EUROALUE ON VALTIOIDEN TAPPOKONENäin sanailee prof. Niall Ferguson Bloomberg'in haastattelussa. Eipä tuohon kauheasti vastaankaan voi väittää.

Kreikkaahan tässä tietenkin kaikesta syytetään - ja niin varmaan historian kirjoissakin sitten joskus. Esim. Irlannin paluu entiseen on mahdotonta Kreikan takia.

Onneksi meille on sentään kaiken tämän ratkaisuna tarjolla aina-toimiva massiivinen yksityistäminen kautta Euroopan. Ja jenkkilän.


Tilanteesta hyötyy taas vain sisäpiiri. Sinänsä huvittavasti EUn johtoporsaat jaksavat vinkua luottoluokittajista - mutta eivät edes kuvittele, että voisivat tehdä asialle oikeasti jotain. Puheet ja teot, tiedättehän ("_")

Ja jos kuvittelitte, että vain Kreikka olisi menettämässä itsehallinnon, niin tässä on Irkuista tyly teksti. EKP ja IMF hyötyvät 9 Mrd €a. Kannattaa tuo lukaista - mm. €urosta eron seurauksena irkkujen on maksettava UK'lle velkansa UK'n £'ssa.

Ikään kuin UK'ssa ei olisi omia ongelmia: 2/3-osaa ihmisistä uskoo talouden olevan matkalla viemäriin.


Onneksi tämä ei koske Suomea - eikun hetkinen... Jotenkin minä luulen, että soomimedian uskottavuus joutuu tulevina vuosina pahan kerran koetukselle... Tai no, kyllähän kaikki uskovat nämä "kukaan ei nähnyt tätä etukäteen" -jokeltelut, mmh?


Pitänee nostaa tähän tekstiä historian kirjoista (idea ebolakanilta):

Ensin IMF vaati islantilaisten omaisuutta,

mutta en puhunut mitään koska en ollut islantilainen.

Pian IMF vaati kreikkalaisten omaisuutta,

mutta en puhunut mitään koska en ollut kreikkalainen.

Sitten IMF vaati espanjalaisten omaisuutta,

mutta en puhunut mitään koska en ollut espanjalainen.

Myöhemmin IMF vaati italialaisten omaisuutta,

mutta en puhunut mitään koska en ollut italialainen.

Lopulta IMF tuli vaatimaan kotimaani varallisuutta -

ja silloin ei enää ollut ketään joka olisi puhunut puolestani.


Kanadaahan pidetään yhtenä tukevajalkaisimmista talouksista, eikö? Mille se on rakennettu - olisiko lainaamisen rajulle kasvulle? Niin yksityinen, firmojen kuin valtion lainaus kasvaa kai nopeimmin länsimaista. Väestömäärään suhteutettuna 1,5-2x Suomen lukuihin nähden.

Miten se olikaan? Jyrkänne lähestyy, talla pohjaan! ...ja Kreikka on se isoin sekä ainoin ongelma (em. linkistä esim. Kanadan totaalivelka vs. BKT jo 283%a). Uhh...

Meitin opetusministerimme toimenkuvaa tänään: opiskelijoiden otettava enemmän opintolainaa. Muita vaihtoehtoja ei kuulemma ole (>_<) näin nopeutetaan valmistumista - velkavankeuteen. Kai sekin on nykymääritelmien mukaan kehitystä.


Jos joku vielä epäili, etteivät pankit venkuloi raaka-aineiden kanssa pelatessa, niin tästä vähän valaistusta. Juu - "emme me jaa tietoja keskenämme".

Italian naamari on pahan kerran rapistunut tänä keväänä. Tässä vähän taustoja Kreikan kleptokratiasta - surullisen tehokasta toimintaa, sano.

Eivätkä ongelmat kauempanakaan ole helpottamassa: Kiinan paikallishallinnoilla on rutkasti enemmän velkaa kuin aiemmin on ilmoitettu. Brasiliassakaan ei kaikki kellu yhtä kauniisti. Arvaako kukaan? Yksityisen puolen kovakorkoiset velat...


