa.

Systeemin ongelmista kertovat myös vallitsevaa olotilaa kritisoivien juttujen esiinmarssi - vai kuinka? Viimeisen parin vuosikymmenen talousnousu on kummasti valunut "ylimmän" prosentin taskuihin.

 

Eikä nykyisellä OBushIII'lla ole pienintäkään aikomusta muuttaa menoa: taloudellisen lopun ajat ovat täällä (kuva on .pdf -linkki) - kuinka monelle on teleportti emäalukseen valmiina?

Suomessa taas - no, Jykän rooli on kumartaa muulle maailmalle. Ei taida mies muistaa pylli5tävänsä samalla meille peon'eille... mutta eipä osoitella sormella, s'on epäkunnioittavaa.

 

Tässä pari pysäyttävää tosiasiaa metallien kaivamisesta maailmalla (klik ja klik). Kylkiäisenä kuutiokilometreittäin happolöllöjä "hyvin vartioituina" ja ympäristöystävällisesti --- mitä nyt vähän jokiin valuvat tappaen sitä ja tätä.

Mutta on se kiiltävä kuitenkin sen arvoista, eh? Sitä paitsi korpitkin pitävät noista ;-)

 

Muistutettakoon, että tänä päivänä myös metallien tuotannossa ollaan yhä enemmän ja enemmän energiaintensiivisten (lue: köyhien, syrjäisten, syvien jne.) löydösten kimpussa.

Noille kaverina siis muutama tuore energia-artikkelikin mietityttämään: IEAn teksti Kaikenhuipun blogistin pureskelemana (klik ja klak). Samoin yhä enemmän on ei-enää-niin-hiljaisia -myöntelyjä korkeiltakin tahoilta, peak oil meni jo. Dohhh!

 

Markkinoiden reaktio? panostetaan fossiilisiin, jolloin edessä voip olla jopa 100v energiaköyhä aika ennen toimitusvarman vaihtoehtoisen energialähteen kehittämistä. Mutta ei huolta, markkinat ovat aina oikeassa - kysykää vaikka... no joo, tämä laulu on taidettu laulaa jo (*_*).

Nykymuksut voivat joskus kysyä nykyisiltä päättäjiltä, että eikö olisi voinut asioita toisinkin hoitaa... x-(

 

Tinafoliosasto on joskus hauska...

...ja joskus ei niinkään.

Eri alojen huippututkijoita on kuollut paljon viime vuosina vähän kummallisissa oloissa. Vimosin yksi "hassuista" - neito veti syanidia kärsään ja tuli valittamaan siitä. Kuolinsyy: itsemurha. Öö, joo... kai? Vai?

 

Uh-huh, nuo jenkkilän lentokenttien matkustajien säteilytystarkastukset ovat tosiaankin sitä itseään. Liittovaltion mukaan annokset ovat suositusten mukaisia ja täysin turvallisia, mutta eriäviäkin mielipiteitä on.

Linkkiä tavatessa on hauska huomata mihin valtion apupakettejakin on käytetty - 450 säteilytintä 2007 jälkeen. Kenties olen yksinkertainen, mutta minusta  tällä twerrorihöpöllä taidetaan laskuttaa ihmisiä oikein kauniisti...

 

Pelko on hyvä massojen ohjain, eh? Oppia on otettu parhaimmilta :-/

Dmitri Orlov'kin sanailee vähän samoilla linjoilla - armorikan ihmemaan ihmiset ovat hyvin opetettuja, sano. Olisin kuitenkin valmis väittämään, ettei se kriittisen ajattelukyvyn puute ole mitenkään lätäkön takainen yksin"oikeus".

 

Sitten ettei unohdettaisi eräille tahoille suurinta mörköä, niin Kiina taisi toukokuussa imuroida kuudenneksen maailman dataliikenteestä omien reitittimien kautta 18min ajan. Kuulostaa lyhyeltä ajalta ja olemattomalta kokonaisuuden kannalta, mutta tuollaisen operaation hoitaminen ei ole ihan pikkujuttu.

Kiinalla on kiinnostusta muidenkin asioiden kontrollointiin - hintakattoja kulutustavaroille ja erityisesti ruoalle. Köyhille jopa avustuksia... olisiko tuolla ripustukset pettämässä?

 

Erään lukijan kanssa ollaan vähän keskusteltu suomimaatalouden ja -yritteliäisyyden yleisestä tilasta. Moni tullee tylysti heräämään, kun suppramarkettiin ei tavaraa tulekaan "entiseen" malliin. Uumoilen vieraskynä -tekstejä tuoltakin.

Vähän esimakuna tässä opus, joka voisi kiinnostaa ei-kemiallista lannoitusta pohtivia. En ole lukenut, mutta tulipa vastaan kuitenkin. Huom! Opus on alunperin 100v sitten kirjoitettu eli ennen nykyaikaisia lannoitteita...

 


 

Suomen JAK-"pankin"/yhteisön (virallisestihan tuo ei saa käyttää "pankki" -nimeä) pj. pisti vieraskynä -tekstin, vilkaiskaahan vähän. Sopii hyvin päivän otsikon tunnelmiin...

Ollako vai eikö olla? jo 400v wanha kysymys - on ajankohtaisempi kuin aikoihin.

 


18.11.2010 00:51 |