PELIN NIMI = RÖYHKEIN RYÖSTÄJÄ VOITTAA

Mielenkiintoisesti YLE'llä julkaistiin toteamus kuinka Kreikan "pelastus" on tehty epäonnistumaan. Olen harvinaisen samaa mieltä (ei sillä että sillä mitään väliä olisi).

Kuten olen jonkin kerran jokeltanut, niin helleenien infra ja muu menee pilkkahintaan. Mikä tarkoittaa, että myyntien "tuottotavoite" 50 Mrd €'a jää kirkkaasti saavuttamatta. Oikea tavoite on tietenkin ryöstää paljon enemmän kuin nyt listatut satamat, lentokentät, tiet, rautatiet, vedenpuhdistamot, energialaitokset jada-jada. Lisää samaa siis tiedossa.

Infran haltuunoton ilmiselvä tarkoitus on murskata rivi-ihmiset orjayhteiskuntaan - kuinkas muuten? Ja meillä vain kehutaan, että kyllä on vastuullista toimintaa. AAARRRGGHHH !!!

 

Tässä vielä piiiiiitkä lista mitä Kreikassa ollaan leikkaamassa. Ei tarvitse kummoista ruudinkeksijää oivaltamaan mihin tämä johtaa...

Johtoporsailta on jäänyt lukemati Sun Tzu'n perusoppi: hyökkäyskohteelle pitää aina jättää jokin pakoreitti, koska selkä seinää vasten -tilanne johtaa 100varmasti äärireaktioon. Antautuminen on nyt nähty - eikä se helpota mitään.

Eikä tämä sotku jää Agean meren alueelle kellumaan, se tulee pyyhkäisemään yli koko finanssimaailman.

 

Tässä tiivistelmää tämän kesän, syksyn ja talven hittituotteesta eli CS'stä. Suomiarmeijan käyneet tunnistanevat tämän herkun nasseharjoittelusta... Kyseessä on siis kyynelkaasu, jota mm. Kreikassa on annosteltu mielenosoittajille aika surutta viime aikoina.

Tökötti on aikas vahvaa (nimim. kokemusta on). En tiedä josko Suomessa tuota oltaisiin käyttämässä mielenosoittajien "rauhoittamiseen", mutta pari mietittävää pointtia: mahdollisesti aiheuttaa keskenmenoja. Ei sallittu sodankäyntiväline (mielenosoituksia ei lasketa). Ja varsinkin UKn poliisi on kunnostautunut aineen testauksessa ja käytössä. Lisää yo. linkissä.

 

No, vastapainona hyviäkin uutisia - jenkkilän 200 isoimman firman palkkapussi kasvoi viime vuonna keskimäärin 23%a. Jep, reilu peli ja kohtuu korvaus - kun osaa istua oikealla pallilla.

 

€urolandian seuraava pankkitestauskin on edennyt - tosin uskottavuuden kanssa on edelleen vähän niin ja näin. Irkuissa kovasti osoitellaan sormella Espanjaan - tietenkin. Vaan yksi pörssinousija taitaa olla tiedossa: kyynelkaasu -osakkeet kautta Välimeren.

UK'ssa asuntolainaiset tulevat kaatumaan kuin keilat radalla korkojen lähtiessä nousuun. Ja kuten moni on ja huomannut, niin mm. EKP on juuri tähän kallistumassa - torjuakseen inflaatiota. Oh, prleeez - eikö voitaisi puhua oikeista ongelmista? ...wanha teksti, mutta enemmän kuin ajankohtainen.

Ja ettei ihan menisi talouden riippuvuussuhteet energian kanssa ohi, niin tässä on mielenkiintoista nippelitietoa GIPSI-maista ja öljyn kulutuksesta.

 

Jenkkilässä ihmisten luottamus talouteen humpsahti 7kk'n alimmille. Liekö sillä ollut tekemistä asian kanssa, että vaikka yleensä kevät ja kesä ovat kuumia asuntomarkkinoilla, niin huhtikuussa asuntojen hinnat sittenkin tipahtivat 4%a.

Lätäkön takaiset asuntojätit ovat uskomaton suo. Tässä eräs sankari hujesti ja lypsi noita jo 2002 - ja laitokset tiesivät asian! Mitäkö tehtiin? Villaiselle vain, ääliön tuotteita ostettiin moneen kertaan - ja myytiin kautta maailman mm. eläkerahastoille.

