EI MITÄÄN RAJAA KIEMURTELULLA

Tällä viikolla on sitten (lopultakin) poliittisten roileriemme hikoilu saavuttamassa uusia ulottuvuuksia.

K-koplan puhemiehet ovat kovasti puolustelemassa €uromaiden pelastusta - kuinkas muuten. Puheet ovat tietenkin mielenkiintoisia perattavia - tasapainoilua vetoamalla euroyhteisöllisyyteen ja pelottelua kaiken kaatumisella.

 

Vastapalloon on alkanut tulla sitten näitä kommentteja ettei meitin Jykä ehkä olekaan niin kykenevä. Diih, hyvinä aikoina heikotkin sankarit näyttävät hyviltä - koska ratsastavat muiden hyvillä fiiliksillä.

Nyt kun alamäki on avoimille silmille selvä, niin hyvänkin päättäjän työrupeama olisi vaikea. Puhumattakaan talousministeristä, jolla lyhyen matematiikan numero oli kuusi.

 

Huomio on tietenkin ollut Irlannissa, mutta Kreikkaakin muistetaan samalla kun Portugal'in ja Espanjan (sekä Italian?) olotiloista aletaan olla "huolissaan". Vieläkö joku muistaa europankkien ressitestit? No eipä niissä taida olla mitään muistettavaakaan :-D

Irlannin tapaus alkaa olla tragikoominen - maan pitäisi leikata 10 Mrd € seuraavana neljänä vuotena. Samalla tietenkin isot maat huomauttavat, että tiettyjen tahojen verotus on huono juttu (lue: isot kansainväliset firmat). Kukahan se sitten olisi se valtion taseiden viilausten maksaja? Vastaus voisi löytyä peilistä... täälläkin.

 

Joku joskus on veikkaillut bank-run'eja tämänkin sotkun kylkiäisenä... Irlannissa pankkien tilanne onkin sellaisiin jo kärjistymässä. Bank-run on suomeksi sitä että asiakkaat nostavat tilinsä tyhjäksi jolloin pankki kaatuu.

Siinä leikissä väistämättä osa ihmisistä jää nuolemaan näppejään. Itse odottelen mielenkiinnolla niitä nostorajoituksia - ja varsinkin perusteluja niille. Kertovatkohan viralliset tahot, että seteleitä ja kolikoita on kierrossa €urolandiassa n. 1500€/kärsä? Epäilen...

 

Yllä suht tuore kuvatus jenkkilästä mitä talouspaketeilla on saatu aikaan (linkki hukkunut, pahoillani). Yksityinen puoli on purkanut velkataakkaansa - liittovaltion niskaan. Veikkauksia mitä on mielessä asioista oikeasti päättävien taholla täällä? enkä tarkoita poliitikkoja.

Mistä tietenkin pääsemme siihen, että millaisia kavereita mahtaa seuraavalla kierroksella ilmestyä estraadille? Tässä on yksi varteenotettava kaveri Lappeenrannasta.

Tapasin hänet 1½v sitten kun kävin esittämässä tuolla omaa versiotani todellisuudesta. Suosittelen tuolla suunnalla oleville tutustumaan linkkiin ihan tosissaan.

 

Yllä on sitten se tavanomaisempi edustajaehdokas anglohuumorilla esitettynä. Onneksi ei Suomessa - vai mitä?

 

Tällä hetkellä siis keskitytään €urolandian ryykkäykseen, mutta ei se herkkua ole lätäkön takanakaan. FED ennakoi reilun 4 milj. asuntolainaisen viemäröivän 2012 mennessä. Onkohan tämäkin niitä vaaleanpunaisten lasien läpi nähtyjä lukuja?

Tuolla on muutoinkin mielenkiintoisia "pikkujuttui" menossa - sisäpiirikaupoista on ihan FBI-tutkinnat menossa. Tietenkin eniten hiostetaan pienempiä firmoja, kuinkas muuten. Tahtoo sanoa, että odotettavissa on näytösoikeudenkäyntejä - kuten Isä aurinkoinenkin aikoinaan suosi.

