FED'in OIKEA TEHTÄVÄ

Perinteisestihän FED'in homma on ollut "inflaation" (eli normimääritelmien mukaan hintojen nousun) pitäminen kurissa sekä työttömyyden auttaminen. Kun asuntojen hinnat ovat tuolla tulleet ropinalla alas, mutta elintarvikkeet yms. kallistuneet, niin kokonaisuutena he kai voivat sanoa jotenkuten menestyneensä.

Työttömyys on sitten jo toinen juttu - alla yli 16v kohdalla työllisyyden tilanne väestössä laskee kuin lehmän häntä. Tuon kaverina kun tiedostaa, että uusista työpaikoista murto-osa kaikkialla on täyspäiväisiä tehtäviä, niin pistää nieleskelemään. Puhumattakaan tilastoista hävinneistä ihmisistä tai muusta puuta-heinää tarinoinnista työllisyyden suhteen (paljon käppyröitä ja numeroita).

 

Huomaatteko miten 1974-75 ja 1981-82 työllisyydet nousivat nollatason yli lopulta, kun 1990-91 ei ihan ja 2001 jäi kuoppaansa. Tämänpäiväinen käppyrä on - öö, "alavireinen"?

Ai niin, se FED'in uusi tehtävä --- on tietenkin pörssin pönkitys. Reich kertoo vähän toista kuin wirallinen totuus: 10%a kansasta omistaa 90%a osakkeista. Mm - ja ketähän tämä talouden "nousu" auttaakaan?

 

Hurrilla on taas painavaa sanottavaa €urostoliiton pankkien tilasta. Nyt jo siis virallisesti puhutaan viiden PIIGS-maan kokonaisvelkojen olevan luokkaa 3000 Mrd €'a. Muista maista ja niiden pankeista puhumattakaan (Itävaltaa ei Hurrikaan mainitse).

Kuulemma osittainen velkojen anteeksianto on väistämätöntä (Kreikka sitä jo koettaa järjestellä) - mutta kuinka samalla pankit pidettäisiin hapessa? Siinä sitä pähkinää riittää purtavaksi...

 

Monet tuntuvat vähättelevän ongelmamaiden velkojen korkoja. Jotta noista kohdemaa suoriutuisi, niin maan talouden olisi kasvettava rajusti nopeammin kuin lainojen korko - muutoinhan maa pysyy kuopassaan (ja tavan kansalaisilta koulutus, sosiaaliturva jne. alasajettuina).

Käsi ylös joka uskoo, että Irlannin talous kasvaa 10%'lla vuosittain seuraavat 10v? Tai Kreikan 12-15%'lla vuodessa? Eikö? Ja tapahtuman (tai oikeastaan tapahtumattoman) vaikutukset olivat?

Velkapapereiden maksamattomuus? Eräs valtiovar(k)ainministeri taisi joskus kehua, että "Kreikan lainapapereista saamme kivasti voittoa"...

 

Tulojakauman seuraaminen on mielenkiintoista. Aina talouden kyykätessä systeemiä puolustellaan, että tuloerot pienenevät - sitten kun talous nousee, niin ketään johtoporsaista ei tunnu tuloerojen kasvu kiinnostavan. Taantuman venyessä tietenkin hinku nousukauteen kasvaa ja monenlaisia keinoja ajetaan läpi mm. "tasapuolisuuden" nimissä.

Suomessakin käynnissä oleva tasaveroistus tarkoittaa, että köyhempien suhteellista maksutaakkaa nostetaan jatkuvasti.

 

Jos 1000€ ja 10ooo€ saavat maksavat 20% niin käteen jää 800€ ja 8000€ sen sijaan että jos jälkimmäisellä kokonaisvero olisi 40% niin käteen jäisi 6000€. Kyllä tuolla jälkimmäiselläkin summalla pitäisi kohtuullisesti elää, mutta kai se jotenkin vastenmielistä/ epäonnistunutta on... >sarkasmi off<

Sitä vastoin edellisten linkkien herralle kelpaavat toisenlaiset tukirahat. Kummallista?

 

Jatkoja ajatellen on vähintäänkin mielenkiintoista millaiseen yhteiskuntajärjestelmään olemme liukumassa. Eräille tahoille wanhan Egyptin malli olisi varmaan ihan ok.

