VIIMEINEN JUHANNUS?

Meinaa olla vähän poppa puhuksissa, kun seuraa tapahtumia (tunnen kirjoittajan tunnelmat). Kreikan show'ta "ihmetellään" (erinomainen teksti), mutta tosiasia taitaa olla, että jos Kreikka heittää pyyhkeen kehään niin Ranskan ja Saksan kansalaisten pitää pelastaa omat pankkinsa.

Tuota kannattaa hetki pohtia.

 

No - onni onnettomuudessa - Kreikan käsinukke pääministeri saa jatkaa maansa myymistä. Samaan aikaan niin Espanjan kuin Italian illuusiot ovat koetuksella. Lyhykäisesti vimosen vuoden operaatiota voisi kuvailla sanomalehtisillan tekemiseksi valtameren yli.

Eli ei voi epäonnistua - eihän?

Onneksi Suomella on pian vain 33 Mrd €'n lainatakaukset vastuulla. Riemumarssin paikka eduskunnan eteen? Kaikki yhteen ääneen "fantastista" huokaillen, oh yeah!

 

 

Yllä tuore video edellisen EVM-videon kaveriksi, itse ainakin kaipasin laajempaa kokonaiskuvaa asioihin. Epäilemättä tämäkään ei välttämättä kaikille kelpaa... mutta niinhän asiat aina ovat (^_^)

Löytyy myös verkkomedia.org'ista.

 

Tuossa videossa vilahtavat hyvät kuvat EUn ristikkäin menevien velkojen tilanteesta - ja miltä velkaisuus/BKT näyttäisi kun käytettäisiin vähän järkeä (klik isommiksi) ja yksinkertaisesti poistettaisiin päällekkäisyydet kirjanpidosta.

 

Useimpien maiden velat tipahtaisivat puoleen tai kolmannekseen - tai vieläkin enemmän. Kysymys kuuluu - kuka hyötyy nykytilanteesta?

 

Voisikin kysyä, että kun velkaperusteinen systeemi nikottelee, niin olemmeko siirtyneet kulutusyhteiskunnasta jonnein muualle? Ainakin jenkeissä tilanne näyttäisi kovasti tältä.

Eikä Kreikan tai Espanjan mielenosoitukset ole jäämässä Välimeren herkuiksi - UK'ssa liitot käymässä suurimpiin lakkoihin sitten 1926 jälkeen. Saas nähdä herättävätkö Korkman'in visiot jotain reaktiota täällä jossain välissä.

Ainakin sen mitä silmäilin hra Käteisen ja kumppanien sorvaamaan valtion kulkua eteenpäin, niin kovasti oltiin toiverikkaita kasvun perään. Ehkä tuolla ajatuksella Arhinmäkikin vakuutti itselleen tukipakettien leimaamisen.

 

On mukava huomata, että media herää ihmettelemään myös muita €uromaita - Belgiastahan ei kukaan sivuilla vieraillut ole kuullutkaan. Sinänsä hauskasti monet ovat vaatineet Kreikan kenkäisyä €urostoliitosta - mutta kuinka moni on harkinnut Saksan heivaamista?

Kumpikaan ei tietenkään lakipykälien laatimisen kannalta ole nopeaa toimintaa. Eivätkä mitenkään varmistaisi jäljellä olevien pysymistä - tai edes halua pysyä rahaliitossa.

Veikkaankin, että jossain välissä yksinkertaisesti loppuu osallisilla mielenkiinto vuosia kestäviin neuvotteluihin - ja osa lähtee lätkimään ilman sen kummempia. Silloin voisi olla aika hauska seurata esim. Opa Rehn'in ilmeitä. Ilkeä? Minäkö? Joskus joo (¤_¤)

 

Irlannissa Allied Irish Bank löi hanskat tiskiin viikko sitten - mutta enpä löytänyt tuota soomimediasta. Aika... mielenkiintoista tämä valikoiva uutisointi tässä maassa.

Heti perään irkuista kuuluu lisää "potkitaan systeemin tuolista jalkoja poikki" -uutisia. Haluavat pistää etuoikeutetut pankkien velkojat maksamaan osan tappioista - tämä tarkoittaa mm. eläkerahastoja. Sweet --- it ain't!