Jenkkilän pelotteluyhteiskunta ei lakkaa hämmästyttämästä: verkkouutisiinkin on eksynyt juttu lentotööttien ihonalaisista pommeista. Onneksi tähän on "ratkaisu" eli kunnon ropeloiminen ja kokovartalo-röntgen. Joo - ja tervetuloa US-lennoille!

Saas nähdä miten pian internet'in käyttöönkin tulee pakollinen "henkilökortti"... Liikkeellä on jo niin paljon noita hakkereita ja muita pahiksia, että meitä on suojeltava heiltä (ja meiltä).

Tässä vielä tuore otos Arizona'sta: nainen halusi puhua kaupunginvaltuuston kokouksessa, kokouksen johtaja puoltaa puheoikeutta - ja poliisi pidättää puhujan. Tervetuloa uuteen demokratiaan!

Ihmiset yleisössä ovat ihan lapasia, yksikään ei edes nouse seisomaan. Vaan eihän tämäkään koske Suomea, eihän?


Jenkkilän ruokatuotannon "herkuista" on monasti ollut puhetta. Tolkuton antibioottien käyttö lihatuotannossa tulee tuolta ensimmäisenä mieleen. Vertailun vuoksi tuore testi Hollannissa löysi antibioottiresistenttejä bakteereja 80%ssa kauppojen siipikarjatuotteista.

Mutta kuka tajuaa, että pettuleipä on jenkeissä ihan standarditoimintaa myös? Tarkoittaa, että ruokatuotteisiin lisätään selluloosaa. Nam! Asioiden yksinkertaistamiseksi kai seuraavaksi tarjoillaan kakkapurilaiset wc-paperiin käärittyinä - ja kaikki on syötävä.


En ihan odottanut tätä mömmöä näkeväni käytettävän nykyään, mutta Agent Orange kelpaa Brasiliassa metsänraivaukseen. Herää kysymys, että mitähän lanatuilla alueilla on tarkoitus kasvattaa? GM-soijaa? ...joka tietenkin päätyy eläinten ruoan kautta lihatiskille.

Samaan aikaan Suomessa ruokakaupoista menee 65 milj. kg ruokaa vuosittain - roskiin. Joku voisi suositella tuota selluloosaa tännein lisäaineeksi - pitenisi hyllyikä, vähenisi rasva, olisi enemmän kuitua jne. Luontoakin suojeltaisiin kun vähempi tuotanto riittäisi ja katteet paranisivat.

Ei häviäjiä! Mitä me enää odotamme? >sarkasmi off<


Toisaalla mielialalääkkeitä käyttäville syntyy enemmän autistisia lapsia. Ja ehkä hieman yllättäen paljon rokotuksia saavat pikkulapset nyykähtävät useammin. Tautisuojan rajat taitavat olla tässäkin tulossa vastaan.

Saas nähdä miten Portugal'in huumekäytäntöön täällä suhtaudutaan - siis jos siitä ja tuloksista puhuttaisiin. Todettakoon, että aiemmin mainitsemi krokodil-huume tuossa itärajan takana on läpäissyt myös IL'n uutiskynnyksen. "Hauskasti" kodeiinin myynnin vaikeuttamista vastusti lääketeollisuus (0_o)


Tyynen valtameren pohjasta on löydetty massiiviset esiintymät harvinaisia maametalleja. Noiden tuotantohan on ollut tiukasti Kiinan peukalon alla eli raaka-aineiden saatavuus paranee. Vai pareneeko?

On eri asia löytää tavaraa 3,5-6 km syvyydestä ja nostaa se sieltä kohtuuhintaan. Kunhan ei ERoEI taas haukkaisi suunnitelmia kannikasta... Vähän kuin ne Saturnuksen kuiden hiilivetymeret (Titan, Hyperion).