Toisaalta kun tuloerot ovat jenkkilässä isompia kuin esim. Egyptissä, Jemenissä tai Tunisiassa, niin en ole ihan varma... Ei kun niin, jenkkilähän se oli meidän tavoite!!! (läps otsaan)

 

Tässä on mielenkiintoinen teksti Japanista. Siellä nuorempi polvi on lähdössä maasta kun kotimaan järjestelmä suojelee vanhempia ikäpolvia. Vähän kuin eräässä toisessa maassa, jossa ilmeisesti maahanmuuttajilla aiotaan peput aikanaan pyyhityttää.

Jotenkin luulen, että suunnitelma laskee alleen joistain "ennakoimattamista syistä".

 

Kurvataan lätäkön toiselle puolelle: Wallstreet on jakanut bonuksia 135 Mrd US$a viime vuonna, uusi ennätys. Ja miksikäs ei, nythän tuo on virallista, että pankit saavat asuntopapruista täyden hinnan maailman tappiin asti. Tässä vielä lyhyen ytimekkäästi miten liikepankit ovat toimineet vimosen 10v.

Vetää hiljaiseksi.

Asunto-omistus lätäkön takana on loputon suo, 11%a taloista on tyhjillään. Ja tuo oli vielä jollakin lailla siedettävä numero - täällä 12 lisäfaktaa kun kertovat täyskurahduksesta (paljon kuvatuksia). Samaan aikaan sitten ninjalainoitusta aikoinaan pystyttäneet kehuvat, että he ovat auttaneet ihmisiä.

Näitä juttuja ei yksinkertaisesti voi edes keksiä... Nykymenon vertailukohtana 1929 on vähän heiko, 1873 paniikki kertoo paljon oleellisempia, koska silloin isoin ongelma oli juuri asuntoala.

 

UK'ssa puolestaan ihmisiltäkin alkaa loppua usko asuntoalaan (milloinkahan Suomessa?). Ehkä yksi syy on ennätykselliset henkilökohtaiset vararikot, 135ooo viime vuonna.

Tässä vähän pitkä teksti Irlannin tunnelmista. Tarina kulkee moneen suuntaan Eurooppaa ja antaa hyvää kokonaiskuvaa jos joku ei ole asioihin vielä "sattunut" törmäämään...

Ja kuka vielä odottaa Kiinan pelastavan, niin pelkästää Beijing'issä miljoona ihmistä asuu ydinpommisuojissa. "Ei - ei, Aki, et sinä taas osaa alkuunkaan löytää positiivisia uutisia". No joo, en - propagandaa voi jokainen hakea tutuilta ja turvallisilta suunnilta.

 

Tällä viikolla on sikapiikitys lärpsähtänyt THL'n silmille ihan kunnolla - ja syystäkin. Tässä on YLE Areenan A-talk'ia viikolta. En tiedä muista, mutta kun ihmiset ovat tekemässä mömmöistä tutkimusta, antamassa niiden käytöstä ohjeistusta, opastavat ostamisessa ja saavat vielä valmistajalta rahoitusta, niin jonkunasteista eturistiriitaa ainakin minä kuvittelen asian tiimoilta.

Jos tuo kiinnosti, niin tässä on nettiadressi THL'n johtoelimien ero(tt)amisen ajamiseksi. Henkilöillä kun ei tunnu olevan kykyä omaehtoiseen tilanteen pohtimiseen... Tarinat ovat lähinnä kuin tuolla yllä olevalla hymypojalla (suom. "kävisikö kiva kupillinen turpa-kiinni'ä?").

 


 

Länsimaiden kaksinaismoraali on kai samaa kuin ennenkin - mutta sittenkin aina yhtä masentavaa.

Tony Blair on yksi pahimmista mitä päässyt korkeimmille palleille, tässä haastattelu miten mies kehuu Mubarak'ia ja mollaa Saddam'ia (jolle UK möi erkkinä aseita 1980-luvulla). Sivun lopussa Galloway antaa onneksi vähän toisenlaista tekstiä tasapainoksi.

 

Viikon aikana molemmin puolin lätäkköä on kovasti soo-soo'ta tarjottu Egyptille. Samaan aikaan kuitenkin anglomaiden telefirmat auttavat internet'in sulkemisessa ja hallituksen vastustajien etsimisessä. Tosin toisenlaisiakin selityksiä tapahtumille on... vaan kukapa kehuisikaan toimintaan osallistumisellaan - vähän kuin Kiinan ja Google'n yhteistyö aikoinaan.

Hintaa netin alasajosta näyttäisi syntyvän nopeasti, mutta onhan Mubarak'ille nimellisesti omaisuutta vuosien saatossa talteen imuroitukin. Vaan, vaan - käsi ylös kun uskoo, että kansa ei tuotakin maksaisi?

