PELOTTELU TOIMII

Sillä vimosten gallup'ien mukaan Kokoomus porskuttaa kauniisti kohti vaalivoittoa (klik, klik). Tällä hetkellä alan kyllä vähän epäilemään noiden luotettavuutta. Valitettavan monet ovat ohjailtavissa "voittajien" kyytiin (>_<)

Mutta siitä pelottelusta...


Rahamaailma on selvästi huolissaan rahahanojen kuivumisesta. Nyt erinäiset kansainväliset julkaisutkin ovat lähteneet pelottelemaan €uro-systeemin kaatumisella Persujen mahdollisen menestyksen myötä. Naurettavimpia heittoja on ollut mm. Soini voima kaataa Portugal.

Noiden kylkiäisenä Katainenkin näyttäisi valehtelevan vähän siitä sun tästä (Portugal), Rehn'inkin uskottavuus pitäisi olla useimmille jo päivänselvää - eikä Kiander'inkaan jutuilla kauheasti todellisuuspohjaa tunnu enää olevan (toisaalta, ehkä Kianderin heitto oli aprillipila).


Onko kukaan sattunut puuppatuubasta näkemään Sampo-pankin Uotilan asuntolainojen myymismainosta? Edelleen kaipaisin tulevina vuosina vastuuseen (ja oikeuteen) vetämistä näistä velkakoukkuun houkuttelemisista. Vaan ei ehkä kannata hengitystä pidätellä tuollaista vartoessa...

Verkkolehden juttuja olen linkitellyt aika paljon, mutta olen varsin pettynyt tuon tarjoamaan tiukasti rahamaailman suuntaan värittyneisiin teksteihin näin vaalien yhteydessä. Edellisistä linkeistä poiketen s'onkin Soini ja Urpilainen kun harhaanjohtelevat.

Vaihtoehdoille sentään hiukan palstatilaa suostuttiin uhraamaan.


Jos wanhat merkit pitävät paikkansa, niin Espanja on parin kuukauden sisällä ruikuttamassa rahaa. Tapahtuman wirallinen kieltäminen etukäteen kun tuntuu olevan aika hyvä ennakkotiedotus tapahtumista. Espanjan kaverina kannattaa muistaa Italiaa myös...

No, näinhän se menee kun esittäjän toimentulo riippuu nykysysteemin pystyssä pysymisestä.

Mm-mm, ehkä helpoin ummarrus asioihin sittenkin tulisi yksinkertaisella esityksellä. Klikkaa siis alta isommaksi (pahoillani engl. kielisistä teksteistä).


Tuo sarjis löytyi täältä. Ja sitten sanotaan ettei taiteella ole sijaa nykyelämässä...


Tässä vielä pieni lisäys palturisektorilta mitä on kiva ja helppo heitellä poliittisella areenalla kun asioita ei pystytä (osata?) tarkistaa. Keskustakin on lähtenyt lietsomaan Persujen puheista syytä Suomen lainakorkojen nousulle. No onneksi €uroetana osaa lukea asioita vähän selvemmin.


Palaan muun maailman talousasioihin vaalien jälkeen, mutta tässä vähän pureskeltavaa maailmalta.

Libyan kapinalliset pistivät oman keskuspankin pystyyn kauan sitten kun taistelut olivat vasta käynnistyneet. Hmm, aika hyvin organisoituneita kapinallisia, eikö? Alkaa olla varsin selvää, ettei Libyan(kaan) kohdalla kaikki mediatiedotus ole täysin vettäpitävää.

Pohjois-Afrikan öljy, vesi ja pankkijärjestelmä pelilaudalla? Duh, ehkä Sarkozy halusikin vain oman Nobel'in ra(u)hanpalkinnon... ainakin puheet ovat jo sen suuntaisia.


Saa nähdä miten Islantia kovistellaan jatkossa - siellähän kansa sanoi jo toistamiseen "no can do" UKn ja Hollannin digitaalivaateille. Mitä ilmeisimmin asiaa ollaankin viemässä kansainvälisiin oikeuslaitoksiin tyylillä "maksatte tai itkette ja maksatte". Kuinkas muuten?

