VUODESTA 2011 PHOTOSHOPATUN iLAMAN ALKU

Tosin kun lätäkön takana monella on vaikeuksia maksaa viimeisimpiä hilavitkuttimia (henk. koht. vararikot 5v ennätykseen), niin useimmat joutuvat tyytymään perus-töllöttimeen - jolla käyttöluvut uusiin ennätyksiin.

Samaan aikaan 29%a jenkeistä toteaa, että "ei oikein ole varaa ruokaan" ja 48%a että "ei oikein ole varaa lämmitykseen". Ja nuokin toteamukset vaikka yhä useammat muuttavat yhteisasuntoihin selvitäkseen arjesta, ugh...

 

Viime vuonna jenkkilän pankkien keilailu oli "menestyksekkäin" sitten vuoden 1992, 157 nurin siis. Mutta tilannehan ei ole ohi - ja itse asiassa jo avustetuista pankeista 100kunta on kaatumisvaarassa. Muista puhumattakaan...

Kuten laskukaudella aina, niin pienet pelurit uhrataan ensin. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riitä pelastamaan sisäpiiriäkään (historian suurin kupla on vähän sellainen puhjetessaan...). Finanssisektori on lätäkön takana pelkästään asuntolainojen kanssa niin pahasti upoksissa että yksinkertaisesti ei ole paluuta "normaaliin" (linkissä paljon tylyjä, tylyjä käppyröitä).

 

Nähtäväksi jää miten hyvin Latvian "muka-nousu" saadaan markkinoitua €U-kansalaisille "ainoana oikeana ja toimivana" nousumallina kuopasta.

Artikkeleissa on mainittu hyvin miten Latviasta nuoriso on muuttamassa maasta sosiaalipuolen leikkausten pakottamana. Veikkauksia kuinka hyvin jäljelle jäävät eläköityvät ikäluokat luovat varallisuutta maan IMF-doubattujen velkojen maksuun?

Meillekin varmaan tuota lääkettä ollaan tarjoilemassa. Ja niinhän se pitääkin, puhdas Friedman'ismi (lue: valtioiden alasajo) on ruorissaolevien ideaalimaailma >sarkasmi-off<

 

Milloinkahan yleisestä lääkityksestä tuolla tulee lakisääteistä? Muksuista ja teineistä jo neljännes on täyspäiväisesti tropattuja, amfetamiinin laajasta käytöstä puhumattakaan.

Noiden kaveriksi on "ei-niin-kiva" kuulla, että maassa 80%a antibiooteista menee karjan pystyssä pitämiseen. Ympäristötekijöiden taakka alkanee painamaan ihmisten aineenvaihduntaa aiheuttaen vähemmän mukavia reaktioita. Ei ehkä ihme, että jenkkilässä empaattisuus onkin laskenut jo 30 vuotta putkeen. Hurraa hypersuoriutumisyhteiskunta ;-)

 

Hmm, pitänee määritellä iLama jotenkin muutoin kuin iPodien kautta... olisiko iTodellisuuspako parempi?

Ainakin uudet pitkäaikaistyöttömyyden määrittelemät lätäkön takana antavat vähän sellaista ymmärtää. Tuon kylkiäisenä kun huomataan, että jo Businessweek toteaa todellisen työttömyyden olevan 17%n luokkaa, niin tästä vuodesta on tulossa melkoinen testi ihmisten propagandan nielemiskyvylle.

En kauheasti olisi lyömässä vetoa pää-pensaaseen -ohjeistuksen onnistumisen puolesta... Toisaalta taas ei kannata vähätellä ihmisten todellisuuspakoilun voimaa. Kyytipojiksi käynee kautta linjan osavaltioiden alijäämien repeäminen entisestään (Texas, Illinois, Kalifornia noin alkajaisina)

Niin - ja nämähän olivat poimintoja vain/lähinnä jenkkilän ongelmista...

 

Tämä löytyi sähköpostilaatikosta siivouksen yhteydessä - näyttäisi vielä toimivan. MTV3'n 8.12. uutisaamussa todetaan Irlannin roskalainoissa valtionvelkakirjoissa yms. olevan 300 Mrd €'n mustan aukon. Kiitos viestistä, VH ;-)

Ilmeisesti mokomia pikkujuttuja eivät uudet eurokansalaiset saaneet katsoa...

 

Eestikin siis hyppäsi €uro-laivaan -tunnetaan myös Titanic'ina- joskaan ei €uro-mediassa vielä niinkään. Paitsi tietenkin UK'ssa, mutta heillähän tuo on tietenkin normioletus ja siten Suomessa nuo puheet voidaan ohittaa huuhaana.