 

Eräs mielenkiintoinen vivahde Egyptin suhteen on, että Kiinassa on blokattu kaikki haut, joissa mainitaan Egypti. Hmm, kansannousun menestys ei välttämättä tuudita omien ongelmien keskellä taiteilevia ja/tai maansa hallintoon kypsiä ihmisiä.

Toinen lisävivahde on myös kuinka sosiaalista mediaa on viime aikoina mm. jenkkilässä mollattu varsin rankasti.

Mutta palataan sinne Niilin laaksoon...

 

Egypti ei kuulu OPEC'iin mutta on ollut merkittävä öljyntuottaja. Valitettavasti maan öljyntuotanto on alamäessä ja oma kulutus kasvussa (ELM-mallia käytännössä - taas), joten tuollakin rintamalla maalle on vaikeuksia tiedossa.

Tällä hetkellä he ovat saaneet maakaasun tuotantoaan pidettyä sen verran ylhäällä (eli vientiin asti), että ovat pystyneet rahoittamaan kansalle ruoka-alennusta. Mutta vimosen vuoden maailman talouden "elpyminen" on johtanut monen, monen perustarvikkeen hinnan armottomaan marssiin ylämäkeen (klik, klik).

Noiden kaverina vielä kun mainitaan väestön luonnollisen elon seuraus, niin riehaantuminen on täysin ymmärrettävää. Monet valtiot lähialueilla ovat kyllä varastoimassa/ varastoineet ruokaa pahan päivän varalle, mutta noinkohan homma toimii "kivasti ja rauhallisesti" (>_<)

 

Egyptin kohdalla kannattaa muistaa, että tavallisesta kansasta iso osa on täysin tai lähes täysin öljyä kuluttamattoman ihmisen roolissa (lue: ei autoja tai muitakaan hilavitkuttimia). Sitä vastoin ruoka ja vesi ovat ne jotka tulevat ajamaan maan ja lähialueen kaaokseen - sekä tietenkin työllisyystilanne.

Työllisyydestä tuolla ja ympäröivällä alueella on viime aikoina nähty juttua paljonkin - vaan jälleen kannattaa olla vähintäänkin epäluuloinen virallisesti ilmoitettuihin numeroihin.

Useimmiten jutuissa perusvire on, että voe-voe noita kun eivät osaa hommiaan hoitaa (Suomessa tämän ajatuksen huutajia ovat etenkin liberaalit ja vapaiden markkinoiden pelastavaan voimaan uskovat).

Yleisesti länsimaissa sentään nuorisotyöttömyyden tuoma yhteiskuntarauhattomuuden riski tiedostetaan - mutta Suomessa tunnutaan olevan tämänkin suhteen aikasen lailla pää pensaassa.

Me kun olemme niin erinomaisia ja fiksuja.

 

Joka tapauksessa kaikki varmaan ovat jo kuulleet miten lehtimiehiä on riepoteltu ja kerätty jopa valeasuisten poliisien toimesta.

Toinen lähestymistapa Egyptin ymmärtämiseen on tietenkin CIAn taloudellinen tuki Egyptiin. Mutta minne sekin raha on oikeasti virrannut? Pyramidin huipulle? Aseisiin? Ei juurikaan pyramidin pohjalle, pelkään - vaan kukapa sitä odottikaan, eh?

Voi vain arvailla kuinka paljon Mossad'in, CIAn ja MI6n ukkoja on leikissä mukana - Egypti kun on viime vuosina ollut eräs oleellisin TWAT'in kidutustoimintojen pyörittäjistä. Tahtoo sanoa, että Mubarak'in "lähtiessä" kaikenlaista ei-niin-länsimaita-mairittelevaa voi karata näkösälle. Ja sehän olisi kovin epäsuotavaa, eh?

 

Ei siis ihme, että kuka Mubarak'in jälkeen rattiin pääsee (autetaan?), niin hän/he saavat tukea ainakin jenkkilästä jo etukäteen - ihan vain varmuuden vuoksi. Söpöä?

EU on tietenkin reaalimaailman aiheuttamassa välikädessä, sillä Pohjanmeren energiavarastojen huvetessa Venäjän kaasuhanojen jälkeen Algerian kaasu on iso juttu. EUn taiteilu heijasteleekin jo "lähes muinaista" Saksan armeijankin raporttia, että ihmisoikeudet energiaa toimittavissa maissa "eivät kuulu meille kunhan löpö virtaa".

