€UROLANDIAN VIIMEINEN JOULU? 

Numeroita katsoen alkaa yhä enemmän näyttämään siltä. Alla BIS'in listausta Kreikan, Irlannin, Portugalin ja Espanjan ristiinlainaamisista (klik isommaksi). Jep, sotku on toivoton - ja kaikki olemme samassa veneessä.

 

Itse asiassa UK'n Lloyds oli ensimmäinen ja rohkeasti totesi, että puolet Irlannin saatavista voip unohtaa. Ja heti seuraavalla rivillä odottavat vielä 10%n tappioita noiden kaveriksi. Käsi ylös joka uskoo, ettei Portugalilla ole alaskirjattavia? Espanjalla? Italialla? Belgialla? Itävallalla? Koko Itä-Euroopalla? Baltialla? Gulp - Suomella?

Näyttää kovasti siltä, että nykyjohtajat vain yrittävät laastaroida sieltä ja täältä, toivoen että repsahdus tapahtuu sitten jossain muualla. Ei minun tontilla, ei minun päivystysvuorolla...

 

Nyt jo "hyväksytyillä" PIGS-mailla on maksuun lankeavia papruja ensi kesäkuussa 1500 Mrd €'a - ei huolen häivää (steppailua ja viheltelyä auringonlaskuun kävellessä)... Eipä ihme, että EKP haluaa laajentaa jäsenvaltioiden kuppausta ja rutkasti.

Lyhykäisyydessään kai voidaan puhua BIG-A-PIGS -maista jo (Belgia, Irlanti, Kreikka, Itävalta, Portugal, Italia, Iso-Britannia, Espanja). Toisaalta tuskin tarvitsee kauan odottaa, että kirjaimia "kaunokaiseemme" saadaan lisää.

 

Eikä tuo Itä-Eurooppakaan kauhean terveeltä näytä. Varsinkin Itävallalla on isot panokset Unkari, Bulgaria, Romania linjoilla eli riippakiviä on kiskomassa vähän joka suuntaan. Ruotsalaisten pankkien seikkailut Balttiassa ovat myös kauniisti painettu villaiselle, mutta kuinkahan jatkossa?

Kunhan ei vuoden takainen lonkalta heittoni alkaisi toteutumaan... Kerran pankkimaailman pelastus onnistui, mutta entäs toisen? Asioista tietenkin pyritään päättämään tavan kansalta kyselemättä, mutta kun sitä maksajaa on pakko jossain välissä konsultoida.

Seuraukset voivat ryöstäytyä käsistä, Kreikassa jo kansanedustajia kivitetään. Mitähän "kivaa" seuraavaksi? Vieläkö täällä oli eduskuntaan lähtijöitä?

 

Madoff-show on ollut jonkunaikaa pois parrasvaloista (mitä nyt poikansa tappoi itsensä), vaan sielläkin on tapahtumassa yhtä ja toista. "Fiksut" sijoittajat ovat ostamassa Madoff'in sijoituksiin menettäneiltä vaatimuksia, koska piakkoin on odotettavissa oikeuspäätöksiä maksuista.

Mietinpä vain, että onko tarkoitus liittovaltion maksaa nuo - mistäpä muualtakaan sitä paikkauslappuja tänä päivänä enää kupataan?

 

Muutamia poimintoja: jenkkilässä pian sadeveden keräys verolliseksi, finanssivalvojien tehtävä on valvoa pankkien etuja, Kanadan velkatilannetta ei kukaan halua katsoa, Ukrainassa tarjolla olisi maksullisia ryyppykavereita - vimosin edes vähän hymyilytti :-/

Lätäkön takana pankkeja nurin 157 tänä vuonna (Italiastakin sellainen juuri löytyi), jenkkilän työttömistä 60%a ollut yli vuoden ilman töitä, UK'ssa kunnille leikattavaa 28%a - ei ihme, että saarivaltiossa ollaan tekemässä Lontoon keskustasta ei-mielenosoituksia -aluetta.

 

Vaan osataan sitä täälläkin: Supon sisäinen koulutus on tehty MI5'n muotilla (varmaan siivottu talosta myös väärään suuntaan kallellaan olevaa henkilökuntaa samalla), Brax-johtoinen rikos/ rikollisnimikkeistön jyräys läpi alkuvuodesta ym. mahdollistaa kaikkea mielenkiintoista viime aikaisten tapahtumien valossa.