Nyt antisankarimme Farkas on sentään joutumassa linnaan 30v'ksi. Kannattaa lukaista teksti - kovin on tuttua muistamattomuutta kaikilla muilla johtohahmoilla. Veikkauksia muiden linnareissuista? No way and no how (ò_ó)

 

Mainittakoon vielä, että BoA osti hiljaisuutta 8,5 Mrd US$'lla asuntolainoitukseen liittyen... Huvittavasti osa pahimmista ninjalainojen ottajista on saanut osan lainasummastaan anteeksi pankin puolelta - pyytämättä.

Anteliasta? vai epätoivoa, että edes osan lainasta saa perittyä?

 

Ettei olisi silkkaa jenkkilän haukkumista, niin tuossa itärajan takana männä viikolla pelastettiin Moskovan pankkia Venäjän historian isoimmalla pelastuspaketilla. Teksti on tuttua - johtaja karkuteillä, kirjanpitohujestusta kympillä jne.

Asia paljastui kun pankki vaihtoi omistajaa 14 Mrd US$n hinnalla - ja kirjanpidosta löytyi kevyet 9 Mrd US$n kakkapaperit. Vaatimattomasti kolmannes pankit varallisuudesta...

 

Tilastokeskus: Suomen asuntokunnilla oli vuonna 2010 velkaa 100 miljardia euroa, joista asuntovelkojen osuus oli 72 miljardia euroa. Eniten kasvoivat asuntovelat ja niistä erityisesti ensiasuntoa varten otetut lainat. Muita velkoja, joita ovat esimerkiksi auto-, kesämökki ja kulutuslainat asuntokunnilla oli 20,6 miljardia euroa eli viidennes kaikista veloista.

Itselläni erityisesti pistää silmään asunto- ja kulutusluottojen 2x alle 10v aikana. Kun asuntokuntien velat ovat vuosikymmenen aikana kasvaneet selvästi tuloja enemmän, niin voi vain todeta, että hyvin on mennyt velka-autuus -mainostus jakeluun (>_<)

Tylyin tilanne on nuorilla... Velkaisimpia olivat asuntokunnat, joiden viitehenkilö oli 25–34-vuotias. Niiden velkaantumisaste oli 193 prosenttia vuonna 2009.

 

Tässä viikolla on tullut mykistyneenä seurattua tätä Urpilaisen koulutusta. Lopputulos on tietty, että yhtä luvataan - ja toista toteutetaan. Ei kun niin - siis siinä seuraavassa tukipaketissa on ne tiukat takuuehdot (läps otsaan).

Muutoinkin olen miettinyt mitä takuita Oy Suomi Ab voisi Kreikalta huolia? Akropoliilta siivu? Saaria sisäpiirin lomakohteiksi? Mitä?

 

Samaan aikaan Stubb paljastaa kädettömyytensä. Lisää EUn jäsenmaksuja Suomelle - ja se on kuulemma ihan ok sekä että suomalaisten pitää vain tottua nettomaksajan rooliin. Öö - mikähän on ollut tilanne vimoset 10v?

Minä kun luulin, että ennen neuvotteluja ei luvata luovuttaa... mutta minulla ei olekaan FT-papereita London School of Economics and Political Science'sta. Ei liene epäilystä mitä koulussa opetetaan ja millaista ideologiaa ihaillaan (¤_¤)

Tiedä sitten onko Stubb'in 750ooo €'n asuntolainalla mitään tekemistä loputtoman EU-myötäilyn kanssa (ô_ô) ...komissaarin paikka -nälkä?

 

Ikään kuin talousasioissa ei olisi tarpeeksi otsalle rypisteltävää, niin tässä on enemmän kuin tyly katsaus Fukushiman tapahtumiin jo ennen kuin tsunami iski. Onneksi siellä Olkiluodossa ei ole ollut rakentamisen laadun kanssa ongelmia (>_<)

Ja sitten minulle jankutetaan, että valtio ei vain voi toimia tehokkaasti ydinvoimaloiden kanssa, vaan ainoa oikea toimija on kaupallinen toimija. Joo, minulle myös noita kaikki-yksityistämisessä-on-ok -nappeja - kitoos.

