PUUPPAA TUULILASIIN - PYYHKIMET KUNNOSSA?

Länsimaissakin alkaa maailman todellinen tilanne tulla yhä selvemmin esiin - tavan kansaa lapioidaan ylimielisesti kuoppaan. Kysymys kai on, että kuinka kauan silkkihansikkaat = kaunopuheet pelastavasta kasvusta kantavat?

Kiviniemi: nuorten eläkkeitä leikattava ja heidän työskenneltävä pitempään kuin vanhempiensa. UK: nuorten keskipalkat puolet siitä millä saisi saman elintason kuin heidän vanhempansa. Samassa linkissä todetaan eläkeläisten (toivottavasti vain) eläkkeiden leikkauksista. US: eläkkeiden alimittaisuus pakottaa viivyttämään eläkkeelle siirtymistä yms. kivaa.

Nykymenoa voikin verrata Enron'iin. Wikipediassa on kohtuullinen linkki puljun noususta ja laskusta. Lyhykäisesti - raha virtaa pyramidin huipulle ja ongelmat valuvat alaspäin. Reilu peli, eh?

Pistää miettimään median roolia, kun kehutaan talouden nousua eikä katsota alkuunkaan virallisten lukujen taakse. Vaan kukapa virallisessa mediassa voisikaan sanoa, että systeemi on rikki?

 

VVM Katainen on yllä olevan kuvan kaltaista käppyrää käsittääkseni esitellyt kuinka nykyisen hallituksen aikana ansioerot Suomessa ovat kutistuneet. Hän tietenkin on tarkastellut laskua 2007 huipusta ja kehuu tilannetta rinta rottingilla. Tosin välittömästi hän on kannustamassa, että siihen kasvuun pitää päästä taas mukaan - joka taas tarkoittaisi sitä tuloerojen kasvua.

Hassua miten keskusteltavia asioita valikoimalla itsensä saa aina näyttämään hyvältä, eikö?

 

Pohjois-Afrikan tilanne on joiltakin osin jo karannut käsistä, vaikka Egyptissä onkin tällä hetkellä hiukan rauhallisempaa. Libyassa pysyvään vaaka-asentoon siirtyneitä on jo satoja Algerian ja Tunisian tapahtumien hengessä.

Ja kuten kaikki muistavat, niin s'on Lähi-Itä heti siinä vieressä - esim. Bahrain. Tuon kyytipojiksi vähän wanhempaa faktaa - Bahrain'in kidutuspäällikkö lomaili aikoinaan UK'ssa ilman poliisin häiriköintiä. "Meidän terroristit ovat hyviä, mutta niiden toisten terroristit ovat huonoja?" Ja terrorihan tarkoitti alun perin valtion harjoittamaa sortoa kansalaisiaan kohtaan.

 

Suomalaisuus ja oikeustaju on kovin rapautunut siitä illuusioista mitä itsekin olen pitänyt itsestään selvyytenä. Vaalirahoitus, ryhmäkurilla läpiviedyt päätökset, lääketehtaiden suojelemiset, loputtomat (?) Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomiot jne.

Kannattaa vilkaista tämä Liisa Mariaporin videosarja mitä tulosjohtaminen tarkoittaa verohallinnossa. Neito on juuri voittanut EIT'ssä yli 10v oikeustaistelun. Hän sai potkut verovirastosta, kun valitti toiminnan järjettömyydestä - eli keikutti venettä. Mariapori pyrkii Lapista eduskuntaan tänä keväänä, pistäkäähän nimi korvan taakse siellä pohjoisen perukoilla.

Saas nähdä mitä käytännössä tarkoittaa, että "saamme" Suomeenkin ETYJ'in vaalitarkkailijat. Aika huolestuttavaa, että itseään demokratian esikuvana pitävä valtio saa tällaista huomiota - veikkaan, että eräät tahot ovat käärmeissään. Varsinkin kun Homma-forum on noussut esikuvaksi avoimmuudelle...

 

Tässä viikolla teräväkatseinen Muutos 2011 -mies täältä Savosta teki lyhyen ja ytimekkään yhteenvedon tuoreesta perustuslakimuutoksesta, joka siis vietiin läpi liput liehuen. Tässä toinen Esan herätyshuuto suomalaisille, yrittäkää nyt hyvät ihmiset potkia toisia liikkeelle huhtikuussa!

Tässä vielä istuvan oikeusministerin toimista (ja vähän muustakin) yhteenvetoa mitä maassa oikeasti ajetaan.