 

Mikä asenteena tietty johtaa paikallistasolla väistämättä autoritääristen eli diktaattorivetoisten pyramidien pönkittämiseen. Pisteet ihmisyydelle? ...ja eräillä tahoilla on hauskaa shakkipeliensä kanssa.

Toisaalla Bush'in puolustusministeri Rumsfeld saa mitalin jenkkilän perustuslain suojelijana toimimisesta. Yhtä kaunista kuin Obama'lle Nobel'in rauhanpalkinto. ...ppsssstttt.... Miten se muutos menikään? Guantamo Bay luvattiin käskettiin sulkea "heti" kaksi vuotta sitten ja muuta puheet-on-halpaa -tarinaa.

Poika-Buuuhsh joutui puolestaan jättämään Sveitsin vierailun väliin kidutussyytteiden pelossa. Jotain toivoa minun maailmaan sittenkin (^_^)

 

Vaan osataan sitä meilläkin - nauroin aika estottomasti Lipposen "so-what" tokaisuillekin omista verbaaliseikkailuistaan. Itse asiassa olisi pitänyt itkeä, mutta kun ei enää oikein irtoa.

Tietenkin päähuomio median kautta on taas wikileaks'in ja muiden "moraalittoman touhun" tuomitsemisessa eli perinteinen "tapetaan-viestintuoja", eh?

 

Kaikkinensa veikkaan, että tuolla monella on tullut niskaan-kakkimisen -sietokyky vastaan. Väittäisin jopa, että länsimaat ovat auttamattoman myöhässä tilanteen parsimisessa kasaan. Tilannetta tuskin auttaa vuosikymmeniä jatkunut Isä-Aurinkoisten pönkityskään.

Sitä korjaa mitä kylvää.

Mistä tietenkin voi kaikenlaisia ajatusleikkejä pyöritellä... Saa nähdä muuttuvatko omat toukokuun kertausharjoitukset sisällöltään johonkin "odottamattomaan". Pitänee vähän kantapeikkoja jututtaa yhdestä ja toisesta asiasta...

 

Kannattaa huomata, että tiedostan täysin miten meidän elämämme helppous on revitty suurelta osin kolmansien maiden selkänahasta. Suomessa harva enää käsiään "likaa" ruokansa kasvattamisessa tai teurastamisessa.

Kaikkinensa aika skitsofreeninen olo - toisaalta en henkisesti nauti "niiden toisten" talsimisesta mutta toisaalta aika vaikea on täysin luopua kaikesta kivasta mitä se tuo mukanaan. Vaan joku kai toteaisi tähänkin, että näin asioiden kuuluukin mennä - "survival of the fittest" eli vahvimman oikeudella.

Mitenköhän se mieli muuttuu kun appelsiinimehun hinta omassa aamiaspöydässä kaksinkertaistuu? Tuossakin jutussa kuitenkin oletetaan ettei maailman tavaraliikenne pysähdy. Eipä silti, en itsekään usko, että kaikki tavara jämähtää satamiin, mutta jos tehollisesti 90%a ihmisistä on tarjonnan ulottumattomissa niin mitenkäs tilannetta rehellisesti kuvaisi?

 


 

Kotimaan politikointi on menossa varsin surulliseen suuntaan. Valtapuolueet pupeltavat mitä sattuu eikä uusillakaan ehdokkailla tunnu pallo olevan "täysin" hanskassa. Noita suureen ääneen mediassa kuitenkin ihastellaan/ ihmetellään lehden isännän katsantokannan/ mainosten maksajan mukaan.

Sitten on pienemmät puolueyrittäjät, jotka saadakseen huomiota joutuvat turvautumaan äärimmäisiin tempauksiin. Vimosin on tietty Muutos2011 -tapahtuman jälkeen Turussa pidetty tukkamusiikin illanvietto, joka "huipentui" koraanin repimiseen.

Tässä muutama ajatus tapahtumien taustalta - kannattaa lukaista myös tästä ja kommentteja edellisistä linkeistä. Kun maassa waltamedian toimittajat ovat tosiaan lähinnä kaalimatojen kaltaisia, niin melkoisilla shokeillahan noita joutuvat herättelemään.

 

Sinänsä niin raamattua kuin koraania ei Suomessa laki taida suojella tärvelemiseltä - toisin kuin Suomen lippua. Aika varmasti löytyy kuitenkin aina joku joka vetää herneen nenäänsä minkä tahansa em. repimisestä - ihan kuin kaiken muunkin hajoittamisesta.