Saarivaltiossa itsessäänkin on sinänsä jo huutava pula pelastusrenkaista vaikka asiasta ei kauheasti -tietenkään- mediassa puhuta. Tänä vuonnahan kymmenet tuhannet menettävät työnsä valtion leikkausten kylkiäisenä. Noiden kaverina keskivertoperheiden vuosiansioita leikataan erinäisillä veroilla ja maksuilla 3000 £'a.

Eikä kuningaskuntakaan ilman lainausta tulevasta vuodesta selviä...

 

Mielestäni EU'lle ja €urolle on vain yksi suunta tästä eteenpäin... Pelkästään Italian ja Espanjan pitäisi lainata 400 Mrd €'a tänä keväänä - entäs muut BIGAPIGS'it? Pankitkin ovat 400 Mrd €'a vailla... Noiden kylkiäisenä Itä-Euroopan jokerit tulevat tekemään höpöä myöskin - ensimmäisenä Unkari tulee mieleen.

Muistutan taas kerran, etten alamäkeä toivo mutta näen tilanteen nykysysteemin puitteissa täysin toivottomana. No, onneksi ei tarvitse minun jokelteluja kuunnella puuppatuubasta tai valtamedian rööreistä. Isommatkin nimet alkavat puhua asioista jo niiden oikeilla nimillä - perustelut ja vaatimukset ovat tietenkin taas mitä sattuu, mutta rivien välistä voi tavata yhtä ja toista.

 

Toinen mikä €urolandian rinnalla tulee monet varmaan yllättämään on Japanin romahdus. Maahan on 20v taistellut deflaatiota vastaan - ja nyt tuolla on tulossa narun pää käteen. Tähän asti maa on onnistunut myymään omille kansalaisilleen valtion velkakirjoja kupaten eläkerahastot kuiviin vuosien saatossa.

Enää taitaa olla vain rippunen noista jäljellä ja siten maan pitäisi antautua maailman paperimarkkinoiden armoille. Siinä velkapaprujen korot karkaavat hyvin nopeasti ja seuraus on päivänselvä. Pyyhkeen heitto kehään, paperin printtaus ja inflaatio.

Ainut mikä Nousevan Auringon saarivaltion laskua pehmentää on jotenkuten pystyssä pysynyt yhteiskuntarakenne eli vanhempien kunnioitus ja yhteen hiileen puhaltaminen. Joskin tuo on kieltämättä rapistunut melkoisesti entisistä ajoista, mutta kuitenkin...

 

Länsimaat joutuvat tuon(kin) opettelemaan pikavauhtia uudelleen - joskin muutos on tultava alhaalta päin. Yläkerran henkilöstö kun on suoraan sanottuna vielä aikasen lailla pilvessä ja jokeltelevat sitä kasvua, leikkausta, säästämistä, talvisodan henkeä ja muuta taikaloitsua pysyäkseen pallillaan.

Jos olisi aikakone, niin nyt olisi pieni kiusaus käydä moikkaamassa Marie Antoinette'a kysymässä josko hänellä oli mitään etiäisiä oman penkkinsä huteruudesta 1788...

 

Japanista on tietenkin helppo hypätä Kiinan puolelle, missä valtiojohdon on syytä olla huolestunut hintojen noususta. Mikä tietenkin tarkoittaa lainauksen leikkausta, korkojen nousua, deflaatiota (kierrossa olevan rahamäärän laskua) yada-yada- tiedätte kyllä.

Yksi esimerkki rajuista toimista tämäkin - Beijing'issä autojen ostorajoitukset voimaan. Ja kun paikallisetkin ihmiset alkavat huolestumaan niin silloin ei rotkon reuna välttämättä ole enää kaukana :-(

 

Ettei tarvitse tyytyä €uro-ongelmiin -tai Aasian jättien kompurointiin- niin Australian Kiina-riippuvuus on melkoinen kynnyskysymys. Ja asuntomarkkinatkin tuolla ovat repeämässä yleisen velkaantumisen myötä estradille pahan kerran (klik ja klak). Jälkimmäisessä Australian asuntokuplaa verrataan jo Irlantiinkin eli ihan pienistä ongelmista ei enää puhuta :-(

Uh, Irlannista tuli mieleen että siellä on paljon hevosia - ja nyt niitä vaeltelee hylättynä sumujen saarella laumoittain. Ei se että ihmiset möhlivät mutta kun pitää eläintenkin kärsiä - pistää vihaksi, eh?

 

Niin - ja ettei kuvitella muistakaan maista liikoja, niin Kanadan taloustilanne on myös kiikun-kaakun -veitsenterällä. Tuota ei välttämättä uskoisi rivi-canuck'ien kulutuskäyttäytymisestä, mutta niinhän se tilanne aina ennen kuplien räpsähdystä on.