 

Ettei ihan itseinhon suohon maan puolesta vajoaisi, niin mainittakoon jotta lätäkön takana oikeuslaitoskin on oikeuden "toteuttajien" puolelta ulkoistettu. Tarkoitan tietenkin sitä, että vankeinhoito on pitkälti yksityisten firmojen kontolla. Tuo on tietenkin johtanut tuomareiden lahjontaan, että laitokset pysyisivät täysikäyttöisinä. Duh!

Kannattaa muistaa, että vankeinhoidon tietenkin maksaa veronmaksaja. Jenkkilässä siis osa ihmisistä imuroidaan vankiloihin tekemästä muun yhteiskunnan hyväksi mitään - ja sitten muuta yhteiskuntaa laskutetaan tästä. Niin, ja vangit ovat usein halppistyöntekijöinä vankiloita pyörittäville vaatefirmoille, maanviljelykselle ja muille.

Eiköhän ulkoisteta Suomessakin kaikki, eh?

 

Vähän sitten niitä talousnumeroitakin tänne - vähän kun sivuihin liittyvät ja muuta sellaista...

 

Golem IV kirjoittaa hyvää yhteenvetoa €uron tilanteesta - eikä homma todellakaan näytä hyvältä. Erityisesti kaverin linkittämä havainto €uropankkien yön yli lainauksen piikistä EKP'lta (1,2 Mrd € > 15,8 Mrd € on eniten sitten kesän 2009 jälkeen) keskiviikkona voip ennakoida Portugalin kautta tapahtuvaa rytinää.

Europankit eivät todellakaan ole kuivilla vaikka meille sellaista vakuutellaan - vai mitä tarkoittaa kun sakspankkien luottoluokituksia lasketaan? Toinen suupielet väpäjämään pistävä teksti oli tämä - irkkupankit lainaavat toisilleen "arvopapereita", joita vastaan voivat sitten EKP'lta lainata maailman tappiin. Heh, hätä keinot keksii - vieläkö on turvallinen olo €urosta ja EUsta?

Lauantaina Katainen tunnusti töllössä lukeneensa minun www-sivujani. Tai no, ainakin kehui että olemme kaikki Samassa Veneessä. Aika hauska.

 

Lätäkön takana asiat esitetään ja fiksataan tietenkin ihan omalla tyylillä. Bernanke'n mukaan sijoittajien halu ostaa hyviä sijoituspapereita pakotti käytettyihin vessapapereihin laittamaan AAA-leiman. Selitys se on kai tuokin...

Bernie-poju tietenkin yrittää lapioida 223ooo Mrd US$'n derivatiiveista johtuen isojen pankkien kirjanpitoon digitaaleja minkä ehtii, mutta kuinkahan onnaa? On meinaan vasta ehkä 10%a onnistuttu siirtämään veronmaksajien niskaan. Yritys on kyllä kova, pakko myöntää.

Bernie tietysti jatkaa Greenspan'in viitoittamalla tiellä - kaikki pankkien hyväksi. Vaikka kakka iskisi tuulilasiin...

 

Vähän vastaavaa on tietenkin, että Mozilo eli ent. Countrywide'n asuntolaina(huijauksia) johtanut pomo jäi ilman syytteitä (hups - mitenkäs sitä nyt noin?). Samaan syssyyn menee varmaan reppulien budjettiesityskin - kuluttajien suojan tasosta huolehtivan tuoreen viraston budjetti 50%n leikkuriin.

Vieläkö joku epäili kenen puolella jenkkikongressi ja liittovaltio olivatkaan?

 

Tänä vuonna jenkkilän lainanotto ohittaa maan BKTn. Öö, eikös se ole joku ongelma, että velkaa on 100%a BKTsta?

Yllä oleva kuva kertoo kuitenkin miten markkinat toimivat - pedot saalistavat heikkoja yksitellen eli Kreikka, Irlanti ja tosiaan Portugal seuraavana - eikä Espanjakaan kaukana enää ole. Ei väliä, että jos jenkkilän kohdalla otettaisiin huomioon sosiaalihuolto ja eläkkeet, niin velan suhde BKT'hen huitelisi jossain 300-500%n korvilla. Ainakin.

Mitä ilmeisimmin aina-oikeassa-markkinat olettavat että jenkkilä on liian-suuri-kaatumaan. Mikä tietenkin tarkoittaa €uron ja €uroalueen ryykätessä pakenemista US$'n "turvaan". Jokainen järjellinen ymmärtää, että taala on kuollut eli miksi ihmeessä siis ihmiset sijoittajat taalaan hakeutuisivat?

Tunneperusteisesti tietenkin. Taala on ennenkin ollut hyvä. US-imperiumi. 2007-09 tapahtumat. Vähiten huono valuutta.

