PARI VIDEOTA 4/2011

 

 

Ensimmäisessä hiukan selvitän suomalaisten eläkerahastojen toimintaperiaatetta. Aikaisempiin analyyseihini, kirjoituksiini ja videoihini nojautuen ennakoin maailmalla matkaavien eläkerahastojen hoitajien "yllättyvän" ja reagoivan valitettavan hitaasti talouden seuraavaan alamäen askeleeseen.

Jos kun aavistukseni toteutuu, niin paljon rahaa haihtuu maailmalla bittitaivaaseen. Silloin olisi "hauska" nähdä eroaako kukaan suomalaisten eläkerahastojen hoitaja jouduttuaan tapahtumien yllättämäksi "housut kintuissa". Epäilen suuresti (>_<)

 

 

Toinen videoni on sitten "hieman" myöhäinen vualiviteo. Selitän siinä lyhyesti mikä on vaaliohjelmani painopiste - kukaan tuskin yllättyy tässä vaiheessa talousdemokratian esillä pitämisestä.

Tuon kaverina oli mukava huomata Acatiimi'n tuoreen julkaisun sivuilla omakin naamarini. Seuraavana linkki lehden nettijulkaisuun.

 

Keskiviikkona pitäisi vielä tulla Viikkosavon sivuilla pienpuolueista sanomalehtipainos. Jos tuo menee jollakin ohi, niin alla 4 kysymystä joihin vastasin tuota juttua varten.

  • Miksi Muutos 2011? Mikä sai lähtemään ehdokkaaksi?

Muutos 2011 sopii ajatteluuni erinomaisesti.1) Haluamme edustuksellisen demokratian rinnalle Sveitsin mallista suoraa demokratiaa eli ihmiset voisivat tehdä kansalaisaloitteita. Jos/kun tarpeeksi ihmisiä allekirjoittaa kansalaisaloitteen, niin on järjestettävä sitova kansanäänestys. 2) Sananvapaus. 3) Suomen ja suomalaisten etu. Viimeinen tarkoittaa minulle erityisesti Suomen tuontienergiariippuvuuteen ja nykyisen raha/talousjärjestelmän epäkohtiin puuttumista. Nykyisten päättäjien taholla molempien ongelmien ratkaisuina nähdään resurssien rajallisuuden kieltäminen, talouskasvun rukoilu ja pankkien pelastaminen niiden huonoista sijoituksista. Järjetöntä!

 

  • Uskotko, että pienpuolueiden listoilta on mahdollista tulla valituksi, kun äänikynnys on jo keskisuurelle puolueellekin varsin korkea?

Näissä vaaleissa pienpuolueet yllättävät varmasti ja uskon, että ne saavat kansanedustajia. Nukkuvia ja turhautuneita äänestäjiä on paljon – ja he äänestävät nyt varmasti aktiivisemmin kuin vuosikausiin.

 

  • Toivoisitko jotain muutosta poliittiseen järjestelmään, jotta kynnys yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen mukaan pääsemiseksi laskisi?

Suorasta demokratiasta on tutkimuksiakin. Kun ihmisillä on oikea vaikutuskanava eli he voivat ohittaa jäykän virkakoneiston, niin he myös aktivoituvat ja ottavat osaa poliittiseen vaikuttamiseen. Suora demokratia hillitsisi myös räikeimpiä ja selkeästi tiettyjä tahoja suosivia lakiesityksiä joista mainittakoon Lex Nokia, vakausrahastoihin osallistuminen, poliisin toimivaltuuksien huoleton laajentaminen, jätevesilaki ja loputon EUn mielistely.

 

  • Miksi ajat vaaliteemojasi oman ehdokkuuden kautta? Eikö muista puolueista löydy sellaista, joka olisi samoja kysymyksiä ajanut?

Olen kirjoittanut energiasta ja taloudesta omilla www–sivuillani 2½ vuotta. En ole nykyisistä eduskuntapuolueista yhdessäkään nähnyt näiden asioiden realistista kokonaiskäsittelyä. Suomella ja koko maailmalla on edessään haasteet, joiden ratkaisut vaativat ns. “laatikon ulkopuolista” ajattelua ja rohkeutta toimia. En näe jo jämähtäneiden puoluekoneistojen kovin helposti muuttavan toimintaansa, vaikka faktoja kuinka esitettäisiin.

 

Pohjois-Savon ihmiset, laittakaahan linkkiä kanssaäänestäjille. Tärkeintä on, että ihmiset liikahtavat sinne vaalikoppien suuntaan (^_^)

 


12.04.2011 06:26 |