SUOMESTA SUPERLAMAN KÄYNNISTÄJÄ?

Persujen vaalihurmoksesta jokainen on varmaan korviinsa saanut aimo annoksen. Onnea vaan heille!

...sitä ja kylmää päätä tulette tarvitsemaan. Älkää langetko "tämä/ tuo/ se esitys on hyväksyttävä nythetijust, muutoin maailma kaatuu" -pelotteluun. Noilla lauseillahan monen monta rivikansalaisille kallista ratkaisua on ajettu kautta historian läpi.

Edelliset linkit siis Uuden Seelannin nettilakien läpisurvomisesta... ja monet haikailevat Uudesta Seelannista vapauden kotina. Sorry, IsoaVeljeä ette pääse pakoon niin kauan kuin käytätte nykylaitteistoja.

 

En ala enempää vatvomaan vaalien onni/tappio -naamakirjajulistuksia tai muita, vaan kurkistan vähän kansainvälistä puolta asiaan: Ruotsissa ollaan syvästi peloissaan vaalituloksesta, EU-komissio tekee kaikkensa ettei vaalitulos muuta Portugal'in pelastuspakettia, yksittäisistä muukalaisvihalla pelottelijoista puhumattakaan...

Aiemminkin on ollut puhetta miten Persuja kansainvälisessä lehdistössä leimataan äärisitä/tätä ja/tai natseiksi - vähintään. Moni vähänkin fiksumpi noiden juttujen kommentteja lukenut hyvin äkkiä nappaa kuitenkin sen ajatuksen, että tavalliset kansalaiset usein katsovat ihaillen Suomen suuntaan - "nuo edes sanovat systeemille vastaan".

Uutisissa yritetäänkin kenties pelotella lehtiä julkaisevien maiden omia kansalaisia - "katsokaa, tuolla kaasukammioita jo ääriliikkeet lämmittelevät!!! olkaa täällä sivistyneitä ja seuratkaa virallista linjaa".

 

Joka tapauksessa markkinat eivät näyttäisi kauhiasti ihastuneen Suomen vaalituloksesta - BBC'n taloussivu tai Nordnet'in pörssikartta kertovat tylyjä.

Itse olen nykysysteemiä hiukan ymmärtävänä täysin vakuuttunut, että dominot rullaavat jo niin pitkällä, ettei prosessia voida hammastikuilla kääntää. Jokainen tietysti omista näkökulmistaan, mutta kuvittelenpahan nyt mielipiteeni jokseenkin hyvin perustelleeni.

Aika näyttää.

 

Netissä vipeltää taas hurjasti puheita miten US-taala on karvaa vaille kakkapaperi - esim. täällä. Sitten kun kampaa tuota kommenttilistaa, niin tämä tiivistää hyvin miksi US-taala ei todellakaan ole vielä menneen kesän lumia.

Toistan jälleen mitä monasti aikaisemminkin - kun paniikki iskee, niin taala on se "odottamaton" nousija samalla kun pörssit, arvometallit ja öljy tulevat rytinällä alas. Ei siksi, että US$ olisi hyvä - vaan koska se on lyhyellä aikavälillä (joku vuosi) vähiten huono.

 

Ajatusten herättäjänä: Espanjassa työttömiä kohta Suomen väestön verran. Espanjaa tietenkin nyt voivotellaan - samalla kun esim. UK'ssa asuntojen hinnat tulevat alaspäin nopeammin kuin Iberian niemimaalla.

Kysymys: kuinka paljon soomimediassa on ihmetelty saarivaltion taloutta? Toinen kysymys: Miksi?

Mielestäni selkeä osoitus UK'n ongelmista on mm. heidän haluttomuus osallistua €urolandian pelastamiseen...

 

Toisaalla Kiinan valuuttareservit puskevat ohi 3000 Mrd US$'n. Sano terppa uusille isännillesi - esim. näin.

Tuon kaverina muistutettakoon, että myös pankkien pitäisi saada uutta rahoitusta parin seuraavan vuoden aikana 3600 Mrd US$'a. Lyhyesti siis lainamarkkinoilla on tulossa maksamattomien velkojen tsunami.