Sudanin armeija miehitti Libyan eteläosissa Kufra'n kaupungin. Kaupunki on oleellinen osa Libyan öljytuotantoa - Sudan haluaa osansa sotasaaliista?

Suomessa energian hinnat ovat ottaneet melkoiset spurtit vuodessa esim. kivihiilellä tuotetun lämmön hinta 2x. Tuohon kaveriksi suunnitellut verojen nostot ja hyvä tulee...


Etelä-Koreassa peruskouluopetus siirretään täysin digitaaliseksi 2015 mennessä. Mahtaa Samsung uida rahassa tuon jälkeen (2,4 Mrd US$a)...

Teknologiataivas - täältä tullaan (*_*)


Katselin pitkästä aikaan vähän mistä ihmisiä sivuille eksyy - yllä yksi kaveri VVM'stä. Tuosta kuvasta voisi myös päätellä, että tietsikka on ollut läpi yön auki... Hmm - mitä ihmettä nuo mustat helikopterit tuolla ulkona pörräävät?


Tsekeistä oli myös ollut yksi lukija - tässä hänelle linkki, jossa on meille muillekin mielenkiintoinen video: Nigel Farage. Miehestä voip olla montaa mieltä, mutta videon aloitus on hirtehishuumorisen "hauska". "€urosta wirallisesti puhuttaessa yleisin adjektiivi on tasapainoinen, pysyvä eli stabiili". Sooooh...

Mitäs sinne Kreikkaan on nyt rahaa kaadettu? Taisi viime vuonna olla ensimmäinen tukipaketti luokkaa 100+ Mrd €a, uusin 120 Mrd €a?

Ei hinnalla väliä kunhan on "oikeassa", eh? Nämä "oikeassa olijat" ovat tulossa aika kalliiksi, eikö? Ajattelitko joskus itse puuttua peliin?


Rahan olemuksesta on aina mielenkiintoista keskustella. Vihreissä vaikuttava Heikki Sairanen taisi kuitenkin saada vähän liikaa vastauksia "korko-ei-ole-ongelma" -sarjakuvalleen. Tai sitten vastaukset eivät vain enää tarvinneet vastakommentteja miehen puolelta.

"Raha on velkaa" -hörhöt, tiedättehän.


Tässä vielä suomenk. wikipedian juttu yhteiskunnallisesta romahduksesta. Paljon tuttua tekstiä - jos sivujani on lukenut enemmänkin.

Ajatusleikki: Brasilian sademetsissä on kasvusto, joka muuttaa auringon energian muulle eliöstölle käyttökelpoiseksi. Seurauksena käsittämättömän vilkas elämä.

Saharassa on about sama auringon energia saatavissa, mutta ei prosesseja muuttamaan energiaa käyttökelpoiseksi. Lopputuloksena jokseenkin päinvastainen tilanne kuin sademetsässä.

Kysymys: jos ihmiskunnan läpivirtaava käyttökelpoinen energia vähenee, niin millainen seuraus sillä on elämäntapojen monimuotoisuudelle? Yhteiskuntarakenteille? Kaksijalkaisten lukumäärälle? Sinulle?


Tässä on kaverilla kosketus reaalimaailman hiukan lipsahtanut - tarvitaan "hyvää lamaa". Uh-huh... japanilaiset voisivat ehkä kertoa pari kokemusta (hyvä teksti). Ja Japani on sentään jotenkuten ratsastanut pelissä mukana, kun muu maailma on vetänyt.

Alkanut SuperLama on globaali - ei ole pahemmin pelastusveneitä jaossa. Ei ainakaan rivikansalaisille.

Sitten jotain aivan muuta: japanilaisella ideoinnilla ei ole rajaa eli Yamahan Vocaloid2 -ääniohjelmisto. Äänelle sitten digitaalinen anime-hahmo - ja eikun konsertteja pitämään. Upea toteutus, vaikka idea ei varmasti kaikille kelpaakaan.
07.07.2011 19:32 |