Olemme kaikki samassa, pahasti vuotavassa veneessä.

 

Sofi Oksasesta on monella varsin voimakkaat mielipiteet, mutta joulun alla neito kirjoitti erinomaisen pätkän Wikileaks'in Assagne'sta ja ruotsalaisista raiskaussyytöksistä. Jälleen kerran puheet ja toiminta menevät "vähän" ristiin johtoporsailla - vaan kukapa on yllättynyt?

Ruotsi on tietenkin mielenkiintoisten valintojen edessä - kuten mekin olemme tällä puolen murtovettä. Joulun alta toinen juttu kertoo hassuja nykyisen Ruotsin pääministerin Reinfeldt'in ja Bush'in entisen propagandaministerin Karl Rove'n yhteistyöstä.

Jostain kumman syystä olo on hieman epämukava Rove'n läheisyydestä, miehellä kun tahtoo olla taipumus olla paikalla kun laillisuuden ja vastaavan suhteen hommat laskevat alleen.

 

No eipä vaivuta epätoivoon - edellisen kevennykseksi käynee vuoden avausvitsinä huhut Erkki Liikasesta EKP'n pomoksi ensi syksynä (saa itkeä/ nauraa).

Tekstiä kun lukee niin hyppää silmille, että virkaan haetaan "sopivaa ja kaikille kelpaavaa" henkilöä. Onhan Liikasella tietysti kokemusta valuutan viemärimatkan seuraamisesta... Muistutuksena Mr L oli VVM-sankari Harri Holkerin hallituksessa 1987-90 ennen kuin "pakeni" EUn suojiin Suomen talousromahduksen alta.

Ei taida onnistua mieheltä pelastusjollaan hyppäys tällä kertaa...

 


 

Talouspuolen ubatubani on lähtenyt leviämään kohtalaisella menestyksellä, mutta jokainen uuslinkitys ihmisten ajattelun haastamiseksi on tervetullutta. Osinhan tuo on yksinkertaistettua, mutta toiminee hyvänä keskustelun avauksena ihmisille. Nyt vain toivotaan, että joku valtamedian immeinenkin saa sen katsottua - viestitysvinkki siis jos sellaisia tunnette (*_^)

Seuraava osa yrittää sitten tiivistää kahden ensimmäisen videon esittämät ongelmat yhteisvaikutukseksi - ja tietenkin antaa vaihtoehtoinen idea jatkopeleihin talousdemokratian idean mukaisesti. Painotan kuitenkin, että TD ei ole kaiken pelastava pelastusrengas - se ainoastaan mahdollistaa pehmeämmän laskun energiaköyhempään maailmaan.

Ilmeisesti tätä raha/talous -ubatubaa on jo kommunistin märäksi uneksi jossain "kehuttu" joten vaikeuksia on odotettavissa järjellisen keskustelun aikaansaamiseksi asian tiimoilta. Mutta ei voi onnistua jos ei yritäkään.

 

Reaalimaailmassa on hiukan lohduttavaa, että valtamediaan pikkuhiljaa tihkuu näitä "öljyn kallistuminen on "hyvä merkki" - "huono merkki" tai "öljy on loppumassa" -juttuja.

Valitettavasti useimmat ekonomistit ja valtion päät jotenkin kuvittelevat ettei mokoma kuoppa kehityskulussa mitään oikeaa haittaa tee. Näistä vimosimpia mm. Krugman, joka onnistuu jotenkin edelleen toitottamaan, että "ei hätää".

Mitähän mies olisi mieltä esim. Venäjän tilanteesta? Öljysektoria seuraamattomille tiedoksi, että tällä hetkellä Venäjä on suurin öljyntuottaja maailmassa... NO EI HÄTÄÄ!!! tai jotain (ja päähän koskee...)

Sitä paitsi Brazil'ian merenalaiset öljynpumppaus -kaupungit ovat osoitus ihmisen nerokkuudesta, älä sinä Aki siinä sekoile!!! ...itku pääsee...

 

Onko joku ollut jenkkilässä viime aikoina käymässä? Kiinnostaisi että onko Stasi'n TSA'n toiminta lentokentillä tosiaan riistäytynyt ihan täyskäpälöinniksi. Netissä tarinoita tuosta jo on varsin paljon - ja piakkoin tosiaan läpivalaisut yms. kivat ollaan laajentamassa busseihin, juniin ja laivoihin.

Onhan tämäkin yksi tapa vähentää päästöjä, kun tehdään matkustamisesta äärimmäisen vastenmielistä. Toisaalta tämä opettaa ihmiset ihan täysiksi lampaiksi... koskahan täällä vastaavia ideoita aletaan ehdottelemaan?