 

Ylle on Telegraph kerännyt nipun velkaisuutensa kanssa taistelevia maita. Kannattaa muistaa, että nuo pätevät vain jos tilanne ei lähde heikkenemään.

Onneksi voimme olla varmoja, että finanssimaailma ajattelee aina rivikansalaisen etua eikö vaikka? >sarkasmia<

JP Morgan tiesi Madoff'in touhuista, samoin WaMu ymmärsi asuntopaperit nöyhdäksi - ja vain kiihdytti kauppaa.

Hei hurraa!

 

Tavallaan huvittavaa kun yhä epätoivoisemmin yritetään ajaa samalla kaavalla eteenpäin - Irlanti puolustaa firmojen veroalea. Eivät taida muistaa Einsteinin sanoja ongelman oikeista ratkaisumalleista.

Saas nähdä kuinka meidän uuden kansanedustajat... toivo, toivo - kuplii ikuisesti. Mitenköhän epätoivo?

Kunhan ei tarjoiltaisi tämmöistä - Michigan'in lähinnä mustien asuttamasta Benton Harbor'ista ajetaan alas kaikki julkinen toiminta. Tällä menolla uusliberalismin oikea karva tulee näkyviin hyvin nopeasti kaikessa komeudessaan tuolla - ja täällä.

 

Hyvien työttömyyslukujen paikkansapitävyydestä vielä tämä muistutus lätäkön takaa: huhtikuun alkupuolella kehuivat työttömyyden laskeneen 8,8%in. Rivien välistä lukien "alhainen" luku tarkoittaa vain sitä, että yhä nopeammin ja yhä enemmän ihmisiä jää rekisteröinnin ulkopuolelle.

Kun miinuksia ei laske, niin eihän niitä montaa käteen jää. Helppoa, eh?

 

Lähi-Idästäkään ei näyttäisi kauhean hyvää kuuluvan - enkä tarkoita Libyan tilannetta, joka ansaitsisi oman ja pitkän jutun.

Tai no, kyllä Libyan öljyntuotantoa tämä teksti sivuaa - kirjoittajan mielestä Saudi-Arabialla olisi kapasiteettia nostaa öljyntuotantoaan, mutta ei sitä tee. Nikottelua aiheuttavaa pohdiskelua kaikkinensa.

Kommenttiosiossa oli erittäin mielenkiintoinen teksti sekä pikkukuvatus (alla). Kirjoittajan mukaan 1995-2004 ja 2005-2010 pistettiin saman verran rahaa uuden tuotannon toimintaan saattamiseen (nuo timantit 2500 Mrd US$'n kohdalla).

 

Ongelma on vain siinä, että 1995-2004 tuolla rahalla maailman öljyntuotanto kasvoi 12 mtp, kun 2005-2010 öljyntuotanto on käytännössä plusmiinus -nolla tilanteessa.

Lyhykäisesti: koko ajan joudutaan pistämään yhä enemmän rahaa sinne tuotantopuolelle, että pysytään edes paikoillaan.

Veikkauksia jatkoista - rahan riittävyydestä ja tuotannon kasvusta siis?

 

Vieläkö joku muistaa kuinka hienosti Egyptissä vallanvaihto on sujunut? Muistaa? hyvä, ehkä se johtuu siitä kun armeija keräilee kaikenmaailman bloggaajat talteen. Wanha totuus - sano terppa uudelle pomolle, sama kuin wanha pomo.

Afghanistan'issakin silkkaa riemua - 7 milj. ihmistä nälkäkuoleman partaalla. Sitten on myös sekin länsimaille ikävä tosiasia, että tuolla unikon viljelystä vain joitakin %'ja on talebanien peukalon alla.

Kenelläköhän mahtaisi olla ne loput? Olisiko Karzai ja muu käsinukkehallitus? vai peräti CIA/MI6 - tai ihan noin yleisesti tutumpi NATO? Hmm...

 

Ruokapuolella jenkkilän tehotuotetussa lihassa kaupan tiskillä puolet voip sisältää antibioottiresistenttejä bakteereja. Muistaakseni jenkkilässä 80%a antibiooteista menee karjan troppeina...