Onkohan kukaan laskenut tämän maan lakeja, jotenkin on mielikuva että kohta on olemassa lait erikseen vasemmalle JA oikealle kääntymiselle. Jatko-osassa varmaan pohditaan miten pykälöidä (pökälöidä?) eteen- ja taaksepäin liikkuminen.

Kukaan noita vääntävistä ei ilmeisesti ole kuullut maalaisjärjestä?

 

Jenkkilän verotushilpeilykin sitten lässähti superrikkaiden osalta - vaan kukapa sitä epäilikään? Itse olen joskus miettinyt, että miksi nämä sankarit eivät voi seuraavista tuloistaan nipistää - eikö heillä ole omaisuutta jo ihan "auttavasti"?

Eihän tässä heiltä olla omaisuutta ottamassa pois, vaan tuloja leikkaamassa. Vaan samankaltaista täälläkin on havaittavissa - ei, ei minun tuloista voi leikata. Se parempi kohde löytyy aina jostain muualta - ja tässä maassa kun alkaa niitä ukkosenjohdattimia olla vähän joka kylässä, niin ylempi kööri on kyllä "valitettavan" turvassa.

Ei tarvita ruudinkeksijää kun miettii ketkä täällä on tulevina vuosina fyysisesti tappelemassa... Huomatkaa, että minä en tuollaisia halua, kannata, toivo jne. - mutta näen tilanteelle piirretyt suuntaviivat niin kirkkaina, että pahaa tekee.

 

Talousajattelu nykymuodoissaan säilyäkseen saa yhä häkellyttävämpiä piirteitä: kokoomus-juniori kirjoittaa valkoisesta roskasakista. Minäkin varmaan siihen kuulun, kun en ole tiedettä tekemässä ja siten heitän mäelle kaiken mitä yhteiskunta on minuun panostanut.

Vai mitä?

 

Suosittelen kaverille (ja mahdollisesti em. blogaajan "fb-tykkääjille") ohkaista kirjaa "Ettekö te tiedä, kuka minä olen - Ylimielisyyden historia" Ari Turusen kirjoittamana. Löytynee myös kirjastoista. Itse asiassa opus on niin täyttä asiaa, että voi suositella kenelle tahansa - vaikka joululahjana.

Omani sain isältäni - olikohan tuo jonkinlainen viesti? (^_^)

 

Ehkä olisikin syytä minun vastapainoksi lukea hillityn loogista ilmaisua? suomeksi...

 

Yksi puoli mihin nykyään yhä inhottavamman usein törmää on nykylääketiede ja sen kaupalliseksi kallistuminen. Tahtoo sanoa, että kun ei ole tarpeeksi tauteja niin niitä pitää sitten keksiä. Jenkkilässä ehkä 200ooo ihmistä kuolee vuosittain lääkkeiden kompikaatioihin jo ilmankin, ugh...

Meitin oma THL on tietenkin jo varsin surkuhupaisaksi paljastuva pytinki, lääkitys ohjeistetaan milloin minkäkin lääkejätin mukaan. Tässä mielenkiintoinen teksti influenssarokotteista, yllättäen teksti on (kelvannut?) vain vähemmän arvostetussa julkaisussa.

 

Itse olen kovasti sillä kannalla, että ympäristörasite (ruoan lisäaineet, torjunta-ainejämät, saasteet jne.) näyttelevät paljon isompaa roolia kuin pyramidin huipulta halutaan myöntää (ja miksi pitäisikään, heillä kun on varaa ostaa luomua 0:-)

Tästä hyvänä esimerkkinä vaikka jo aikoja sitten täälläkin mainittu pölyttäjäampiaisten joukkokuolema lätäkön takana. Duh, EPA eli ympäristön "suojeluvirasto" tiesi erään tuholaismyrkyn tappavan pörriäisiä - mutta ei puuttunut asiaan. Ei varmaan agribusineksella ollut mitään tekemistä asian kanssa, joo...

