ITALIA? LIIAN SUURI KAATUMAAN... KUULOSTAAKO YHTÄÄN TUTULTA?

Valtamediassa kieriskellään Portugalin voivottelussa - sekä tietenkin jo "vähän" viittaillaan Espanjaan. Molempien kohdalla on hauska kuulla, etteivät maat ole alkuunkaan kuin Irlanti (hyviä lausahduksia johtoporsailta), apua ei haeta ja talous on kunnossa. M-hmm?

 

Harva on vielä ehtinyt saapasmaahan Suomesta katsetta kääntämään, mutta varmuuden vuoksi sielläkin kielletään pelastelutarpeet. Mikä on tietysti oikein hyvä, kun maa on liian suuri kaatumaan - mutta myös liian suuri pelastettavaksi. Kylläpä helpotti, ugh...

Että useimmille hahmottuu minkä kokoluokan kiikeryydestä on kyse, niin Italia on €uromaista kolmanneksi suurin BKT'ltaan...

 

Kuka muistaa 1980-luvulta TV-sarjaa Kyllä, herra pääministeri, niin sieltä on jäänyt mieleen hyvä repliikki. Asia on varma ja tapahtuu, kunhan se ensin virallisesti kielletään. Suomalaisille hyvänä muistutuksena Suomen markan devalvointi 1991 ja kellutus 1992.

Joku Viinanen senkin ankarasti kielsi mediassa kaiketi kuukauden ennen tapahtumaa...

 

Toinen mielenkiintoinen tilannekehitys ja naamarin poisto tapahtui herra Käteisen toimesta. Irkkuin tukipaketin Suomi-osuuden hinnalla ei ole niin väliä, se vain toteutetaan (333 milj. -> 740 milj.).

Kuka muita puoluepäitä on seurannut, niin kyllä, kyllä se puoluekuri tulee pitämään äänestyksessä Irlannin tukipaketista.

 

Jatkossa -kunhan kurahdus tänne ehtii- voitte valmistautua Irkkulandian kohtaloon, valtion isot velkojat (lue: pankit) maksetaan täysin ja pienemmät lainoittajat saavat siivun. Ai niin, tavan kansalaiset - lasku 100%a.

Kiitos Olli Rehn, meidän mies (lämpimiä haleja ja pusuja Rysselin suuntaan - YÖK!!!).

 

Ok, yllä sitten meille kaikille tulevien vuosien perusvoide. Käyttöasento nelinkontin, pöksyt nilkoissa - olkaa hyvä. Meinaan kun Niinistön mielestä kolmen suuren puolueen pitäisi tehdä yhteishallinto - eipä tarvitse sitten enää kuunnella oppositiota.

Paras diktatuuri on sellainen missä ihmiset kuvittelevat olevansa vapaita.

 

Kuka Wikileaks'in sielunelämään vannoo ja uskoo, niin miettiköön seuraavaa: Wikileaks'in pitäjistä on kato käynnissä, kun Assange on paljastunut minidiktaattoriksi mitä sivujen toimintaan tulee.

Kysykää itseltänne mitä uutta wikileaks on oikeasti tarjoillut? Ei mitään jos vain on maailmanmenoa yhtään seurannut.

Veikkaankin, että Wikileaks on enemmän rivijenkkien ohjailuun suunnattua sillä heillä tuo maailman uutisten kriittinen tarkastelu on vähän heikoa. Sinänsä ymmärrettävää kun useimmat ovat niin oravanpyörässä kiinni.

 

Disinformaatiossa (tai miksi sitä harhautusinfoa sitten kutsuukin) on oleellista, että 95% tiedosta on totta - ja lopulla syötetään sitten se haluttu virhe kuulijalla/lukijalle. Eräskin kriittinen kaveri huomautti, että Wikileaks'in tarinat voi lukea koulutuksena kuinka kamalia kiinalaiset, iranilaiset ja pohjois-korealaiset ovat.

Siis hyökkäys noihin on hyväksyttävää ellei jopa suotavaa (tässä hauska teksti WarNerd'iltä US-on-paras -ajattelijoiden keskeltä).

 

Talouspuolella on tietenkin piristävää kuulla, että Wikileaks on vuodenvaihteen jälkeen kertomassa isosta jenkkipankista (miksi vuodenvaihteen jälkeen? syylliset ehtivät nostamaan bonuksensa kenties?). Useimmat arvioivat kyseessä olevan BoAn - mikä sivuja seuranneille on tietty ihan loogista.

Pistää hymyilemään kun lukee virallisesta mediasta, että EU on kriisissä ristiin-rastiin lainoitusten ja takausten takia. Asiasta kertoi Tapiola-ryhmän hyväksymä Järvinen - pääekonomisti. On äijää nimellä heitetty, täytyy olla tosi fiksu mies, eikö? (anteeksi, hölmöillä on halvat huvit).

 

Palataanpa vähän Irkkuihin kuitenkin: vuonna 2014 Irlanti maksaa pelkkiä korkomenoja 10 Mrd € kun verotulot ovat enää 36 Mrd €a. Mieltä lämmittäen eipä ole eläkemenojakaan >sarkasmi off<. Eipä siinä paljoa tarvitse ajatella talouden kasvun puolesta... Yllä on vähän jaettu hyvää meille kaikille - samassa veneessä, totta tosiaan.

