SUOMEN POLITIKOINTI SUUNNATTU VAIN SISÄMARKKINOILLE?

Kukaan Suomen rajojen ulkopuolella ei taida paljon antaa painoarvoa meikäläisten puhuvien päiden hehkuttamille lainatakauksille. Yllättäen tuo oli julkaistu Ilta-Sanomissa...

Nyt on mielenkiintoista arvailla eduskunnan äänestyskäyttäytymistä jos kun Kreikka-lainojen status oikeasti onkin näin. Veikkauksia takauspaketeista lipsumisesta? Muistaakseni eräs isohko puolue kovasti toitotti noiden takausten oleellisuutta - mutta ehkä siitä ei tarvitse pitää kiinni, kun vaalit menivät jo. >sarkasmia, toivon mukaan<

 

Joka tapauksessa Kreikka siis eilen äänesti IMF'lle ja EKP'lle antautumisen puolesta. Tänään on sitten jo vähän oleellisempi äänestyspäivä - nyt pitäisi päättää yksityiskohtaisemmin. Mikä annetaan myydään ja mikä tapetaan yksityistetään. Ostajilla on loistotilaisuudet siis valikoida helmiä katukivien hinnalla.

Kreikka-show'sta voi päätellä, että ns. kansanedustajat eivät paljon kansaa edusta. Ainakin omasta mielestäni kansalaisista 3/4-osan vastustus valtion heitosta katujyrän alle on aika merkittävä mielipiteen ilmaus.

Tahtoo sanoa, että jos kansalaiset haluavat oman mielensä mukaisia päätöksiä, niin "päättäjien" penkeillä on miehityksen vaihduttava. Valitettavasti historia ei ennakoi helppoja ratkaisuja tähän. NATOn seuraava pysäkki helleenien luona?

 

Tuon tietenkin pitäisi mietityttää jatkoja täälläkin. Varsinkin kun hra Käteisen hallituksella kauheasti ei ole aikeita kuunnella kansalaisia esim. kuntien pakkoliitoista. Nythän ollaan tosiaan romuttamassa kuntien rahoituksen tasausmekanismia eli periferia mutustelkoon vaikka kynsiä...

Sinänsä pääkaupunkiseutu joutuisi mielenkiintoiseen tilanteeseen jos periferian teollisuuden tulot eivät enää valuisikaan pääkonttorien pyörittämiseksi. Tosiasiahan on, että fyysisesti metsä-, kaivos- jne. teollisuus tekevät työnsä ei-pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseutu siis hyötyy valtavasti maakunnista tulosiirtojen takia - eikä pärjäisi ilman niitä. Varsinkin jatkossa kun energia- ja ravintotuotannon merkitys kasvaa nykyisestä vähättelystä todellisuuspohjaiseksi.

 

Tosin kuplassa eläminen tuntuu olevan tänä päivänä enemmän poikkeus kuin sääntö - eli mikähän voip olla lopputulos?

Ihan täysin en toivoani heitä nykyisten kansanedustajien suoraselkäisyydestä kuitenkaan - ainakin Vasemmistoliitosta pari kaveria jaksaa vastatuuleen. Onko muita?

 

Tanskan maalla meni 73ooo'n asiakkaan pankki nurin. Aika huvittavasti tuo oli pystytetty hädin tuskin puoli vuotta aiemmin...

Tässä vielä muistutus mistä Kreikan ongelmat osin johtuvat - Gollum Sucks järjestelemässä valtion taseita. Tekstissä vilahtaa myös maininta Italian vastaavista toimista... Yugh!

Kiinan €uro-shoppailusta olikin jo maininta, tässä lisää aiheesta. Oletko sinä valmis kumartamaan Kiinalle? Kiinan sisällä puolestaan ongelmat ovat rajussa nousussa - pienfirmoja menee nurin kuin kärpäsiä.

 

UK'ssa viedään kontrolliyhteiskuntaa yhä epämääräisemmälle alueelle: poliisit murtautuvat ihmisten koteihin osoittaakseen näiden haavoittuvuuden. Ja tätähän ei voi käyttää väärin?

Esim. jos poliisilla ei ole/saa kotietsintälupaa, niin murtautuu surutta ja kertoo jälkeenpäin "auttaneensa" kohdetta. Tai oikeat murtovarkaat voivat pukeutua poliiseiksi ja hyvin pyyhkii (>_<) Sinänsä hauskasti samoihin aikoihin UKn oikeusministerin mielestä murtovarasta saa puukottaa tai nuijia esim. hiilihangolla. Tervetuloa Mikä-mikä-maahan!

Samaan hengenvetoon todettakoon, että saarivaltiossa omavaraiseksi pääsyn seurauksena voi olla vankilatuomio. Näitä älynväläyksiä ei yksinkertaisesti voi edes yrittää keksiä vaikka kuinka haluaisi...

Perus-briteiltä on myös oma koti yhä harvempien herkkua - seuraavan sukupolven ajaksi.

 

Säästää voi monella tapaa - jenkkilässä finanssialan valvonta siirtyy - tadaa - finanssialalle itselleen. Kenenköhän varoja tässäkin taas säästetään - tai toimintaa helpotetaan?

Vähän yhtä viatonta toimintaa näyttäisivät armeijan insinöörijoukotkin harrastavan: lähijoki tulvii ja armeijasta löytyy kavereita kun ovat valmiita ostamaan veden valtaa joutuneita maita. Juju on tietenkin siinä, että armeijan sankarit mitä ilmeisimmin itse ohjasivat tulvavedet alueelle ensin.

Jenkkilässä puolestaan aletaan keräämään koirien DNA'ta, jotta voidaan selvittää kenen piski kävi naapurin tontille kakkimassa (¤_¤)

 

Los Alamos'in ydinasetutkimuslaitos on puolestaan riehuvien nurmikkopalojen ulottuvilla. Asian tekee mielenkiintoiseksi se, että tuolla on massiiviset plutonium-jätevarastot jemmattuna telttoihin.

Jenkkilän eri virastoilla on aina yhtä häkellyttäviä välistävetoja esiteltävänä. ATF muilutti Meksikon puolelle kättä pitempää rynnäkkökivääreistä alkaen auttaakseen "omaa" huumejengiä - ja jälkeenpäin tietenkin laaja salailu kuuluu asiaan. Kunnia menee, mutta maine kasvaa?

 

Vähän toisenlainen teknologian lahja - J-pop -yhtyeen tuorein jäsen on puhtaasti digitaalinen. Tästä voisi ennakoida mielenkiintoisia poliittisia puhujia jatkossa... tai Kiesuksen uutta tulemista. Ja kuten tunnettua - sellaiset kun TVn kautta esitellään, niin tottahan näiden on oltava.

Tämäkin voi olla eräs tulevaisuuden visio - kotikonstein superhuumetta kodeiinista. Ainut "sivuvaikutus" on, että käyttäjän elinajan odote on yksi vuosi ja liha suorastaan mätänee kropassa. Soh, mitä vain että saa nautintoa. Ajan kuvaa parhaimmillaan?

 

Vielä Golem XIV'n parhaimmistoa - pelastuspaketit eivät yksinkertaisesti toimi. Kysyttävää?

 


30.06.2011 13:26 |