 

Maanviljelyn mömmöistä puhuttaessa yleensä homma tuntuu menevän, että järjestelmä aluksi vähättelee ongelmaa, julkaisee omia tutkimuksia jne. Kun lopulta joku lannoite/ myrkky/ lisäravinne suostutaan vetämään markkinoilta, niin tarjolle annetaan niin-ja-niin-paljon parempi toinen.

Pistää miettimään, että venkoiluaikanako pykättiin se uusi tuote myyntikuntoon? Sama tietty pätee ruoan ja lääketieteen suhteen - puhumattakaan kosmetiikkapuolesta.

Esim. äidinmaidosta löytyy hyvin usein mm. aurinkorasvojen ainesosia. Seuraavaksi laskuttavat kai kun toukat saavat ilmaisen aurinkosuojan (o_0)

 

Reilu viikko sitten tilastokeskus pykäsi pihalle Suomen energiakakun kuvajaisen viime vuosilta. Arvattavasti alamäessä tuo on pysynyt jo useamman vuoden. Kannattaa huomata, että fossiiliset + ydinvoima ovat polttoaineina kaikki tuontitavaraa eli 3/4-osaa rajojen ulkopuolelta.

Energiaitsenäisyys?

TOD'illa Nate Hagens kirjoitti seuraaviin riveihinkin liittyvästä asiasta hyvän pätkän. Ihmisen lyhyen tähtäimen ajattelusta johtuen energia nyt ja tulevaisuudessa arvotetaan eri tavalla. Lopputulos valitettavan usein on - nyt mulle kaikki heti :-(

 

Ubatubani öljyhuipusta ja energiatilanteesta muutenkin on saanut jo kohtalaisesti yleisöä ihan parissa päivässä, nyt vain lisää lähetätte sukulaisille, työkavereille jne. pureskeltavaksi. Ehkä kuitenkin kannattaa odottaa, että joululahjat on jaettu ensin...

Yksi asia mistä sain palautetta on, että tervahiekkaa, öljyliuskeita yms. on hurjasti enemmän kuin öljyä. Tästä olen täysin samaa mieltä. Niiden laajamittainen käyttöönotto tulee kuitenkin olemaan vähintäänkin haastavaa.

 

Kanadassa tervahiekkaan on panostettu kovasti, mutta prosessi kuluttaa hurjasti maakaasua. Maakaasuporaus Pohjois-Amerikassa on kasvanut hurjasti viime vuosina - mutta tuotanto takkuaa, mikä tietenkin tuolla pistää epäilemään ainakin paikallista kaasun tuotantohuippua.

Ratkaisuna olisi ydinvoimaloiden pykäys tervahiekkaesiintymien päälle, jolloin päästäisiin kaasun polttamisesta eroon. Sittenkin ongelmaksi jää veden riittävyys - ja kuten sanottu osin vettä tuodaan jo nyt satojen km'en päästä.

 

In situ (paikalla) -operaatioissa porataan öljyhiekkaesiintymään putket, joihin työnnetään sitten +500C vesihöyryä joka puolestaan liuottaa öljyn melkoiseksi sotkuksi. Tuo taas pumpataan ylös ja puhdistetaan edelleen.

Tietenkin maahan pumpattu lämpö jakaantuu ja imeytyy pikkuhiljaa muuhunkin kuin vain tervahiekkaan. Maapallon kyseessä ollessa - on aika paljon lämmitettävää.

 

Itse näen -kuten toinenkin Muutosmies- että ainoa tapa tervahiekan (ja vastaavien) puhdistamiseen järjellisessä mittakaavassa onnistuu vain seuraavan sukupolven ydinvoimaloilla. Niissähän ydinpolttoaine käytetään about 100x tehokkaammin kuin nykyisissä. Sittenkin noiden IV-sukupolven voimaloiden esiinmarssi on hidasta ja edessä on joka tapauksessa isoja ongelmia energiapuolella.

Talouden kyykkäys tietenkin pistää nämäkin suunnitelmat uusiksi eli itse pidän näitä tervahiekka pelastaa -puheita nykytapahtumien valossa lähinnä haaveina.

