KEISARI JA VAATTEET

Portugal'ista potkukelkan kaataja? Ainakin Financial Times epäilee maan hallituksen kykyä ajaa uusimpia leikkauksia läpi. Jep, alkaa olla melkoinen runsauden pula näistä padon pienistä vuodoista, joita ei meinaan ehtiä laastaroimaan millään.

Suomeakin jo maalaillaan pahikseksi...

 

Tosiasioiden väistelystä on mm. anglomaissa tehty suoranaista taidetta:

  • jenkkilä: vanhojen asuntojen myynti ja hinnat alhaisimmillaan yhdeksään vuoteen., asuminen ja eläminen ennätyskallista, 9 milj. työtöntä vakuutusten ulkopuolelle, eläkevelvoitteisiin vedoten julkinen puoli leikkaa puolet henkilökunnistaan, pankit eivät halua maksaa apupakettejaan takaisin, O-miehen budjettiarviot 2300 Mrd US$'a alakanttiin seuraavan 10v suhtee ja maan teollisuustuotanto painuu, painuu, painuu...
  • UK: työttömyys korkeimmillaan 17 vuoteen, aurinkopaneelien syöttötariffit leikkuriin, ensiasunnon ostajille jopa 70ooo £'n valtiorahoitus (veikkauksia kuka maksaa jos kun asuntojen hinnat jatkavat alamäkeen? soooo-oh, mutta kun tämä VOI hetken nostaa hintoja, niin sehän on tärkeintä, eh?)

 

Samaan aikaan firmojen johtoporsaat yrittävät aina vain keksiä perusteita omien palkkioidensa nostamiseen. Joo-o, on tuntumaa reaalimaailmaan, kyllä vain >sarkasmia<

Jos johtoporsaiden palkkioperusteet eivät vielä ole rivimies/ naisvitosille selviä, niin hommahan menee näin: sisäpiiri istuu ristiin firmojen hallituksissa ja jokaisessa hallituksessa puoltavat kulloisenkin toimitusjohtajan palkkojen korotuksia. Jokaisessa firmassa sama juttu - yhtiöjohtajien itse-itsensä aateloimista (kuten isäni toimintaa osuvasti kutsui)?

 

Voe voe tätä median pitkäjänteisyyttä - ja epäoleellisuuksilla ratsastamista (>_<)

Libya on taas enemmän spottivaloissa, kaiketi kun voi niitä leimahtelevia räjähdyksiä "ihailla" huokaillen.

 

Tod.näk. 21ooo kuollutta on selvästi jo menneen talven lumia. Sitä paitsi jos noita Nipponien tapahtumia seuraisi vielä pitkäänkin, niin jossain välissä joutuisi ehkä myöntämään ettei ydinonnettomuuden seurauksena ole ketään kuollut...

STUK'in säteilytiedotteen on J.M.Korhonen perannut taas reaalimaailmaan, kannattaa miehen muitakin tekstejä lukea. Kannattaa huomata, että ihmisen laumamentaliteetista johtuen suhteellisen rajallisetkin säteilyongelmat tulevat näyttämään huomattavasti pahemmalta pelkojen ja rajujen ylireagointien takia.

 

Duh, mediassa kai olisi tylsää raportoida käytännön ongelmista (kun ei ole sitä säteily -etuliitettä). Esim. polttoaineen perille saaminen Japanissa on valtava ongelma, koska öljynjalostamojen kapasiteetista neljännes on nurin satamista puhumattakaan. Lisäksi kesähelteet tulevat olemaan yhtä helv3ttiä ilman ilmastointia (nimim. kokemusta on).

Tiedä sitten pohditaanko Japanin keskuspankin vimosen viikon rahanpainamista mitenkään realistisesti. BoJ'han on työntänyt markkinoille jo 130 Mrd US$n edestä yen'ejä.

Äkkiseltään tuota voisi pitää hyperinfllaation aloittamisena... Itse veikkaan että tietyt tahot myyvät omistuksensa poes näin deflaation kaverina ja nauravat sitten muutaman vuoden sisällä kunhan ovat ostaneet kakenlaista "kestävää".

 

Mutta Libyaan - laitan muutaman faktan tiskiin, kun ei näitä ainakaan soomimediasta löydy kirveelläkään.

Libyan öljyvarannoista leijonan osa on itäisellä siivulla maasta. Itse asiassa varsin lähellä alueita, joille viime päivinä risteilyohjuksia on satanut varsin "kiitettävästi" (ainakin asetoimittajien mielestä, taitavat olla miljoona taalaa kipale...).

 

Tinafolio päässä saattaisi joku kuvitella, että Libya jaettaisiin kahtia, kupattaisiin öljyt itäiseltä sektorilta "parempaan" talteen ja pommiteltaisiin läntisiä osia satunnaisesti.

Ideana olisi tietenkin pitää maan oma kulutus aisoissa, kunnes sekin öljy vapautettaisiin muutaman vuoden päästä. Eikun siis sotilashallistus syrjäytettäisiin - tai, no - whatever... Jos kuka ei vielä ole huomannut Saddam-Iraq 1990-2003 -skenaarion samankaltaisuutta Libyan kanssa, niin hm-mmmm...

Sinänsä on mielenkiintoista huomata kuinka Suomessakin on kavereita, jotka haluaisivat leluja testaamaan. Kai se on turhauttavaa, kun ei päästä käyttämään a-tarvikkeita.

