VIIKON VITSI - OSAMA BIN LADEN "TAPETTU"

Näin siis päättyi reilun 10 vuoden kansainvälinen ajojahti. Ainakin wirallisesti. Nyt on pari päivää meuhkattu sitten mediassa ja varsinkin jenkkilässä kuinka tästä aukeaa uusi elämä - tai ainakin toivon mukaan - tai jotain...

Täysin odotetusti kansainvälinen media ja eri valtiolliset elimet ynnä johtoporsaat yleensäkin ovat kovin, kovin onnellisia - öh tyytyväisiä - tai no, ainakin ymmärtäväisiä. Ei voi paljoa kehua kyllä näiden ihmisen syvällistä pohdiskelukykyä. Toisaalta eivät kai kaverit olisi noille paikoille muuten päässeetkään.

 

Useampikin pikku juttu tässä "bin Laden" -tarinassa itseäni kuitenkin ihmetyttää. Ensimmäisenä tietenkin pikahautaus mereen - ilman ulkopuolista DNA-testiä ruumiista. Tai valokuvaajaa mukana hautaamisessa.

Selitys nopealle hautaukselle on, että islamin mukaan kuollut pitäisi haudata 24h kuolemasta. Niinkö? Ei tuo ainakaan Saddamin poikien suhteen tuntunut haittaavan ollenkaan eli ruumiit odottelivat hautausta 10 päivää.

Toinen selitys pikahautaukselle oli, että ruumiin vastaanottavaa maata ei olisi löytynyt helposti. Hmm, jotenkin luulen että Saudi-Arabiaan olisi kelvannut - bin Laden'in perhe kun ilmeisesti on aika hyvää pataa nykyhallinnon kanssa tuolla.

Maahan hautaamista ei myöskään haluttu, koska jenkit pelkäsivät että hautapaikasta olisi tullut pyhiinvaelluksen kohde. Tuo olisi tietty hieman hankalaa, kun Saudi-Arabian kuninkaatkin on yleensä haudattu nimettömiin hautoihin...

 

Mistä päästäänkin seuraaviin ajatusleikkeihin. Miksi nyt tämä "onnistunut" operaatio bin Laden'in poistamiseksi kirjavahvuudesta? Varsinkin kun mies ei Bush'ia kiinnostanut lokakuussa 2001 Afghanistan'in pommitusten alettua.

Eri yhteyksissä on myös puhuttu miten bin Laden kärsi munuaisten vajaatoiminnasta ja tarvitsi dialyysihoitoa (lähde tietty vähän epävarma). Useampikin on veikannut, että bin Laden olisi heittänyt lusikan nurkkaan jo Tora Borassa joskus vuodenvaihteessa 2001-02.

 

Mutta entä niitä kuolleen bin Laden'in käyttötarkoituksia sitten? Päästetään siis mielikuvitus laukkaamaan:

1) Pakistan on ydinasevaltio - noiden varmistaminen jenkkien peukalon alle voisi saada siunauksen kun bin Laden kerran oli Pakistan'in puolella ja ehkä jopa Pakistan'in suojeluksessakin. Ainakin kansainvälisen median silmissä. Paikalliset taas - no, jenkeillä ei ole kauheasti ollut taipumusta kysellä paikallisilta...

2) Afghanistan'ista jenkeillä on ehkä jo hinku poes, kun homma tuntuu laskevan alleen koko ajan - sitä paitsi huumetuotanto on jo "korjattu" pre-talibanien tasolle. Ehkä Libya olisi kiva höökimiskohde? Iraq'kin kun oli niin hyvä menestystarina. Oikeasti - eikö nämä hyperhilavitkuttimilla lentävät ja pommittavat operatiiviset suunnittelijat opi mitään?

3) Iran -kortti on aina heitettävissä pöydälle (siellä kun olisi öljyä ja kaasuakin). bin Laden'in (sunni) käyttö Iran'in (shia) leimaamiseen on tietty hankalaa, kun uskonsuuntaukset ovat 100%sesti ristiriidassa - mutta eipä se ole ennenkään haitannut länsimaissa ja varsinkaan jenkeissä ihmisten ohjailussa.

4) jotkut ovat jopa heittäneet ilmaan, että Obama olisi aloittanut vaalityön tällä, mutta 1½ vuotta on pitkä aika pitää ihmisten positiivinen fiilis yllä yhdellä sotamenestyksellä...

5) tylyin arvio on tietenkin, että jenkeissä pelätään jo mellakointia jolloin soltut olisi hyvä saada kotimaahan kuria pitämään. Mikä tietysti johtaa hyvin nopeasti kaikenlaiseen epäjärjestykseen sotatilajulistusten ja muiden kylkiäisenä.

