VALTIO IHMISIÄ - VAI IHMISET VALTIOTA JA PANKKEJA VARTEN?

Kuluneella viikolla on siis noita pankkien pönkittämistilastoja tarjoiltu lätäkön takana - eikä kauheasti naurata tavan tallaajan kannalta. "Parhaimpina" aikoina pankeille annettiin FED'istä lainaa tukea 0,0078%n korolla.

Tavan ihmisiä varmaan lämmittäisi sekin, että FED lapioi tilisiirtoja moneen, moneen ei-jenkkipankkiinkin. Kokonaissumma oli tämän mukaan 9000 Mrd US$a. Aika hulppeaa menoa, eh?

 

Perusteluna lainoille lahjoille on koko ajan ollut, että tuen piti valua reaalitalouteen. Sitä vastoin FED'issä tallessa pidetyt pankkien reservit kertovat muuta - rahat eivät todellakaan ole menneet sinne mihin myyntipuheiden mukaan piti.

 

Tarina vain paranee kun vähän katsotaan mitä esim. BoA antoi lainoilleen takauksina. Mark-to-fantasy totta tosiaan - vai mitä sanotte, kun 15 Mrd US$n lainan takauksina oli 100-185 Mrd US$n paaperoita. Öö - 90%an alihintaa? Vai roskaa rahasta?

 

Lopuksi vielä Golem XIV'n mielenkiintoinen lista Irlannin lainapaperien omistajista. Jep, ei yhden ensimmäistä eläkerahastoa joiden pelastamisella Irlannissa ko. lainapaketti tavan kansalaisille "myytiin". Meitä tietenkin voisi kiinnostaa, että Nordea'lla ainakin näyttäisi olevan tuolla saatavia.

Tällä hetkellä meitin mies Rehn on ihanan oikea mies - em. isot lainaajat saavat sijoituksensa 100%sesti takaisin. Mitenköhän kansan ääni täällä muuttuu jos/kun soomimyyntiä lähdetään läpiviemään?

Puhumattakaan, että miehellä näyttäisi olevan kiinnostusta jopa residentiksikin. Mies paikallaan?

 

Jaa-a, kunhan ei menisi tämäkin vähän kuin Balttian pelastaminen aikaisemmin.

Muistin virkistykseksi Ruotsin valtio pönkitti baltteja varsin avokätisesti - ja sitten baltit maksoivat ruotsalaisille pankeille velkojaan. Umm, onkos tässä hommassa jonkunlaista toistoa jo havaittavissa? Milloinkahan tavan ruotsalaiset heräävät tähän pankkien tukemiseen kiertämällä.

Heh, Aki - haLOO!!! Varmaan yhtä hyvin ja yhtä nopeasti kuin rivisuomalaisetkin...

 

Edelliseen liittyen IMF on sopivasti meitin itsenäisyys(illuusio)päivänä ehdottamassa, että EUn pitäisi laajentaa nykyistä talousapurahastoaan reilusti - tuplaus olisi varmaan "sopiva" näin alkajaisiksi.

Huvittavasti sinänsä toukokuussa nimellisesti rahastoitiin 750 Mrd €'a. Kun Kreikan ja Irlannin laastaroinnit olivat sen 200-300 Mrd €'a, niin ei varmaan enää kenenkään tarvitse epäillä onko Espanja tai Italia nikottelemassa sen verran että pönkitystä tarvitsisi?

Kunhan ei tässä kohta olisi lisää näitäkin ilmeitä ihmisillä...

 

Varsinkin kun Irlannin pakotuspaketin yhteydessä Katainen meni hyväksymään EUn sisällä ikuisen piikin "heikommin pärjäävien" valtioiden tukemiseksi. TSn Jan Hurri lohduttavasti toteaa, että tuen määrille tai tuen kestolle ei olla asettamassa mitään rajoja.

Varsinainen itsenäisyyspäivä siis tänä vuonna tarjolla (>_<)

 

Espanjakin lähti yksityistämisleikkiin ihan kunnolla, Irlannillahan ei "vaihtoehtoja elämälleen" ollut. Espanjassa siis mm. lotto ja lentokentät, Irlannissa energian jako myyntiin - oiva kikka ajaa alas kaikenlaista "turhanpäiväistä" sano.

Tästä meinasi tulla tippa linssiin - Irlanti on suht.iso lainoittaja Kreikalle, Portugalille ja Espanjalle. Kuuma peruna -peliä parhaimmillaan.

 

Vähän kuin €uroshow muutoinkin - Saksa heitti ainakin joillekin uutistoimistoille kiinnostavan €urosta eroamisuhkauksen.

Monethan puhuvat, että vahva euro olisi hyvä - mutta tuo vientivetoisille valtioille voip olla jotain ihan muuta. Näin ollen kannattaa miettiä noita Saksan puheitakin vähän eri näkökulmasta, sillä nämä puheet ehkä ovatkin täkynä valuuttamarkkinoille ajaa euroa alas - ja vahvistaa vientiä.