Japanista vielä sen verran, että riisi on siellä yhteiskunnallisesti ja historiallisesti asemassa jota harva länsimainen ymmärtää. Maa on oli ainoastaan riisin suhteen omavarainen, mutta satonäkymät voivat aiheuttaa Musta joutsen -efektin.

 

Minusta olisi hauska kuulla Nobelin rauhanpalkinnon myöntäjien nykyisiä tunnelmia. O-mies kun on laajentanut miehittämättömien lentsujen pommitustoimintaa jo kuudenteen maahan. Henkka Kissinger'kin taitaa kohta jäädä kakkoseksi...

Muutoinkin imperiumin keulakuva ei kaunopuheista huolimatta vakuuta. Liittovaltion kämmäysten raportoinnista kertovien metsästys ja rangaistukset ohittavat kaikki aikaisemmat residentit. Bush olisi varmasti saanut kuulla kunniansa demokraattien leiristä - mutta nyt? ...pssshhhtttt...

Nimellisesti CIA joutuu vähän selvittelemään kuulusteluissa omasta tahdostaan henkensä heittäneiden toimia, mutta tuskin sen kummempaa. Jep, syyllisiä luultavasti ovat tööt-töötit itse - eivät hellät ja huomaavaiset kyselijät >sarkasmi off<

Kuten sanotaan - sano terppa uudelle pomolle, sama kuin wanha pomo.

 

Intiassa saat auton kun suostut steriloitavaksi. Montakohan +50v hakijaa tuohon löytyy?

Mikkisofta myöntää kaiken servereillään olevan alttiita jenkki-IsoVeljen vaatimuksille - vaikka serverit olisivat EUn alueella. Toivottavasti kukaan ei siis pidä mitään kriittistä tavaraa isojen puljujen "suojissa". Suoja kun tänä päivänä on varsin häilyvä käsite...

 

Suomessa hallituksen kaunopuheista huolimatta (yllätys, yllätys) yliopistouudistus on mennyt työntekijöiden työmoraalin kannalta varsin rajusti metsään. Kaikki ovat varmaan kuulleet kuinka jenkkilän pitäisi olla mallina tässäkin. Onkohan mm. 55v harjoittelijoiden käyttö tavoiteltava asia?

Toinen toimintamalli tuosta Ahvenanmaan toiselta puolen varmaan kohta tännein imaistaan. Tahtoo sanoa, että "heikosti-tuottavat" opintoalat leikattakoon vähemmälle opintotuelle. Näin se vain on - nykysysteemissä Mammon on se ainut jumala, jota kumarretaan.

Vaan fantastistahan tämä kaikki onneksi on, eh?

 

"We are so scr3wed" kuten kansainvälisesti sanotaan. Suorahko suomennos on tietenkin, että "ku5essa ollaan". Jos siis joku ei vielä tiedostanut asioiden tilaa...

Ei selvästikään ole mennyt jakeluun, että ongelman ratkaisu ei ole se mikä ongelman on aiheuttanut. Vai mitä olette mieltä Kreikan lainapapereiden pakkaamisesta muiden -mielellään AAA-luokiteltujen- velkapaprujen kanssa? Ihan kuin lätäkön takana erilaiset MBS (asuntolaina) -johdannaiset aikoinaan?

MinEN KOHTA KESTÄ näitä ruudinkeksijöitä enää... (0_o)

 


 

Vähän yleisempää pohdiskelua sivilisaatioiden noususta ja tuhosta... TAEn keskusteluissa mainittiin Arnold Toynbee'n laajaa ihmiskunnan historiaa käsitellyt elämän ura. Wikipediassa on miehen tiimoilta ainakin pari lyhyehköä tekstiä eli tämä ja tämä.

Toynbee'n näkemyksenä sivilisaation alamäen taustalla on luovien yksilöiden tuotteliaisuuden lopahtaminen.

Osin syynä on, että luovat yksilöt taantuvat omien saavutustensa tuloksista nauttiviksi ja egolla ratsastajiksi. Joka tapauksessa uusia ajattelijoita lyödään usein, että "ennen tehtiin näin..." ja "kyllä me tiedämme..." - vähän kuin talousasioissa, eh?

Itsekin kai kuulun myös tähän wanhan vatvojien joukkoon, kun en juuri mitään originellia saa teille tarjottua. Duh, sama pää iät ajat ja muita tekosyitä...