Kaikkia noita voidaan sitten perustella ennakoidulla länsimaiden pommituksella - on se sitten kemiallista tai mitä tahansa possahdusta.

 

Joka tapauksessa G. Orwell'in 1984 -kirjan lukeneet muistanevat 2 minuutin vihakekkerit telescreenin edessä(?). Ihmisten mielenkiinnon ohjailu on varsin helppoa - pelko toimii parhaiten. Vaikka sitten käsinukkeja käyttäen.

Kaikenlaisia yksityiskohtia, psshhttt...

 

Täällä suomipolitikoinnin kentällä on ollut aika venkoilua havaittavissa... Soinia on mediassa jo maalattu takinkääntäjäksi eli apupakettien allekirjoittajaksi - joten oli varsin positiivista kuulla mieheltä eilen uutisissa selvä "ei" kaikelle tuolle. Aika näyttää miten loppupeleissä käy.

 

Toinen on tietty RKP, jolla on selvä kytö taas hallitukseen - ilmeisesti poppoolla on vieroitusoireita tai jotain (^_^).

Halla-aho on tietenkin melkoinen kiusa RKP'lle - varsinkin kun mies haluaisi lakkauttaa koko maahanmuuttoministerin vakanssin. Harvinainen mies siis - poliitikoilla kun on taipumusta vain kasvattaa omaa leiriään.

Jokainen on varmaan viimeistään näissä vaaleissa herännyt waltamedian toimimattomuuteen - tässä tuosta tuore suomikommentti. Ei siis ihme, että nettiin sitä virtakytkintä kaipaillaan valtiotasolla...

 

Vaan sitten sinne mikä oikeasti on tärkeää - talouden vatvomiseen. Rivikansalaisia aina lämmöllä ajatteleva Walhroos totesi ettei hän kauheasti lämpene valvonnalle. Mies jopa harkitsee Nordean pääkonttorin siirtämistä Pohjoismaiden ulkopuolelle...

Ne kutka vielä kannattavat noita vajaamielisiä talouspaketteja, niin kertokaa minulle miten vältämme noiden yhteydessä esim. UKn tapahtumat? Tuolla mm. sairaaloiden säästöjä kiristetään kevyen 2,5 kertaiseksi aikaisemmista tavoitteista.

Tai jenkkilän versio eli kunnat ajetaan alas taloudellisin perustein. Tehdään sitten yhdessä aaltoja kun vastaavia täällä herra Käteinen ja kumppanit ehdottelevat, eikö vaikka?

 

Yllä mielenkiintoinen käppyrä jenkkilän talouden/BKTn kehityksestä viimeisten 1½ vuoden ajalta.

Joku voisi epäillä, että kaikista kaunopuheista huolimatta lätäkön takana "määrällinen helpotus" tai quantitative easing eli FED'in suorittamat markkinoiden pumppaukset eivät olisi auttaneet kuin vain ja ainoastaan pörssejä.

Ehkä se olikin koko operaation idea? Mitenköhän tuolla voitaisiin perustella apupakettien tod.näk. menestys? Nii-ih, se oli kysymys jollekin viralliselle taholle, joka näitä pumppauksia rinta rottingilla kehuu ainoaksi oikeaksi tieksi eteenpäinTM.

 

Toinen ikiperustelu FED'in talouspönkitykselle on ollut asuntomarkkinoiden "vakauttaminen" tai "nousuun auttaminen" tai... no ummarratte kyllä mitä tarkoitan. Hassusti tuolla kuitenkin asuntolainojen korot ovat lähteneet taas nousuun ja helmikuussakin asuntojen hinnat laskivat 1,1%a.

Samaan aikaan yleinen 2007-09 taloustapahtumiin liittyvien asioiden päivänvaloon tuominen on mahdotonta - ainakin jos kysytään hallituksilta tai selvitysmiehistöiltä niin Atlantin tuolla kuin tälläkin puolen. Mikään ei paranna luottamusta kuin räikeä peittely, eikös vain?

Tai ongelmia aiheuttaneiden toimien jatkaminen. Niin eikä kannata unohtaa bonuskulttuuria - tällä kertaa Ranskasta.

 

Noiden kaverina jenkkilässä viime vuonna miljoona ihmistä tipahti kaikkien työttömyystukien ulkopuolelle, joka -kuulostaako hullulta?- auttaa työttömyyslukuja alaspäin (ei lasketa työttömiä, niin sehän helpottaa, eh?). Samaan aikaan kuitenkin vajaatyöllisyys kääntyi taas ylöspäin.