Kaikkein hilpeintä noissakin luvuissa on, että Irlanti lainaa edelleen Kreikalle.

 

Muuta kivaa €urolandiassa - Belgian CDSt höökivät "kiitettävästi". Siellä joku taas kieli lipoen käsiään hieroo... Belgian kohdallahan on hyvä muistaa ettei maalla ole ollut hallitusta sitten kesäkuun. Meidänkin tie?

Sinänsä mielenkiintoista että nyt aletaan lähestymään meikäläisen wanhan löydöksen lukuja, 16300 Mrd €a kukkua €uropankeilla. Tosin PIIGS-maiden 3000 Mrd €a on vasta vajaa 1/5-osa eli - mitähän kivaa seuraavaksi?

Huviretkemme jatkaa lätäkön taa...

 

FED rupesi kilpailemaan Wikileaks'in kanssa ja lupaa julkistaa kutka isoista pankeista imuroivat 3300 Mrd US$a kriisin puitteissa. Kunhan ei menisi seuraavien kaatuvien nimiin... Pystyyn jäävät (GS tietenkin) saavat sitten seuraavat pönkitykset, että huolivat räpsähtävät korttitalot kirjoihinsa.

Jenkkilässä 8 milj. ihmistä nakkasi luottokortit nurkkaan. Deflaatiolla on monta kasvoa...

 

Jep, jenkkilän lentomatkustaja tarkastetaan kuin mammografiassa. Ja kyllä, ei tarvita mitään perä5suolitarkastusta - pötkylät näkyvät kun vähän laitteita säädetään. Tosin matkustajat saavat hiukan säteilytystä, mutta kuka noista pikkuasioista huolestuu.

Olen kyllä miettinyt, että mitenköhän tarkastuksia tekevät "virkamiehet"? Heidän säteilyannokset tullevat nousemaan todella nopeasti suositusrajojen yli jos eivät suojaudu kunnolla. Jotenkin luulen, että heille ei ole kukaan "muistanut" kertoa asiasta...

 

Hehe, säästyypä ne eläkerahat heidän kohdaltaan. Itse asiassa tämähän on aivan loistojärjestely tarkastusfirmoille, minimipalkattu (veikkaan) henkilökunta uusiutuu aina muutaman vuoden välein - eikä matkustajatkaan jaksa valittaa kun pelkäävät kopelointia ja häpeää.

Sellainen maailma kuin minkä hyväksymme.

 

Suomalaiset ovat kuulemma aiheuttaneet 14 milj. €n tappiot valtiolle kun eivät suostuneet ottamaan sikapiikkiä. No, kai asian voi niinkin ymmärtää...

Toisaalla oma poliisimme on saamassa vähemmän mieltälämmittäviä piirteitä, Suomesta €urolandian DDR? Tuon kaverina tämä tarina "kuinka syyttäjät estävät poliisien virkarikosten tutkinnan ja poliisit estävät syyttäjien virkarikosten tutkinnan".

Pistää hieromaan silmiä...

 

Kirjoitin pari päivää tekstiä mitä yritän tarjota muutamalle lehdelle, joten sen takia jäi päivittelyt tänne vähemmälle. Saa nähdä kelpaako jorina minnekään...

Aiheena oli tietenkin talouden kurahduksen taustat, TD-vaihtoehto ja energiaongelmat. Tässä yksi rivi tekstistäni:

 

Lissabonin sopimuksen mukaan EUn jäsenvaltiot voivat lainata vain liikepankeilta – eivät EKPlta. Käytännössä vararikossa olevat pankit saavat EKPlta lainaa 1% korolla – ja lainaavat esim. Irlannille 5,8% korolla. Miksi EKP ei voisi suoraan lainata Irlannille?

 

Siihen liittyen on "mukava" lukea SP'n vastaus vähän kuin etukäteen, SP ei maksele velkoja. Jaa, mutta se on ok, että kansalaiset maksavat? Ja pankkiirien huonot sijoitukset?

Tässä muutamama muu kirjoitus bittisfääreistä ihan soomilaisittain. Älkää nostako karvoja pystyyn kirjoittajan värin takia, vaan lukaiskaa tekstejä - viestihän se on tärkein, ei viestin tuoja. Klik, klik, klik. Lopuksi vielä TD-miehen kommenttia SP'n normimiehitykselle.

 

Ettei sitten näiden kanssa epätoivoon vaivuttaisi, niin Islannissa uuden peruslain kirjoittajat ovat ihan rivimiesvitosia. Hienoa!

 


 

Jos kuka pyöriskelee rahassa ihan kunnolla ja etsii verovähennystä, niin yritän työstää sivujen aiheisiin liittyen kirjaa jonka painamiskustannuksiin yms. etsin sponsoria. Laittakaa sähkistä jos haluatte osallistua tai tiedätte tahoja joita voisi kiinnostaa asia.

Samoin heitelkäähän sivujen linkkiä sinne sun tänne - itse en enää oikein jaksa kun tuntuvat aika usein kommenttini jäävän apinafilttereihin. Pitäisiköhän käydä karvarissa?

 


01.12.2010 02:00 |