 

Samoin Toynbee totesi, että alamäkeen liukuvissa sivilisaatioissa osa ihmisistä hehkuttaa "wanhoja hyviä aikoja". Osa taas elää mielikuvituksen tulevaisuus-illuusiossa.

Käytännössä siis useat kieltävät yhteiskunnan murenemisen ja elävät haaveessa - "teknologia pelastaa sitten joskus", "eikä minun tarvitse tehdä mitään" yms. Toisaalta uskonnollisuus nostaa päätään - joillekin hengellisenä ja toisille teknologiauskona.

Kuulostaako tutulta?

Toynbee ei siis pitänyt ulkoisia ongelmia - resurssi-, energia-, ilmasto- jne. heilahduksia systeemin pystyssä pysymisen kannalta kaikkein kriittisimpinä. Vaan miten niihin suhtaudutaan - ja kyetään suhtautumaan, reagoimaan - vai jäädäänkö sikiöasentoon käpertyneenä vinkumaan "epäreilusta maailmasta".

 

Noihin liittyen - ja aikaisemmin sanailemaani jälkilaillista yhteiskuntaa mukaillen CHS kirjoitti myös inhorealistisia huomioita viimeaikaisista tapahtumista.

€urolandian osalla laillisuuden noudattamisen alamäki on jokaiselle jo ikävän selvä, Kreikan ryöstö yhtenä, pankkien loputon tukeminen toisena jne. Tylyintä maankamaralta asioita tarkkailevana on huomata kuinka ulkopuoliset instituutit (EKP, IMF jne.) sanelevat yksittäisten valtioiden asioita (GIPSI-maat). Demokratia? Kohtuus? Pöh - ne ovat jo ajasta jälkeenjääneitä...

Toinen on, että liian moni on liian paljon velkaa - ja velat on ketjutettu pitkin poikin palloa. Finanssiala yrittää pitää palloja ilmassa valtioita kiristämällä ja velkapaperien loputtomalla siirtelyllä. Mutta eihän se loputtomiin onnistu... Sekin on tosiasia, että valtioiden velkaantuminen 2007 ei ollut kummoinen ongelma - eli EI ennen kuin alettiin pankkeja pelastamaan.

Lumipallo kun lähtee liikkeelle, seuraus on luottamuksen rapistuminen vuoden 2008 tavoin. Modus operandi tulee olemaan finanssialan jäätyminen ja omaan napaan keskittyminen. Finanssialan laukeaminen puolestaan johtaa globalisaation kääntymiseen 180 astetta eli maailman pirstalisoitumiseen.

 

Nykyajan mantrat tulevat siis heittämään pahan kerran härän pyllyä. Mikä tietysti avaa hurjasti mahdollisuuksia mihin - ja ennen kaikkea miten - matka jatkuu tästä eteenpäin.

Aiheelliseksi nousevat kysymykset "kuka on ratissa" ja "osaavatko he hommansa".

 


 

Ettei nyt menisi pelkkien toimimattomien systeemien suhteen vinkumiseksi, niin tämän pitäisi kiinnostaa kuntapuolen rahoitusta: jo 14 osavaltiota jenkeissä haluaa Pohjois-Dakota'n tyylisiä julkisia pankkeja.

Ellen Brown on kirjoittanut julkisista pankeista paljon. Tässä pari ytimekästä tekstiä, jotka kertovat tosiasioita - jos suostuu ottamaan nykysysteemin mukaiset silmälaput silmiltään. Tukipaketit tappoivat pieniä pankkeja sekä muutamia lakiasteella olevia osavaltiopankkeja esitellen.

Toivon hartaasti, että Kreikassa haistattavat pitkät kansainvälisille pankeille ja ottavat ohjat omiin käsiinsä. Jep, tiedän ja ymmärrän että se tappaa lukuisat finanssi-instituutit kautta maailman sekä useimmat eläkerahastot, mutta näen tuon tapahtuman väistämättömänä muutoinkin.

 

Voin kyllä kuvitella vastaanoton kun näistä tulee väistämättä julkista keskustelua täälläkin (ó_ò) Kutsun kaikki siis grillaamaan HK-blöötä (tai mitä kukin pitääkin sopivana ulkoiluruokana) sitten kun meikäläinen on roviolla - lupaan palaa kuumalla liekillä ja pitkään...

 


04.07.2011 00:07 |