Portugal'issakin oli myös kovin tutun kuuloista poliitikkojen tiristämistä - vaalimenestyksestä riippumatta maksettava on. Irlannissahan homma on jo täysin lapasesta karannut - 80%a valtion viime vuoden tuloista pelkkien korkojen maksuun.

Seuraavaksi odotellaan korppikotkien saapumista jakamaan valtioiden omaisuudet keskenään. Näin se menee - uusmaaorjuutta tarjolla kaikille. Suomalaisten ei ehkä kauhiasti kannata tuudittautua "ei koske meitä" -julisteiden taakse...


Tuo eläkerahasto-videoni ei vielä ole kauheasti ihmisiä kiinnostanut, mutta sen kaveriksi kannattaa ehdottomasti tutustua Olli Pusan 76-sivuiseen .pdf -kirjaseen aiheesta (löytyi Ebolakanin sivuilta). Saattaapi loksaututtaa leukoja...

Jatkoja ajatellen kannattaa miettiä yhtä ja toista "laatikon ulkopuolista" ratkaisua. Tässä esim. suomalaisista aikapankeista esittelyä. Odotan mielenkiinnolla milloin näitä yritetään verottaa, sillä keskushallinto tulee yrittämään kaikkensa pysyäkseen pelissä mukana.

Mikä tietysti eri paikoissa voi johtaa kaikenkarvaisiin ratkaisuihin...
Omalta osaltani olen viime viikkoina monasti miettinyt vaaliehdokkuuden mielekkyyttä - ja totesin, että tämä menee näiden sivujen ylläpidon jatkona hyvinkin loogisesti. Tahtoo sanoa, että haluan pitää esillä faktatietoa, josta ihmiset voivat tarkistaa omiaa oletuksiaan.

On sitten eri asia löytävätkö esittämäni asiat tien ihmisten tietoisuuteen, mutta ei voi ainakaan sanoa etten olisi mitään yrittänyt tehdä.


Täällä Savon sydämessä ollaan vielä oltu suht ihmisiksi (kiitos vain eri panelien osanottajille), mutta Etelä-Suomessa varsinkin vaalijulisteiden tuhoaminen on vähintäänkin huolestuttavaa. Varsinkin piraatit ovat olleet kohteena, mutta myös muille puolueille on kolhuja tullut... (klik, kliketi, klik)

Itseäni ainakin hämmästytti Juha Miedon vaalimainoksen pätkähdys piraattipuolueen vaalimainoksen päälle. Tuota on hyvin vaikea selittää vahingoksi.

Omalta kohdalta muutaman vaalipaneelin missaus kyllä harmittaa. Varsinkin OAJ'n paneeli olisi ollut kiinnostava - jotenkin se kun itseäni olisi koulutuksenkin puolesta koskettanut. Vaan eipä tietoa tuostakaan meitin ihmisille tullut - että pisteet vain järjestäjille (>_<)


Hauskana pikkutietona eräs piraattipuolueen kaveri laittoi nettiin ns. varjovaalikoneen reiluksi viikoksi ja äänestäneitä tuolla oli 22ooo+.

Pohjois-Savossa osanotto oli aika laimeaa, mutta minä olen sitten varjoeduskunnassa (^_^) ...itse mitä ilmeisimmin hyötyisin koko valtakunnan yhdestä vaalipiiristä "nettikasvona", sillä muutama kaveri sieltä täältä Suomea kertoi sähkiksellä äänestäneensä minua.

Pitänee jatkossa kirjoitella varjokansanedustajan tittelillä, kun Suomea koskevia ideoitani viljelen. Ellei sitten sunnuntaina tapahdu jotain kummallista ja päädy pääkallopaikalle. Olisihan tuo melkoinen tapaus...


Vaan se minusta, huolehtikaahan että kaverinne käyvät uurnilla. Heillä ei muutoin ole mitään oikeutta valittaa tulevien vuosien tapahtumista, joista isommille puolueille on selvästi jo jaettu toimintaohjeet.

Ajopuilta ei kysytä.15.04.2011 15:52 |