 

Tässä viikon vitsipläjäys - miksi Wallstreet meni niin pahasti metsään muutamana viime vuotena. 1) Naiset Wallstreetillä 2) Työtä tekevien kansalaisten moraalin pettäminen eli eivät huolehtineet niistä asuntolainoista 3) Kiina 4) sopimusten yksityiskohdat, jotka eivät olleet johtajien määrittelemiä.

Melkoisia huuliveikkoja.

Mutta tämä tuskin täällä ketään naurattaa - tai ei ainakaan pitäisi. Etelä-Dakota'n osavaltiossa yritettiin "ymmärtää" abortin tekijöiden tappamista. Näin sitä demokratian esikuvassa ja vapaan maailman puolustajssa. Psshhhtttt...

 

Vaan sitten taas vähän toisenlaiseen asiaan. Wisconsin'issä pitäisi äänestää laki, joka leikkaa 50v ammattiliittojen saavutukset työsuojelusta ja muusta hömpästä. Asia on tietenkin vähän herkkä - joten toista kymmentä demokraattiedustajaa ei edes tullut äänestämään. Pää pensaaseen ei riitä - pää sadeviemäriin?

Valitettavasti uskon, että sama on täälläkin edessä. Kun töitä on huomattavasti vähemmän tarjolla kuin tekijöitä, niin halvin tullaan ottamaan - eli sellainen kun ei liitossa ole. Siinä vaiheessa kun maha mouruaa idealismi ammattiliitoista karisee - ja saatte olla varmoja, että ihmisiä tullaan käyttämään hyväksi.

Tässä helposti käy jälleen niin että tavan ihmiset kyräilevät toisiaan ja rahan päällä istujat naatiskelevat. Tosin jossakin välissä kun ihmiset toteavat ettei heillä ole enää mitään menetettävää, niin mallia tapahtumista voidaan ottaa vaikka Pohjois-Afrikasta.

Siinä loppupelissä voip esim. nämä 500ooo €'n eläkkeet suomalaisissakin herättää jo muutakin toimintaa kuin pelkkää jupinaa...

 

UK'sta vielä sen verran, että siellä rakennetaan vähiten uusia taloja sitten vuoden 1923. Minkähän verran tuolla oli väestöä silloin vs. tänään?

Jaa, en tiennytkään että osuuspankkeja on Etelä-Korea'ssa: siellä kun on muutamalla pankilla rahat jo niin hukassa, että piti ihmisiltä kieltää varojen nosto puoleksi vuodeksi. Kaikenlaista sitä... mutta muistakaa - ei huolta, ei koske meitä (¤_¤)

Japanissa puolestaan sikäläinen alv tuplataan - näin aluksi. Ei taida Nousevan Auringon maassa enää juuri muu nousta kuin V-käyrä ihmisillä.

 

Mukava huomata, että hesariin on kelvannut maailman resurssiongelmista juttua - ja varsinkin niiden liitännäisyyksistä nykyisen systeemin toimimiseen. Linkin tekstin kirjoittaja on mukana Niin&näin -lehden julkaisussa jonka 1/2011 -numerossa pitäisi olla lyhyt juttuni talousdemokratiasta.

Sitä vartoessa talouden epätasapainoa tietenkin yritetään pönkittää kaikilta mahdollisilta suunnilta. Ranska haluaisi uudenlaista kansainvälistä eri valuuttojen päällä kelluvaa talousjärjestelmää. Taidan olla tyhmä, mutten näe tuollaiselle nykyistä parempia toimintaedellytyksiä. En varsinkaan kun IMF on ratissa.

 

Toisaalla Washington'issa on menossa käsittelyyn lakiesitys henkilötietojen keräyksestä jos ostat 100 US$'n arvosta kultaa (tämän päivän hinnoilla 2,5g). Foliohatun paikka?

Tangentilla tähän liittynee Ron Paul'in leimaus antisemitistiksi - mies kun on vuosia puhunut kultaperusteisesta liittovaltion rahasta, talouden järjellisyydestä ja tuominnut imperiumin pommitukset sinne sun tänne.

Milloinkahan minä?

 


 

Viikolla oli Kuopion kirjastolla ulkoministeriön tiedotus/koulutustilaisuus maailmanmenosta kansanedustajaehdokkaille. Eihän kauheasti 1,5h'ssa ehdi, mutta päällimmäiseksi jäi että NATO-ovi on pidettävä auki. Hmm...