 

Terwaristi -pelottelu on jo varsin laajalle levitettyä anglomaidenkin ulkopuolella - tässä Ranskasta kansalaisten koulutusta vähän toisenlaisesta näkökulmasta. Kuinkahan Sarkozy tykkää kun 93v entinen vastarintaliikkeen mieskin lähes kehoittaa vallankumoukseen? Tällä menolla leirille lähtijöistä tulee ylitarjontaa - eikä leiri tarkoita mitään kesäretkeä...

Ruotsissa joulun alus -episodin varjolla ollaan samoin siirtymässä yhä voimakkaammin kyttäys-Absurdialaan.

 

CIA'kin toteaa, että yhdestä lähteestä saatu vinkki terroristiepäilystä riittää siirtämään ihmisen punaiselle listalle. Jokohan ovat avanneet puhelinlinjan "ilmoita naapurisi epäilyttävät teot"? Muistutuksena ehkä hyvä mainita, että DDR pysyi pystyssä nimenomaan kansalaisten toistensa "valvomisen" kautta.

Mm, CIA'sta tuli myös mieleen, että heillä oli yksi maailman tärkeimmistä ydinaseteknologian kauppiaista palkkalistoillaan vuosia. Asiasta ei tietenkään haluttaisi puhua pätkääkään - kuinkas muuten?

Tulevaisuus on jo täällä, sitä ei vain vielä ole kauheasti raportoitu mediassa.

 

---paitsi tietenkin Suomessa missä ollaan kuin herran kukkarossa---

Joulukuun lopun aikaan tuli katsottua töllöä vähän enemmän - ja mieleen jäi yksi virallisten "talousnerojen" kaunolause: tänä vuonna talouden nousu on ihmisten kuluttamisesta kiinni. Rivien välistä saattoi aistia, että on kansalaisten vika jos talous ei jatka nousuaan.

Ei väliä, että kulutusverotuksen nosto (lue: tasaveron sisäänajo) tiristää varsinkin pienituloisempia valtio- ja kuntajohtoisten leikkausten kylkiäisenä. Mitenkä siis ihmiset jatkaisivat kulutustaan? Velallako? Hmm... kuulostaako neofeodalismi tutulta?

 


 

Joulun alla KHK lahjoitti vuoden vimosena 50€, hänelle ja kaikille muillekin avustajille suurkiitos! Koko vuoden saldo oli about 1150€ eli kummasti auttaa jollani pinnalla pysymisessä (^_^) ...jatkossakin toiminnan tukeminen on luvallista...

 

Jos kuka käyttää flattr -mikrolahjoitussysteemiä, niin sen kautta voip myös minua (ja muita pienten lahjoitusten varassa toimintaansa pyörittäviä) tukea. Suomalaiset sivustot eivät tuota vielä kauhiasti käytä, mutta uskon idean kantavuuden kasvavan jatkossa. Keski-Euroopassa ilmeisesti jo varsin suosittu.

Ideahan oli, että kk-summa (minimi 2€) jaetaan klikkaamiesi (1 tai tuhat, ei väliä) sivustojen kesken. Todella kätevä, ei tarvitse tuota viheriää pikkukuvaketta painaa kuin kerran, kaikki muu menee automaattisesti.

Jos sinulla on webbi-sivu ja haluat lukijoillasi olevan mahdollisuuden antaa pieni "palkkio" töistäsi, niin suosittelen tuon harkintaa. Jos koodin asennuksessa ongelmia, niin voin tietenkin yrittää auttaa.

 

Useimmat varmaan ovat huomanneet tuohon sivun alalaitaan laittamani Wibiya'n paneelin.

Siinä on rutkasti kaikenlaisia sivujen seurantaan ja jakamiseen auttavia oikopolkuja ym. kivaa. Samoin siinä on allekirjoittaneen ubatuba -videoiden linkit helposti löydettävissä (jos siis niitä satutte joskus etsimään).

Jos etsit omille webbisivuille vastaavia, niin suosittelen ilmais-Wibiya'n asennusta (maksullisiakin versioita on olemassa).

Sille löytyy versiot useimpiin blogi- yms. pohjiin. Valitettavasti asennustekstejä ei vielä ole suomeksi. Samoin paneeli jonkun verran hidastaa sivujen latausta, mutta en usko sen useimpia haittaavaan "kovin paljoa".

 

Tästä se uusi vuosi taas lähtee...

 

PS. Avaan kommentoimismahdollisuuden toistaiseksi kun on tuo rekisteröitymispuoli jäänyt hoitamati :-( Olkaahan noiden kommenttien kanssa ihmisiksi...

 


04.01.2011 18:42 |