Kaikki kun ei välttämättä ole ihan sitä miltä se ensimmäisenä näyttää...

 

Tavan kansalaisista huolehtiminen on näin vaalien lähestyessä tietenkin ykköslupaus, josta kiinnipitäminen on tietenkin hieman joustavaa... Lätäkön takaa vähemmän kivoja esimerkkejä taas kuka on kenenkin puolella. Mietittävää siis itse kullein täälläkin...

FED haluaa helpottaa pankeille asuntovelkaisten "lopettamista" - ei kun siis irtisanomisten ja rahastuksen käsittelyä. Tuolla on tuskin mitään tekemistä sen kanssa, että asuntojen hinnat tulevat edelleen tuolla alaspäin. Ja samaisia "halppisasuntoja" -eli juuri marginaalisten lainaajien asuntoja- tulvii markkinoille aivan hurjana.

Joku haluaa rahansa poes pelistä?

 

Tavallaan kai on "lohduttavaa" kuulla, että kyllä €urolandiassakin osataan. UK'ssa 9/10 ihmisistä 18-35 vuotiaissa on velkaa jos johonkin suuntaan. Moni ei noista koskaan oikein edes ajatellut lainaamistaan - paras asiakas pankille!

Tuohon liittyen jenkkilän luottokorttipisteytys on muistaakseni heillä ollut vuosia sellainen, että kun käytät korttia ja lainaat paljon, niin saat pisteitä. Tuo tietenkin on suosinut varsin holtittomia elämäntapoja. Pankkeja puolestaan homma ei kauheasti vaivannut, kun kaikki luottokorttilainat tietenkin myytiiin hyvinä sijoituspapruina mahd. nopiasti eteenpäin. No joo - taas lähti ajatus harhailemaan :-/

 

Piti sanoa, että saarivaltiossa on odotettavissa 20%n asuntojen hintojen alennus - taas. Ranskassa puolestaan valtio imaisee eläkerahastoista 36 Mrd €'a - osin sijoitettavaksi osin muiden kulujen maksuun.

Auts, auts - kunhan ei haukkaisi ammattilaisten kuuntelu kannikkaan tuonkin myötä :-/

 

Lätäkön takana yhä useampi eläkeläinenkin joutuu läpikäymään vararikon. Syynä tietenkin lääkärilaskut ja luottokorttivelat, ei ole herkkua ei... kuinkahan moni noista on tänä talvena myös asuntonsa lämmitystä rukoilemassa? Nuoria noissa jonoissa jo on...

Tuolla on samoin 2 milj. ihmistä tipahtamassa kaikenlaisten tukien ulkopuolelle, kun kongressista ei "yllättäen" työttömyystukia suostuttu jatkamaan. Tilanteen (wirallinen työttömyys 9,8%a) tekee vähintään surkuhupaisaksi kun FED'istäkin löytyy jo kavereita, jotka kertovat todellisen työttömyyden olevan ainakin 16%a.

 

Arvotustoimistoistahan on tullut jonkin kerran mainittua - ettei noiden toiminta ehkä ole ihan sitä mitä niiden kuvitellaan olevan. Tässä 4 isointa UK'ssa myöntää etteivät laskeneet pankkien luokituksia, koska heille oli kerrottu että pankit pelastetaan.

Pelipöytä on tosiaankin kallellaan...

 

Sattui tuosta IEAn energiaraportista Nuvatsia-sivustolta löytymään hyvä kuva mitä haaveet ja inhotodellisuus voivat olla pelkästään öljyn tuotannon kohdalla seuraavan parin kymmenen vuoden aikana.

Ylempi siis haavemaailmaa - ainakin näin minä asian ymmärrän, koska tuon vaaleansinisen sisällä ovat tuotantoon vielä tuomattomat, mutta ennen kaikkea vielä löytämättömät öljykentät. Ja jos ketä kiinnostaa, niin tuon vaaleansinisen täyttämiseksi öljyn löytämistahdin pitäisi vaatimattomasti nelinkertaistua nykyisestä...

 

No lohdutukseksi on sanottava, että todellisuus on jossain noiden kahden kuvan välillä. Tai no - olisi jos ei sitä SuperLamaa tulisikaan. Kuten monasti on tullut sanottua, niin SuperLama syö pelkästään kaluston ylläpidosta varoja puhumattakaan niiden uusien kenttien etsimisestä.

Mikä tietenkin tarkoittaa, että etusivun kuvaaja alkaa näyttää enemmän kuin todennäköiseltä. Käteen jää rankasti vähemmän energiaa kuin äkkinäinen olettaisi...

 

Mitenköhän tuo sitten mediassa markkinoidaan hyvänä asiana? Ympäristön säästämisenä/ säästymisenä kenties? Toisaalta taas kun öljyntuottajat ovat budjetoineet elämänsä vähän toisin, niin voimma varautua todella törkeisiin lisämaksuihin ja rahastuksiin.