 

Toistan taas, mutta niin kauan kuin rahalle ja sen syntymekanismille ei tehdä mitään, niin tervahiekat voisivat olla vaikka kuussa energiatilanteen pelastamisen kannalta. Ilman rahaa ei tekniikan kehitys onnaa koko prosessien käynnistämisestä puhumattakaan. Ja sittenkään ei ole takeita, että tuolta saatavia hiilivetyjä Suomeen asti valuisi.

Tässä lopuksi pari linkkiä: sivusto, joka panostaa tervahiekan käytön ja puhdistuksen sekä asiaan liittyvän poliittisen puljaamisen seuraamiseen intensiivisesti. Toinen on National Geographics'in kuvakollaasi. Mordor tosiaan lähinnä tulee mieleen noita katsoessa :-(

Asian kylkiäisenä Kiinasta kivaa - joet punaisena ja tyhjiä kaupunkeja rakennetaan. Itse asiassa Kiinan tyhjiin asuntoihin sopisi jo puolet jenkkilän väestöstä. On se ihminen fiksu kasvun perässä kun juostaan...

 

Harva varmaan nimeltä muistaa jenkkisolttua Manning (?). Mies laittoi nettiin keväällä levitykseen videopätkän jenkkien yöllisestä maajoukkojen riehumisesta helikopterituettuna Irakissa.

Kaveri on ollut 7 kuukautta täydellisessä eristyksessä ja viime aikoina masennuslääkkeillä pumpattuna. Nyt kuitenkin setä Scam ilmeisesti kuvittelee miehen olevan kypsä yhteen ja toiseen - ja tarjoaakin Manning'ille sopimusta Wikileaks'in Assagne'n nimeämisestä yhteistyökumppaniksi.

 

Voi vain kuvitella millaista käsittelyä ei-jenkit/ väärän väriset/ uskoiset/ whatnot saavat noissa uudelleenkoulutuskeskuksissa :-(

Tuon kaverina luulisi rivijenkkejä ottavan pattiin, että "kuulustelumenetelmiä" kehittäneet psykologit ovat saaneet 5 milj. US$'n takuurahan mahdollisiin oikeuskuluihin syytöksien varalta. Jutussa on myös maininta etteivät nämä "psykologit" tyytyneet vain puheisiin ja teorioihin kehitystyössään vaan olivat aktiivisesti itsekin rääkkäämässä vankeja.

Niin, ja Bush'in palkkasotilaiden käyttö on kaukana Obush'in köörin värväystahdin rinnalla. Sano terppa uudelle pomolle - sama kuin vanha pomo.

 

Näin sitä demokratiaa puolustetaan - linkissä pari vähintäänkin hätkähdyttävää videota. Tekstin kirjoittaja huomauttaa kuitenkin, että ruohonjuuritasolla noudatetaan korkeampien tasojen käskyjä ja ohjeita. Kuka on siis enemmän syyllinen - sotilaat vai heidän käskijät?

Orwell olisi ylpeä, onhan se ikävä kun peiliä pidetään kasvojen edessä. Joe Bageant asian tietenkin ilmaisee paljon ymmärrettävämmin (miehen kirjoitukset aina naurattavat, niin kipeistä asioista äijä kun kirjoittaakin).

 

Mitä tulee Wikileaks'in oikeellisuuteen ja luotettavuuteen, niin siitä pyörii tänään jos jonkunlaista salaliitto-vastasalaliitto-jne. ideaa netissä niin että oksat pois. Itse haluaisin uskoa, että Assagne'lla olisi puhtaat jauhot pussissa, mutta en enää kauheasti mihinkään luota suoralta kädeltä (mikä tietysti on jo sinänsä kovin surullista).

Wikileaks-paljastukset eivät ole mitään ihmeellistä maailmaa seuraaville. Sinänsä on tietenkin hyvä että tapahtumat saavat kasvoja ja nimiä, mutta edelleenkään en kauheasti pidätä henkeä että nimi-ihmisiä saataisiin oikeuteen - tuomioista puhumattakaan.

 

Asian tiimoilta vielä pari ajatuspähkinää: Putin'in mielestä Wikileaks-show pistää epäilemään koko "demokratian" markkinoitavuutta, miksiköhän? Toisaalla Wikileaks on ollut kaiketi aika hyvää pataa Israel'in tempausten suhteen. Jälkimmäinen onkin viisasta, Mossad'illa kun on taipumusta käydä niistämässä ei-kaveripiirin henkilöiltä muutakin kuin nenää...

