EUROOPPA KONKURSSIIN? -keskustelutilaisuus

Varsinais-Suomen talousdemokraatit ja Turun Attac järjestävät Euroopan vakausmekanismia käsittelevän tilaisuuden:

 

Torstaina 14. syyskuuta klo 18-20

Panimoravintola Koulu, Historian luokka

Eerikinkatu 18, Turku

 

Tilaisuuden alustajana toimii Antti Ronkainen. Antti on yhteiskuntatieteen opiskelija Tampereen yliopistosta, ja hän valmistelee gradua finanssikriisinä alkaneen maailmantalouden laman rakenteellisista syistä työarvoteorian valossa. Antti antaa yleisölle kattavan analyysin siitä, mikä EVM todellisuudessa on.

  • "EVM [Euroopan vakausmekanismi] on luxemburgilainen yritys, joka on hieman harhaanjohtavasti nimetty 'vakausmekanismiksi' (...) EVM on vapautettu verotuksesta, sen johdolla ja työntekijöillä on syytesuoja, heidän palkoistaan ei makseta veroja, kaikki mekanismin asiakirjat ovat koskemattomia, ja sen tilinpidosta vastaa EU:n omien tarkastuselimien sijaan yksityinen tilitoimisto.
  • (...) EVM pyrkii tekemään myös voittoa aivan kuten mikä tahansa muukin rahoituslaitos. Tämä on ironista, sillä juuri yksityisten rahoituslaitosten voitontavoittelu oli keskeisimpiä syitä Yhdysvaltain finanssikriisin ja Euroopan velkakriisin puhkeamisiin. EVM:n tehdessä tappiollista sijoitustoimintaa viulut maksetaan vararahaston lisäksi jäsenmaiden jo myöntämistä varoista tai takauksista, eikä näistä maksuvelvoitteista voi kieltäytyä ilman vakavia sanktioita. 
  • Mekanismi on erittäin läpinäkymätön ja sisältää suuret riskit moraalikatoon, sillä sen johdolla ei ole suurempaa vastuuta tai vaaraa joutua tilille teoistaan. Niin ikään moraalikato oli nykyisen globaalin talouskriisin keskeisimpiä aiheuttajia."

 

Tapahtuman kutsusivu naamakirjassa on tässä, laittakaa levitykseen. Toivottavasti paikalla ilmestyy myös EVMn kannattajia, niin saadaan aikaan kunnon keskustelua (mutta ei tukkanuottasia, kiitos). Tapahtuma on tietenkin kaikille avoin.

Tässä vielä Antin blogi.  

 


 

Itse olen huomisesta alkaen koko ensi viikon metsässä enkä tuonne(kaan) pääse, mutta hengessä olen mukana kyllä. Itselläni mielessä on myös uusi "ropaganda" -viteo kuten eräs kaveri Utuben sivuille oli kommentoinut (^_^) ...puksautan sen yleisön hirnuttavaksi tod.näk. viikolla 38.

...kunniasta ei enää ole havaintoa, mutta maine kyllä kasvaa (¤_¤)

 

Niin, ja yrittäkäähän innostua edellisessä tekstissäkin mainitusta Nicole Foss'in tapaamisesta täällä Suomessa. Naamakirjan intro tässä.

 


08.09.2011 22:03 |