Toisaalla 75ooo ihmistä haki 2000'ta McTyöpaikkaa... jep, hyvin palkattua, täystyöllistettyä jne. Samaan aikaan Kiinassa iPod'ien tekijöilla työsopimuksissa kielletään itsemurhat - jotkut lukijat ehkä muistavat viime syksyn episodin?

 

No, eikun ekonomistit apuun - "vain öljyn hinta voi hyydyttää talouden". Ja pää oli missä?

 

Jenkkilä on tietenkin meille kaikille malliesimerkki toimivasta demokratiasta ja muutoinkin se mihin pitää pyrkiä - kysykää vaikka Stubb'ilta. Seuraavassa nippu viime aikaisia "yleishyödyllisiä" kehityksiä tuolta:

1) firmat voivat estää yhteiskanteet työntekijöiltään.

2) NSAn vakoilutoimia paljastaneita ei hiillostetakaan oikeussaleissa. Niin, eihän nuo mitään merkittävää paljastaneet normitoiminnasta. Olisiko ajatuksena, että kun asiaa ei virallisesti vatvota, niin ihmiset eivät huomaisi Gestapo-otteita?

3) CIAn pomoksi tulee kenraali Petraeus. CIAn pomona viimeksi onkin ollut armeijataustan kaveri Toisen Maailmansodan jälkeen. ...ja ihan kuin olisin eilisen iltauutisissa kuullut, että CIA ja erikoisjoukot olisivat yhdessä olleet "bin Laden'ia" metsästämässä. Hmm...

4) vähän wanhempi juttu, mutta yhtä silmiä pyöräyttävää: 11v tyttö heitti häntä kiusanneita poikia kivellä, sai peräänsä 3 poliisiautoa ja helikopterin sekä syytteen törkeästä hyökkäyksestä. Vain Armorica'ssa.

 

Näyttää siltä, että Japanin fiasko saa uusia piirteitä - pääministeri pohtii vaihtoehtoisen pääkaupungin perustamista. Voi voi, saarivaltio on kyllä suossa josta ei nousta ihan heti (>_<). Tähän liittyen TAE'lla on tuore katsaus Japanin tilanteeseen Stoneleigh'n kirjoittamana.

Erityisesti sattui korvien väliin tuossa tekstissä miten pienten lasten katsotaan kestävän säteilyä ihan kuten aikuisetkin. Urgh... Vinkki: nopeasti jakaantuvat solut (joita toukilla riittää) ovat erityisen alttiita säteilystä johtuville solu/DNA -vaurioille.

 

Yleisestä japanilaisen yhteiskunnan hierarkisuudesta kertovat loputtomat epäjohdonmukaisuudet Fukushiman tapahtumien raportoinnissa. Virhe? Ei meillä! Naurattaahan tuo hiukan nyt, mutta mitenköhän luulette Suomessa talousarviot yms. tulevina vuosina selitettävän?

Reaktoreiden sulamisen jälkimainingeissa viimeisimpiä neronleimauksia on ehdotus kaivaa laitosten alle suojakupu pohjaveden saastumista vastaan. Ja niin, jos on kiinnostusta hyvin palkatusta työstä, niin nyt olisi siivoojan hommia 85€'n tuntipalkalla tarjolla - eikä tarvitse tehdä kuin 3-tuntista työpäivää.

 

Lienee syytä siis ottaa vähän hummoria apuun...

Jos joskus tuntuu ettei maailmassa ole tarpeeksi hullutuksia, niin japanilaisiin voi aina luottaa tässä asiassa. 4min video varmasti pistää normisuomalaisen miettimään yhtä ja toista... Avoimin mielin tuota katsomaan - ja varautuen aivokapasiteetin merkittävään surkastumiseen. Teitä on varoitettu.

Muualla Teräsmies luopuu USAn kansalaisuudesta.

 


 

Jos jollakin olisi valtava kytö tukea kirjaprojektia, niin se on mahdollista. Pienikin tuki on tervetullutta - ja jos tiedätte sponsoreita tai muita tahoja, joita tällaisen "kyseenalaisen" ellei peräti vallankumouksellisen toiminnan pönkittäminen houkuttelisi, niin sähkikset lentelemään vain (^_^)

Olen aloittanut tuon työstämisen nyt ja tarkoitus olisi saada viimeistään jussiksi oikolukua varten opus valmiiksi. Sitten vain työntämään teksti muutamalla painotalolle joskin varmaan teen omakustannepainoksen pienempää piiriä varten myös.

Tiedä vaikka tulisi isokin best-selleri (aina saa haaveilla)...

 


03.05.2011 20:37 |