Itse pidän oikeastaan minkä tahansa tuhoamista lähinnä lapsellisena touhuna - ja jätän mokomat "sankarit" oman napansa erinomaisuutta ihmettelemään. Jos jonkun toisen omaisuutta on tuhottu, niin tietenkin sellainen pitää korvata - mutta oman tavaransa tuhoamiseen puuttuminen on sitten jo vähän kyseenalaista.

Itse asiassa kiinnostaisi ihan tavallisilta muslimeilta (ei maahanmuutosta hyötyviltä) kysyä mitä mieltä he ovat jos joku tuhoaa omaa omaisuuttaan - oli se sitten raamattu tai koraani. Jotenkin kuvittelen, että tämä media-härkänen voisi paljastua aika olemattomaksi kirpuksi. En tiedä, arvailen vain...

 

Jenkkilässähän sananvapauden varjolla tekeminen hakee rajojaan jatkuvasti - eikä sen äärimuotojen seuraaminen kai vuosiin ole edes useimpia kiinnostanutkaan.

Vähän kuin pa5kaa yleisöön heittäneet teatterikorkeakoulun opiskelijat jossain joskus. Vastaavasti monet heavy-metal -yhtyeet ovat vuosia pitäneet roolinaan kristillisten symbolien "hyväksikäytön". 1960-80 -lukujen verbaalitaistelujen jälkeen tuosta lähinnä jenkkilän oikeistokristityt taitavat enää hermostua.

Ja sehän se vasta huomionkipeitä rassaakin - joten järkyttämistä haetaan uusilta suunnilta. Siinä eivät mitkään ohjeet tai moraalit näitä pidättele - ja heitä on kautta historian "sopivasti" ohjailtu...

 

Ongelmia tietenkin tulee aina kun näistä aletaan vouhkaamaan - ja yleensä pieni murto-osa isommasta joukosta leimaa tempauksillaan muut. Vertailun vuoksi sanottakoon, että jostain muistan lukeneeni kuinka Israel'issa ensimmäiset itsemurhapommittajat joskus 1940-luvulla olisivat olleet kristittyjä.

Itse veikkaan, että töllössäkin joskus esitetyt US-lipun yms. poltot väkijoukon keskellä ovat hyvin pienen poppoon järjestämiä - joihin sitten ihmiset saadaan "innostumaan". Jossain oli muistaakseni vastaavia rahallakin järjestetty länsimedian lähetyksiä varten.

Samoin kun häihin lähi-idässä usein liittyy AK-47'n käyttö, niin sopivalla kameratyöskentelyllä saadaan aikaiseksi hyvinkin verenhimoisten väkijoukkojen kuvausta. Sitä voidaan sitten sopivassa yhteydessä esitellä kieltä taitamattomille melkein millä nimikkeellä tahansa.

 

Toistaiseksi maailman reilusta miljardista muslimista kaikki eivät todellakaan ole jihad'ia huutamassa muille vaikka kuinka sellaisen uutisoiminen joillekin tahoille olisikin mieluisaa. Veikkaisin jopa, että määrällisesti kristityissä on enemmän ihmisiä, jotka ovat valmiina "uskomusviallisia" (itsekin näihin kai lukeudun) "riiputtamaan" varsin sumeilematta.

Minkäs teet (>_<) ihminen kun on... ihminen?

 

Itse en usko oikein mihinkään - ehkä korkeintaan siihen että kuoppa kutsuu aikanaan. Tarinat tosin kertovat poikkeustapauksista eli saa nähdä sitten joskus.

Pakko tosin myöntää, että wanhoilla suomalaisilla/ pohjoismaisilla taruilla ja näkemyksillä on tiettyä vetovoimaa ajatusmaailmaani. Zen-buddhismi on samoin n. 20v kamppailulajien vääntämisen jälkeen myös lähellä sydäntä.

Itse olen aina (tai ainakin niin kauan kuin muistan) ajatellut, että uskonto ja/tai maailmankatsomus ovat jokaisen omia asioita. Niitä pitää kunnioittaa, niistä voi (ja joskus pitää) keskustella - mutta niitä ei pidä tuputtaa ja niillä toisten kiusaamista pitää välttää.

Mm, taidan olla vähän heiko uskonsoturi jos joku minusta sellaista on hakenut...

 

Alla aiheeseen jotenkuten liittyen muutama kuvatus.

"Joissakin tilanteissa tulee hillitön tarve rukoilla. Mitä tahansa jumala(tart)a. Ihan vain varmuuden vuoksi."