Itse kysäisin vain lyhyesti mielipidettä Saksan armeijan (Bundeswehr) viime vuotisesta raportista, että energian tuottajien oman kansansa hallintatapoja tullaan katsomaan läpi sormien tulevina vuosina. On kuulemma inhorealismia tuollainen ajattelu. Itse väittäisin, ettei kyseessä ole minkäänlaista inhoa vaan faktojen myöntämistä - varsinkin kun jenkkilä jo toimii näin.

 

Tästä tosiasioiden tunnustamisesta voi olla kysymys myös Pohjois-Afrikan ja pian Lähi-Idän kohdalla. Tarkoitan siis, että ehkä noita valtioita jopa autetaan kaaokseen (esim. Iran), jolloin maiden sisäistä energiankulutusta saadaan laskuun ja meille "oikeamielisille sekä moraalisesti korkeammille" länsi-ihmisille riittää enemmän.

Tapahtumien raportointi on tietenkin ihan toista... ja kannattaa muistaa ym. "haavekuvien" rinnalla kuinka hyvä menestys Iraq on vimoset 8 vuotta ollut (>_<)

 

Afghanistan on tietenkin se aihe mistä olisi voinut jutustella enemmänkin - esim. tästä kuinka maan nykyinen hallitus jää jatkuvasti kiinni käsi keksipurkissa eli huumeet, rahanpesu ja muu kiva. Sitten on tietenkin jenkkilän vaatimat pyytämät kannatusmaksut Suomelle demokratian viemiseksi tuonne.

Ymmärrän täysin, että rivisuomalaiset tuolla ostavat yhtä ja toista päännyökytystä lätäkön takaa meitin johtoporsaille, mutta ei tilanne sittenkään tee hyvää vatsahapoilleni. Jotenkin luulen, että rauhanturvaajaksi lähtevistä kaikki eivät tiedosta ihan kaikkea mitä näiden reissujen takana on. Puhumattakaan äärimmäisestä hinnasta - 2007 ja 2011.

Maailma ei ole reilu.

 

Anglomaiden turvallisuusvirastojen toimien puhtoisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta hassuja juttuja tuntuu karkaavan päivänvaloon nykyään.

Semmoinen vielä - jos käy niin, että sivut häipyvät bittitaivaaseen jossain välissä, niin tapahtumien taustalla voip olla "vahinkojakin". Jenkkien Kotimaan turvallisuusvirasto sulki 84ooo sivustoa lapsipornoiskun kylkiäisenä.

Sattuukos sitä - kunhan muutoin hyvää ja tärkeää työtä tekee (?). Historian kirjoista löytyy muitakin turvallisuusvirastoja, joista SiPo ehkä ensinnä tulee mieleen (o_0)

Tässä on hyvä muistutus mitä väärämielisyys virallisesta ohjenuorasta tarkoittaa - ent. CIAn analyytikko köijätään rouva Clinton'in puheen aikana huoneesta pois. Arvaako kukaan mikä oli puheen aiheena? Sananvapaus ja muu sellainen hapatus...

 

Moni varmaan muistaa kuinka 9/11 tapahtumien jälkeen lehdistö ja pari demokraattisenaattoria joutui anthrax -kirjekuorien uhreiksi. Nykysysteemin mukaisesti syylliseksi löydettiin yksittäinen kaveri, joka sitten kuitenkin jouduttiin vapauttamaan.

Onneksi kuitenkin löytyi toinen yksittäinen syyllinen, joka teki sopivasti vielä itsemurhankin ennen mitään oikeudenkäyntejä. Vimosin tutkimus löydetyistä viruksista tosin vetää mattoa aikaisempien FBIn vakuuttelujen todellisuuspohjalta, mutta ei anneta pikkuseikkojen häiritä.

Eiköhän kohta löydy Se Oikea Yksinäinen SusiTM, joka vihaa länsimaista järjestystä sydämensä kyllyydestä. Yksittäiset ja sekavat tekijät kun ovat kollektiivisesti paljon helpompia hyväksyä syyllisiksi, eikö vain? Vähän kuin Abu Ghraib'in huonot omenat...

 


 

Jotenkin tuntuu, että meikäläiselle ei välttämättä löydy ymmärrystä ulkoministeriöstä näiden(kään) jokeltelujen jälkeen... Sinänsä hilpeää, koska sieltä on kävijöitä ollut sivuilla jo ainakin vuosi sitten.

Ai niin, oliko sinulla ne tuulilasinpyyhkimet missä kunnossa? Tässä pari linkkiä pureskeltavaksi - klik ja klak.

 

Kaksi Zorroa tuki sivuja, 20€ ja 100€. Kiitos molemmille! Taas jaksaa (^_^)

 


21.02.2011 05:24 |