GM-pöperöiden kanssa itseäni aina nikotuttaa nämä "ikävät" löydökset - 19 tutkimusta GM-ruoan vaikutuksista koe-eläimille. Erityisesti noissa kokeissa suht lyhyet altistusajat häiritsevät - varsinkin kun jo nyt tulee kaikenlaista varsin radikaalia tulosta vastaan.

Uhhuh - pyrstöllä istuminenkin on vaarallista (>_<)

 

Mutta ei hätää, pian vesijärjestelmään voidaan lisätä miellyttäviä tunteita antavia "lääkkeitä". Ihan vain varmuuden vuoksi, jos alkaa rivikansalaista potuttamaan jatkuva "nelinkontin" oleminen järjestelmän orjana.

Vieläköhän Suomessa on kiellettyjen kirjojen listoja? Jenkeissä sellaisia varmasti riittää - mutta kummallisimpia ovat tietenkin kansalaisten itsensä ylläpitämät listat ei-toivotuista kirjoista.

Paras vankila on se jossa ihmiset luulevat olevansa vapaita.

 

Paitsi, että Kreikassa silkkihanskat on otettu käsistä - ehkä se 50 Mrd €'lla valtion myyntiä ei oikein kelpaa rivikansalaisille. Iso kysymysmerkki on tietenkin miten täällä suhtaudutaan kun niitä takuita aletaan tilittämään - sinun ja minun pussista.

Oh yes, se on tulossa...

 


 

Iso kiitos kaikille minua ja kahta muuta Muutos 2011 -ehdokasta täällä Sawon mualla äänestäneille.

Meillä oli harvinaisen tasainen rintama: minä ja Esa saimme molemmat 195 ääntä ja Tarjakin jäi vain hiukan taakse 116 iänellä. Yhteensä siis 506 huikkausta ja Pohjois-Sawon vaalipiirin ykköseksi pienpuolueista. Aika hyvin nollasta lähteneinä.

Olimme kaikki kovasti otettuja, kun tosiasiahan on ettemme todellakaan ole kaikkia äänestäneitä nähneet saati puhuneetkaan heidän kanssa. Melkoinen luottamuslause siis (^_^)

Täältä voi vaalitulokset tarkastaa koko maassa.

 

Itse olen saanut parikin puhumiskutsua vaaliareenalla temmellyksen jälkimainingeissa eli pelkkää positiivista "jäi" käteen tästä urakasta. Jos siis muillakin on jäänyt teksteistäni ja/tai videoistani hinkua fyysiseen läsnäoloon keskustelun herättäjänä, niin ei kun sähkikset lentelemään.

Olen "maksulinen mies" (ô_ô)

 

Yritän tuottaa virallisempaa tekstiä, niin että kunnissa voitaisiin esittää paikallispankkeja -ei jos vaan- kun maailmantalous ryykkää. Voitaisiin sitten irrottaa kuntasektoreita kansainvälisten pankkien nisästä ihan systeemin sallimien pykälienkin puitteissa.

Sellainen toiminta voisi ehkä herättää myös valtiotason päättäjiä todellisiin vaihtoehtoihin nykymenolle (tämä vinkkinä uusille kansanedustajille ja/tai heidän tukiryhmilleen siis).

Ja jos joku vielä vinkuu ettei näissä ole mitään järkeä, niin jenkkilän puolella muistaakseni kymmenkunta osavaltiota yrittää juuri Pohjois-Dakotan mallin mukaisesti tällaisia perustaa. Ainakin California'ssa ja Washington 'issa ollaan asiasta kovasti kiinnostuneita.

 

Olisihan se hauskaa, kun voisimma isoille pankeille näyttää keski5ormea nykyisiä pelisääntöjä hyväksikäyttäen. Mikä tietysti ei ole tae siitä etteikö pelisääntöjä yritettäisi muuttaa talousrytinän kylkiäisenä - pikemminkin päinvastoin.

Olkaahan tarkkana uutisia seuratessanne...

 


18.04.2011 18:34 |