 

Kuinka moni muistaa toisen Välimeren ilmatilan, jossa pitäisi ehkä myös olla lentokielto? Varsinkin kun Libyan lentokieltoakin on taidettu puolustella "epätasapainoisen" taistelutilanteen reilummaksi tekemisellä (tai jotain). Ai niin, se toinen maa --- on tietenkin Israel. Eipä ole lentokielloista keskusteltu tuonne... miksiköhän?

Asiassa lienee vähän samaa makua kuin ToivomiehenTM, Nobelin rauhanpalkinnon saaneen kaverin vi(r)allisessa päätöksessä Guantamo Bay'stä. Lyhyesti: terwisteiksi epäillyt (kuka/mikä tahansa voidaan sellaiseksi luokitella ilman seuraamuksia) piilotetaan pysyvästi muusta maailmasta. Mahtaa Orwell pyöriä haudassaan.

Jos julkaisisin tekstini englanniksi ja lukijoita olisi enemmän, niin olisi ehkä syytä pelätä mustia helikoptereita enemmänkin...

 

Jenkkilän moraalisen maailmanjohtajan murentumisesta kertonevat  mm. nämä:

 

Rivisuomalaisen oikeustaju alkaa varmaan olla kovilla näiden loputtomien pahis-onkin-uhri -juttujen takia. Itse ainakin näkisin, että jos joku seuraa toista ja tekee tämän olon epämiellyttäväksi eikä poistu paikalta kauniisti pyydettäessä, niin poliisin kehoitus "passiiviseen väkivaltaan" kuulostaa vähintäänkin heppoiselta.

Itse olen sitä mieltä, että jos ääliö hyökkää, niin puolustautujalla pitäisi olla kaikki oikeudet puolustaa itseään ilman älyttömiä seuraamuksia. Tämä siksi, että hyökkääjä on valinnut toimintansa ja siten tietoisesti luopunut omasta koskemattomuudestaan. No, onneksi en ole lakimies.

Sen kuitenkin tiedän, että jos itse joudun tappeluun niin on aivan sama onko höökijällä metallipatukkaa, puukkoa tai useampia kavereitakin mukana, sillä minut harrastushistorian takia luokitellaan aseistetuksi vaikkei muuta olisikaan kuin sukat jalassa. Onneksi osaan väistää ongelmatilanteet aika hyvin, toivottavasti jatkossakin.

Sittenkin välillä mietityttää mitä nykykäytännöillä ajetaan takaa...

 


 

Teimme Esa Nyyssösen kanssa yhteisen (ainakin Kuopioon ja ehkä Siilijärvenkin) koteihin jaettavan A4-vaalimainoksen eli kummallekin oli oma puoli paaperosta. Yllä ihmeteltäväksi oma puoliskoni (klik isommaksi):

 

sekä tuo PIIGS + Itä-Euroopan lainat -kuva tarkempana (ollut aiemminkin näillä sivuilla).

 

ja tietenkin Esan puolisko (klik isommaksi). Yhdessä varsin hyvä ja kantaaottava paketti vaikka itse sanonkin. Nyt kaikki haastamaan oman paikkakuntanne eduskuntaehdokkaita em. asioiden tiimoilta.

Sanon vielä kerran - minua ei kiinnosta pätkääkään pääsenkö eduskuntaan, kunhan tähän "annetaan kaikki päätösvalta kansainvälisille pankeille" -asenteeseen saadaan muutos. Valitettavasti nimi-ihmiset mediassa koko ajan vouhkaavat, että mitään vaihtoehtoja ei ole. Selkeimmät esimerkit ovat tietenkin Katainen ja Kiviniemi...

Milloin "päättäjät" saadaan vastuuseen harhaan johtamisestaan?

 

Tässä on erään kokoomusneidon näkemys pelastustiestä - veikkauksia? Valtion alasajo? Omaisuuden myyntiä? ...oli pakko kommentoida tuota.

No, ei ainakaan tarvitse selitellä arvovalintoja vaalien jälkeen, sillä Nallen ideologialla on helppo ratsastaa resurssirajattomassa ajatusmaailmassa... Ebolakani heitti onneksi tyhjentävät "Nalleilusta" eli ei itse tarvitse jokellella loputtomiin.

 

"Härskiä" vaalimainostelua vielä tähän. Jos jostain kumman syystä sattuisin pääsemään läpi, niin yksi ensimmäisistä asioista jota ajaisin olisi perustavanlaatuinen energiatilanteen kartoitus valtiotasolla. Ainakin Belgiaa ja EU-parlamenttiäkin vastaava kiinnostaa.

Miksi ei Suomen johtoelimiä?

 


 

Löysin wanhoja linkkejä sivuilleni, jotka olivat menneet itseltäni ohi. Täytyy kyllä sanoa, että juttuni voi näköjään ymmärtää kovin, KOVIN eri tavalla kuin olen tarkoittanut - esim1 ja esim2. Jos siis vastaan tulee linkkiä sivuistani tai kommenttia jutuistani ja tarinat/ väitteet tuntuvat jotenkin kummallisilta, niin laittakaa sähkistä, kiitos.

Haluaisin ainakin saada mahdollisuuden vastata ennen ristiin naulitsemista tai roviolle köijäämistä.

 

Vielä ilmoitusasia - jos olet Porvoon tuntumassa 24.3. eli torstaina, niin Bar Sohossa on mielenkiintoista keskustelua klo 18-20.30. Tuo on avoin tilaisuus missä mm. Lars Österman on puhumassa.

 


23.03.2011 04:18 |