 

"Uskonto on saanut maailman uskomaan näkymättömään mieheen taivaalla joka seuraa meidän jokaista liikettäkin. Sitten on kymmenen juttua, joita hän ei halua meidän tekevän - tai joudumme palavaan paikkaan tulimeren rannalla ikuisuuden loppuun. Mutta hän rakastaa sinua! ...ja tarvitsee rahaa!" - George Carlin

 

"Minun jumalalla on vasara ja sinun jumala naulattiin ristille. Kysymyksiä?"

 

"Ateismi: usko, että aluksi ei ollut mitään, mitään ei tapahtunut millekään - ja sitten ei-mitään räjähti ilman syytä mutta luoden kaiken. Seuraavaksi kaikki järjestyi taianomaisesti itseään kopioiviksi palasiksi -ilman mitään syytä- ja joista muodostui dinosauruksia. Vaikuttaa täydellisen järkevältä."

 

A: Uskotteko Jumalaan hyvä mies?

B: Pappi, uskon että uskonto...

A: En kysynyt että uskotteko siihen mitä sanotaan Jumalasta. Kysyin vain uskotteko Jumalaan?

B: Olen tiedemies. Aivoni kertovat etten koskaan ymmärrä Jumalaa.

A: Entä sydämesi?

B: Se kertoo ettei minun ole tarkoitus ymmärtää. Usko on lahja, jota minulle ei vielä ole suotu.


 

Mitä tulee toisenlaisiin uskomuksiin, niin TD on joutunut ainakin Suomen kuvalehden silmätikuksi. Systeemin puolustamiseksi tarinat ovat tavallista kauraa (kommenttiosiossa mieltä piristävästi artikkelin väitteiden kumoamista ihan urakalla), vaan eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa...

Yksi syy lisää panostaa seuraavaan ubatubaani, joka on vielä(kin) vaiheessa >argh<

 

DanEric on työstänyt EW-käppyröitä tasaiseen tahtiin ja yllä yksi vimosimmista jenkkilän SP500 indeksillä (Dow on hyvin pitkälti samassa tilanteessa). Kaikki näyttäisi asettuvan kauniisti - siis kuvassa, mutta reaalimaailman kannalta kaikkea muuta...

2008 huipusta tiputus oli 910 eli jos nyt tulee samaa kokoluokkaa oleva humps, niin SP500 hakee lukua 400 (Dow puolestaan sinne 4000-5000 tasoille). Siinä vähän toisenlaista purtavaa kuin tavan uutisista näytellään.

 

Pörsseissä seikkaileville huomauttaisin, että alamäet voivat olla hyvinkin nopeita (syksy 2008). Sellaiset nykytilanteessa voivat johtaa kaupankäynnin keskeytykseen. Vaan mitäs pörssisirkuksen pyörittäjille jää mahdollisuuksia jos alamäkiä ei saada pysäytettyä?

Jotain tarttis keksiä... ehkä hakkerit olisivat sopiva tekosyy lapun laittamiselle luukulle? Suomessakin kun mokomat ovat käyneet ihailemassa tilannetta...

Tämän kehityssuunnan kaveriksi HH oli tarkistanut eduskunnasta hätätilalain statusta. On kuulemma allekirjoituskunnossa eli tulee uusille kansanedustajille eteen välittömästi.

Valmistautukaahan - aa, niin mihinkähän tässä voisi vielä valmistautua? Taidetaan olla siirrytty avovesien leppoisasta soutelusta kunnon vuoristojoen yläjuoksulle, jep - aika kaivaa pelastusliivit esiin.

 

Suomalaisittain tulevasta esimakua antoi tietenkin viime viikon Osuuspankkien kompurointi... Irlannissahan joulukuussa pankit menettivät talletuksia 40 Mrd €'a. Yhdessä kuukaudessa! Toisaalla Norsunluurannikko jätti lainat maksamati, uh-huh. Serbia'ssakin riehutaan.

Koskahan aletaan taas kehumaan suomalaisten pankkien vakavaraisuutta ja luottokelpoisuutta sekä - no, kai niitä hyviä juttuja löytyy, mielikuvitusta vain peliin (^_^) Älkää vain nostako niitä rahoja tileiltänne, kansa! Kannattaa ehkä seurata puhuvien päiden hien eritystä ja/tai punoitusta tänä keväänä.

 

Tulevaisuus ei ole niin kuin ennen...

 


05.02.2011 11:37 |