Sumujen saarilta "kevennyksenä": rakennuttaja ei saa taloja myytyä 3/4 alennuksellakaan. Hyvin menee, mutta menköön (>_<)

 

Epätoivoa? Pankkiryöstö 1 US$ - että pääsisi vankilaan ja terveydenhuollon piiriin. Toisaalla aseettomana maassa makaavan ampunut poliisi vapaaksi vuoden istumisen jälkeen. Tasapainon vuoksi mielenosoittajille tarjotaan pitempiä tuomioita.

Toinen aika hauska juttu oli kuinka PayPal'in kehittäjä antaa omasta pussista 100ooo US$'n apurahoja, että nuoret eivät menisi yliopistoon.

 

Toisille asiat ovat "onneksi" helpompia - nyt kun vuoden takainen Meksikonlahden öljyvuoto ei vuoda (köh-köh), niin BP'a ja kumppaneita ei voi tuomita korvauksiin. Uh-hum...

Entäs tämä? Kiinassa saastuneilla alueilla vankien kasvattamat kasvikset on myyty orgaanisina pakasteina jenkkeihin. Nam-nam... Onkohan kiinalaisten lasten lyijymyrkytyksillä asian kanssa mitään tekemistä.

Tälle repesin oikein kunnolla - pian voimme kaikki syödä 100%sia pa5kapurilaisia. Näitä nykyajan herkkuja (ô_0)

 

Imperiumilla metkut mielessä? Lähihistorian suurimmat maihinnousu -harjoitukset (Libyaa varten?). Afghanistan'iin puolestaan etsitään turvaluokituksella olevia maanviljelijöitä. Öö...? Mutta ei hätää - viholliset vaikka keksitään, että päästään maailmalle riekkumaan.

Tulevaa ennakoiden Valkoisen talon naisasukki haluaa Hollywood'ista enemmän sotilasperheiden elämää hehkuttavia tuotoksia. Kyllä olisi Göbbels ollut vihreänä.

Vai olisiko Mr G sittenkin ollut kateellisempi Kiinalle? Maan neljänneksi suurin vientiteollisuuden kaupunki "hävisi kartalta" ihmisten mellakoinnin takia. Vaikea on valinta, veikkaan minä.

 

Sitten vielä hiukan energiapuolen juttua. Tässä on pitkin kevättä hehkutettu kuinka liuskekaasu pelastaa maailman energiapulasta - mutta ei asia tietenkään aivan näin yksioikoista ole. Vähän samaa ongelmaa kuin ruokohelven kanssa - suureen ääneen piti melkein kaikki pelastaa, mutta-mutta... ei ne haaveet aina kanna.

Eikä tuulivoimallakaan kaikki mene ihan niin hyvin kuin on eräissä piireissä annettu ymmärtää. Ilman tukia ei tuulivoimasta ole oikein mihinkään...

Tässä vielä suomeksi pohdintaa miten vaikeasta asiasta on kyse - fossiilisista "kestävään" energian tuotantoon ja ennen kaikkea politiikkaan. Itkua ja hammastenkiristelyä luvassa.

 

...ja otsikko tietenkin viittaa siihen mahdollisuuteen - ellei jopa todennäköisyyteen, että ensi jussina nyky-EUsta on vain muisto jäljellä. Ei mahdotonta, ei ollenkaan mahdotonta. Varsinkin kun wanha spämmärikin Kreikan reaktioista vetää selkeitä johtopäätöksiä (kerrankin olen samaa mieltä).

Yhtenä perusteluna joku voisi vetää vaikka Ruotsi-kortin pakasta. Toisaalta €Un puheiden ja toimien välistä voi lukea monenlaista, todellista tarkoitusta ja tapahtumia - tässä mielenkiintoista visiointia suomeksi.

Noita ennen tietenkin hyödyntavoittelu jatkuu kuten tähänkin asti.

 


 

Vihaan raha-asioista vinkumista, mutta jos tuntuu että saatte videoista tai sivuista "iloa", niin sponssaus on sallittua. En mitään isoa etsi, mutta esim. tuopposen hinta kerran kuussa tai kahdessa kummasti kannustaisi.

Itse pidän tuosta Flattr -systeemistä, se on vaivaton tapa palkita ketä tahansa netissä seikkaillessa. Ideahan oli, että määrittelet kk-summan, jota jaat eteenpäin (minimi 2€). Klikkaa yhtä sivua/kk ja annat sen 2€. Klikkaat 100 sivua ja annat 0,02€ jokaiselle - eli se 2€. Siinä se.

Maailmalla Flattr on lähtenyt vetämään aika hyvin, mutta Suomessa tuota ei valtavasti vielä käytetä. Harmi.

 


22.06.2011 05:27 |