Saa nähdä miten tuo huomion ohjaus toimii, kun jenkkilän isot pankit joutuvat miettimään taseiden paikkauksia 100-150 Mrd US$'n edestä. Kuka myydään - ja kenelle? ...ostajista kun saattaa olla pulaa...

 

Riikka Söyring on joutunut toteamaan, että €urolandian talousongelmista parhaiten löytyy tietoa ei-euro/soomimediasta. Heh, tervetuloa joukkoon :-)

Tuon toteamuksen myötä kannattanee olla varsin kriittinen sille mitä mm. verkkouutiset uutisoivat "uutisina". Olemmekin siirtymässä enemmänkin juupas-eipäs -"uutisointiin". Sehän menee suoraan tämän-ja-tämän nimimiehen/naisen sanomisia lainatessa. Tulette vielä ällistymään uutisointikynnyksiä...

Tahtoo sanoa, että ei ole odotettavissa enää juuri minkäänlaista analyysia siitä missä mennään - tai ennen kaikkea miksi näin käy. Puhuvia käsinukkeja?

 

Talouspuolen ongelmat ovat kovaa vauhtia muuttumassa tylyksi todellisuudeksi lätäkön takana. Tarvitset elimen siirron? sorry - ei rahaa. Eivätkä kyseessä ole enää yksittäistapaukset.

Toinen puoli on tietenkin, että hoidon tasossa tuolla alkaa olla melkoista "vaihtelua". Kaikki eivät todellakaan ole yhdenvertaisia.

 

Chris Martenson on monelle varmaan jo tuttu (?), kaverilla on neurokirurgian Ph.D. Tässä mieheltä hyvä haastattelu - vaikka en olekaan samaa mieltä hänen hyperinflaatiolla pelottelun kanssa.

Joka tapauksessa mies on talousihmisille täyttä myrkkyä. Sinänsä on varsin hauska huomata, että näitä finanssiasioita terävästi kommentoivia ei-talousalan Ph.D'tä alkaa olla aika paljon - mutta heidän sanoman läpipääsy valtamediaan on "jostain syystä" aika vaikeaa.

Miksiköhän?

 

Peak oil, öljyhuippu on jo lähes normipullaa asioita seuraaville - mutta sittenkin viime aikaiset ongelmien myöntämiset IEAn ja muiden puolelta (suomiklik 1 ja 2) ovat sekä huolestuttavia että tärkeitä. Huolestuttavia siksi, että puuppa taitaa olla läsähtämässä tuulilasiin - tuollakin sektorilla.

Kuten jo aikaisemmin on tullut sanottua, niin systeemin takapirut tiedostavat energiaongelmat kyllä. Voikin miettiä miten paljon werretistien esiinmarssituksella luodaan oikeutusta liikkumisen rajoittamiselle...

 

Tällä hetkellähän ihmisten koulutus hyväksymään ihan älyttömyyksiä lentämisen hankaloittamisessa terroristien jahtaamisen yhteydessä on jo varsin legendaarista. Mutta jotta kukaan ei vielä oikeasti vastustaisi touhua, niin DHS ja muut lupaavat jättää kehon ontelot tutkimatta - toistaiseksi.

Samaan hönkäykseen tuolla kuitenkin tarjoavat turvatarkastuksia juna-, laiva- ja bussi- yms. liikenteeseen peonien rivissä pitämiseksi. Missähän välissä kadulla saa kuulla käskyn kehoituksen "paperit, kiitos - ja sitten housut alas sekä pyllistätte tuolle kumihanskoilla varustetulle kaverille"?

 

Tekemällä matkustamisesta vaikeaa ja vastenmielistä, ylemmät tahot saavat säästettyä energiaa omaan käyttöönsä. Niin yksinkertaista tämä on.