Mikä on tietenkin osoitus siitä kuinka markkinat ovat aina oikeassa ja toimivat - tai jotain...

 

Vaan eipä masennuta, elämähän on muutakin. Vaikka lastenleikkiä kuten jenkkilän lentomatkustajien käpälöintikoneisto pienille matkustajille opettaa. Ei haittaa vaikka lentolääppiminen tod.näk. altistaa pienet matkustajat pedofiileille myöhemmin - elämä kun leikkiä vain.

Kuka pitää jenkkilän lentoturvattomuuden mielikuvan nostatustoimia oikeina? Varsinkin kun noita ollaan tosiaan laajentamassa mm. bussimatkustamiseen... milloinkahan tänne aletaan vastaavia tarjoamaan? Ehkä FBIn yms. järjestämien anarkisti-pommituksen myötä, siis kun ihmiset vaativat sitä turvallisuuden tunnetta lisää :-(

 

Ympäristöstäkin välillä vähän - vieläkö kuka kesän Meksikonlahden öljyepisodia muistaakaan? Kaiketi sen verran kuitenkin, että kaikki on hyvin - paitsi ettei ole. Meren pohjalla on öljyä vaikka kuinka ja kaikki elämä kuollut. Mutta pinta kun näyttää hyvältä, niin kaikki on ok - eikö niin?

Vähän toisenlaista ympäristön ajattelua - maailmalla eläinten lannalle on kysyntää lannoitteena. Asian on tietenkin enemmän kuin suotavaa, mutta toivottavasti tajuavat vähän katsoa millä noita lannoitteen luovuttajaeläimiä on syötetty. Tai hormonikorjattu kuten asia ehkä kauniisti sanottaisiin.

Joka tapauksessa tuossa linkissä on hyvää faktaa miten maailmanlaajuisesti ruokamulta on heikentynyt vimosen 100v aikana radikaalisti. Ei taida ne teolliset lannoitteet ollakaan ratkaisu kaikkeen...

 

Joku oli rohkeana laittanut näistä sivuista linkin murobbs'n sivuille. Vastaanotto oli mielenkiintoinen - eräs muro-bbs'n käyttäjä totesi, että SV-sivujen linkki laski linkittäjän luotettavuuden varteenotettavana keskustelijana nollaan. (O_o)

Hämmennänpä sitten soppaa lisää - Israel on tyytyväinen Wikileaks'in paljastuksiin. Tässä eräs ajattelee, että Wikileaks on erään valtion turvallisuuspalvelun järjestämä mielikuvien järjestämisoperaatio. Noin kuin pari ajatusta muiden päistä lainatakseni.

 

Ilmeisesti minun juttuja epäilevät muro-bbs'n kaverit kai kuvittelevat, että nyt Wikileaks-paljastusten myötä jotain nimi-ihmisiä laitettaisiin oikeuteen. Saanen epäillä, kaikkinensa syyllisten osoittelu-show tosiaan yhä kasvavassa määrin vain ja ainoastaan show'ta.

Kuka kuvittelee, että esim. Nigeria (korruptoimattomuuden esitaistelija) saisi Jorma-Cheney'n oikeuteen Halliburtonin lahjontatoimista? Cheney'stä on tietenkin helppo hypätä koko Bush II'n hallinnon syyttämiseen - paitsi, että se on jo Obush'inkin mukaan ei-ei.

Muutosta parhaimmillaan mihin uskoa...

 

Tämä on tainnut mennä soomimediassa useimpien ohi - Ruotsin kuningatteren isä pyöritti asetehdasta Saksassa sodan aikana. Mielenkiintoista - uutisena, mutta myös kuinka se täällä on uutisoitu - tai siis ei.

Afghanistan'issa puolestaan "yksityisurakoitsijat" ovat kestinneet itseään tilaamalla tanssivia poikia. Huoh, mitähän tuolla vielä EI OLE TEHTY pervoilun saralla.

 

Onneksi vielä saa sentään ajatella kaikenlaista, mutta koskahan alkaa se puhumisen rajoittaminen... tämänkin pitäisi pistää miettimään, kun yksi Kanadan pääministerin lähimpiä neuvonantajia suorassa TV-lähetyksessä vaatii Assagnen "poistamista" rivivahvuudesta.

Australiassa julkinen kirjoilu sakotettavaksi - hmm, onko tarkoitus suojata toisten kuuloa? Vai kerätä valtiolle helppoja joskin tarpeellisia tuloja? Etiäisiä tulevasta tännein?

 

Kaikkinensa kun totuuden puhumista aletaan käsittelemään lähes -ellei jopa suorastaan- rikollisena toimintana, niin olemme aika pelottavan keikkuvalla tasalla. Tässä vielä lopuksi ajatuspähkinänä suomalaisen poliisilaitoksen omia fiiliksiä vs. pomon kertomaa.

Kummallinen maailma?

 


06.12.2010 01:04 |