Tässä lopuksi tuon tiimoilta erinomainen Paul Craig Roberts'in 3-osainen haastattelu. Kesto 25min ja helppoa englantia, suosittelen.

 

Vimosena vielä hyvä 1½ h'n BBC -dokkari mitä islam on mahdollistanut Euroopan kehitykselle (vain englanniksi, pahoillani).

Keskiajallahan mm. Kreikan kirjallisuus säilyi Bagdad'in ja muiden kirjastoissa. Lääketiede, minkä Leonardo ja muut toivat päivänvaloon täällä, perustuu nimenomaan muslimitiedemiesten perustutkimukseen.

Samoin ei-maapallo -keskeinen maailmankaikkeus "tuli" tuolta. Islamilaistiedemiehille maapallon pyöreys oli tietenkin pässin lihaa vielä silloin kun täällä jatkettiin kinastelua tipahtaako maapallon reunalta mereen vai tuleen.

 

Kaikkinensa uskonnoissa pitää muistaa, että ihmiset niitäkin "markkinoivat".

Toisaalta itse kun en kuulu kirkkoon, niin minulla ei ole oikeastaan oikeutta sanoa näistä asioista juuta eikä jaata.

 

Hännän huippuna legoista tehty malli 2000v vanhalle kreikkalaiselle auringonpimennysten ja muiden tähtitieteen tapahtumien ennustaja laskijakoneelle. Ei se muinaisihminenkään ihan taukki ole ollut (^_^)

 


 

Muutamia hyviä linkkejä olen tuonne vetovalikon kohtaan WWW löytänyt, tässä nopeasti listattuna:

Itselleni nuo Uuninpankon pojan tarinat olivat erinomainen infolisä, mies kirjoittaa nimenomaan kotimaan asioista - ja terävästi. Suosittelen lämpimästi - varsinkin tuore teksti terveydenhuollon  ulkoistamisesta ja loppulaskusta Juualla (Juuassa?) on hyytävää luettavaa.

Joku sanoisi, että voi-voi - toinen sanoisi, että ihan protokollan mukaan, kihihihii...

 

Vähän kuin jenkkilässä, missä ammattiliittoja ollaan viemässä lopullisesti nurkan taakse lopetettavaksi. Suomessakin taitaa olla vähän tätä ilmassa jos en ihan väärin lue viimeaikaisia lakkoneuvotteluja ym. Puheet ovat tietenkin tehokkaamman sitä, säästävämmin tätä, työntekijälle vaihtoehtoja antavaa yms. -jada-jada -puuppaa...

Kokonaisuutena touhulle on tietenkin hienoja termejä, mutta väittäisin että yksinkertainen on kaunista - pyramidin huipulla ahneudelle ei ole rajaa.

 

Täytyy kyllä sanoa, että netti on mahdollistanut uskomattoman kommunikoinnin tason - jos vain siihen on halua. Tosin "ihan" kaikki eivät sitä osaa, mutta minkäs teet?

Eiköhän noiden linkkien kanssa pyhät mene ihan kivasti. Mukava huomata, että asioista alkaa löytyä lisää "metelinpitäjiä". Kannattaa yleensäkin tuota vetopalkkia välillä näpylöidä, sinne saattaa tulla juttuja ilman, että muistan erikseen tänne kirjoittaa. Tiedättehän - sama pää kesät talvet (>_<)

 

Joka tapauksessa tämäkin toteamus -ihan journalistiliitosta- kertoo tylyä kieltään millaiseen uutispimentoon tämä maa on vajoamassa. Itse heitän tarinan kaveriksi: vaikka olisi mies/nainen ulkomaan asioista kirjoittamassa, mutta jos lehti ei halua ikäviä kertoa, niin minkäs teet? (vinkki: voip julkaista nimettömänä vaikka täällä :-)

Netin sulkemista odottaessa/ pelätessä... tai sitten edessä on helikopterilennätys, kun joku äänestää minun ubatubat terrorismin kannatukseksi. Kummallinen maailma, huh?

 

Kiitos tuesta, JPT 20€.

 


19.12.2010 15:18 |