Käsi ylös kuka uskoo, että tämä normielämän hankaloittaminen jää lätäkön taakse?

 

Toinen juttu mikä pisti miettimään oli poliisilaitoksella käydessäni ovessa oleva lappu "vain käteinen kelpaa". Missähän välissä ko. laitoksen oven viereen tulee nostomaatti?

Mm, ehkä sitten kun talouskyykkäyksen yhteydessä tavanomainen kauppa kuihtuu - jolloin pakolliset rahan kierrätykset hoituisivat "sopivasti" valtiollisten puitteiden mukaan. Operaatio voisi tietenkin johtaa käsitykseen, että tämäkin puoli on yksityistetty. Waaa!!! Aki, eipä maalailla pirua seinälle!

Onko kenelläkään käsitystä oliko Neuvostoliitossa miliisiasemalla käynti maksullista? Tai DDR'ssä?

 

Viime katsauksessa näitä harhaanjohtamisia arvailin - ja Koreat sitten het-välittömästi olivatkin jo tukkanuottasilla. Saa nähdä tuleeko tuosta "mitään" - asioilla kun tahtoo olla odottamattomiakin seurauksia.

Pohjoisemmalla Korean puoliskollahan on ollut jo kymmeniä vuosia ongelmana ruoantuotanto. Ja kuten on tullut mainittua, niin tuollaiset pikkujutut (jota soomikansalainen ei ehkä kauheasti mieti) ajavat "mielenkiintoisia" ratkaisumalleja estraadille. Historiasta jokainen voi katsoa esimerkkejä mitä nälän "kannustamana" on tehty.

Jokainen voi tietenkin myös miettiä kuka/mikä instanssi on tällä kertaa tapahtumien taustalla... ja mitähän muuta ollaan marssittamassa estradille.

 

Aasiasta vielä "vähän": Etelä-Korea ottaa käyttöön uudet liipaisinherkät suositukset rajamiehille, todisteet Iranin ydinaseohjelmasta saattaavat olla puppua, Intia marssittaa 36ooo miestä Kiinan rajalle, Wikileaks saattaa tehdä USAn diplomatiasuhteita "heikentäviä" paljastuksia pian.

Noin, nyt on taas leppoisaa nukkua :-)

 

Ympäristön tilakin on mielenkiintoisessa ristitulessa, Wi-Fi eli langattomat kentät vahingoittavat puita. Meksikonlahden öljytuhojen siivouksia koordinoimassa ollut pomo kuoli lento-onnettomuudessa. Hmm...

 


 

Huomasin, että joillakin on vielä ikiwanha bca-rss-syndicator tuon pullopostin lukijaksi laitettuna. Tarkistakaa/ päivittäkää/ tilatkaa rss-feed uusiksi (ninjasyndicator), niin pikkuhiljaa tuo wanhus häipyy kummittelemasta sivuston esiripun takaa. Toistaiseksi tuo toimii, mutta takeita jatkosta ei ole.

Jos haluat liittää omalle blogillesi -tai muualle sivulle- linkin SV-sivujen feed'iin (tarjolla myös vain-katsaukset sisältävä), niin ota yhteyttä ja autan yhteyden virittämisessä. Siitä omilla sivuillasi ihmiset näkevät samalla näiden sivujen vimoset tekstit linkkeinä. Esim. hopea.fi'n sivuilla tuollainen on.

Ja jos joku ei vielä huomannut, niin siirsin tuon pullopostin linkin sinne minne se kuuluukin - veteen kellumaan :-D

 

Käyttäjien rekisteröitymisen kanssa näköjään menee vielä tapellessa >:-( mutta eiköhän se jossain välissä aukea. Koettakaa jaksaa.

 

Taloudellista tukea nimettömältä, 20€ - kiitos. Nämä tulevat tarpeeseen :-/

 


25.11.2010 15:25 |