HOMMA KARKAA LAPASESTA

Eilen iltasella S&P laski Italian luottoluokitusta. Taisivat haihtua ilmaan Italian toiveet saada Kiinasta henk.koht. pelastaja. Hups, Kiinalla taisi olla vähän omiakin ongelmia - ei pelastajaa sieltäkään siis...

Eipä silti, että Kiina olisi halunnutkaan velkoja maksaa - vaan ottaa osia isoista länsimaisista firmoista. Hyvin ovat menneet länsimaiden opit perille - juuri tätähän muu Eurooppa harrastaa Kreikassa. Ja kautta aikain muualla maailmassa. Taitanut pelipöytä kääntyä?

 

Ranskan pankit ovat helisemässä - ja pahasti: Siemens nosti 500 milj. € pois "nimeämättömästä" ranskis-pankista. Kaiken huipuksi Siemens laittoi rahansa suoraan EKP'n tileille. Ei meillä luottamuspulaa, ei...

Alta hyvä Reuters'in blogilta lainattu kuva Italian velkojista. Tämä tietenkin kertoo myös yhä selvemmin, että Kreikka on pikkukaloja varsinaisten ongelmien keskellä.

 

201109FrenchBanksItalyTästä interaktiiviseen kuvaan ja voitte "ihailla" velkojen pyörittelyä maasta toiseen. Alaosasta "For breakdown..." pääsee kahlaamaan lisää mielenkiintoisia numeroita. Esim. tämä pankkien vakavaraisuustarpeiden laskin kertoo tylyjä - 5%n muutos 6%iin kaataisi 3x määrän pankkeja. Eee---eihän tuo voi pitää paikkaansa, eihän?

 

Mitäpä sitten armaat johtoporsaamme? Liikanen haluaa pankkien pönkitystä, vaikka luottolama ei kuulemma ole riski - mitä nyt €uroalueen pankkien lainoitus on jo jäissä. Käteinen puolestaan kunnostautuu jälleen pelottelemalla vaihtoehdottomuudellaan.

Vaan eipä muillakaan €uroimmeisillä ole juuri parempaa tarjota. Jenkkien Geithner yritti kyllä saada väliaikaisen EVVR'n vivutettua puheillaan Puolassa, mutta sekään ei kelvannut (hyvä niin).

Niskaotteet markkinoista tuntuvat lipsuvan aina vain...

 

Olisiko noin, että poliitikoilla ei ole alkuunkaan käsitystä missä mennään? Joka tapauksessa keskuspankkien markkinoiden rajaton pönkitys kertoo enemmästä kuin epätoivosta.

 

Ehkä tämä auttaisi rivikansalaisia ymmärtämään systeemistä ongelmaa? Hei hurraa - katso kun kani loikkaa...

Tässä pari haastattelua kuvaamaan mitä ym. Kreikan kurahdus tulee tarkoittamaan - 1 ja 2. Lyhykäisesti voi sanoa, että länsimainen yhteiskunta tulee hajoamaan - niin jenkkilässä kuin €urolandiassa.

Syykin on yksiselitteinen - liikaa velkaa, eikä yksityistä velkaisuutta sovi unohtaa - vaikka siitä ei juuri puhutakaan. Ensimmäinen linkki kannattaa rullata alas - €urolandian pankit ovat vivuttaneet itsensä 3x sen kun jenkkilän talot.

Hei hurraa - katso kun kani loikkaa...

 

Tässä yhden kaverin reaktio pankkien joustamattomuuteen Kreikasta. Liioittelua? Ei ehkä niinkään kun katsoo mitä on tulossa - Kreikan lääketoimituksen leikkuriin. Tässä vielä inhottava tapaus jenkkilän puolelta - Noutaja hammastulehduksesta. UK'ssa puolestaan köyhille ei enää rahaa ruokaan, menkööt ruoka-avun luukulle.

Miten se olikaan? Tulevaisuus on jo täällä - siitä ei vain vielä laajasti raportoida. Työttömyys tulee haukkaamaan "kehitystä" kautta yhteiskuntien - ja erityisesti nuorten kohdalla tämä on iso ongelma. Toivottomuudesta on vaikea päästä eroon, kun se tarttuu puseroon kunnolla...

 

Nauratti tuore juttu kuinka UBS'n meklari kämmelsi 1,5 Mrd €a pörsseissä - oli kuulemma valehdellut sujuvasti. Mitähän pankkiala on tehnyt vimoset kolme vuotta omista sijoituksistaan? No, mitäpä tätä vatvomaan - meidän kulttuuri rakastaa helposti sormella osoitettavia yksittäisiä pahiksia. Kokonaisuushan on niin hyvin toimiva (¤_¤)

Jenkkilän puolella likviditeettiansa jyrää jo täydellä voimalla - ei-talouspuolen firmoilla on käteistä seisomassa enemmän kuin sitten vuoden 1963. Sama kehitys lienee Euroopassakin jo varsin pitkällä. Tämä kun lisätään julkisen sektorin alasajoon niin kiertävä rahamäärä tulee romahtamaan.

Seuraus? Globaali SuperLamaTM.

 

Työstän propagandavideota taas eli siksi teksti on vähän lyhyt tällä kertaa. Sinänsä valtavirran uutisoinnissa ei pitäisi olla yhtikäs mitään uutta sellaisille kun ovat näillä sivuillä käyneet vimosen kolmen vuoden aikana. Mikä tietysti kertoo surullisen paljon median laadusta tänä päivänä (>_<)

Pakko myöntää, että on vähän infoähkyä - asioiden todellisesta tilasta kertovia tekstejä tulee lopultakin näkösälle riittävästi. Mikä tietenkin tarkoittaa etten kaikkea millään ehdi lukea ja yhteenvedoista tahtoo tulla vähän yliolkaisia. No, kirjoitellaan mitä jaksetaan - ja ehkä pyöräytellään enemmän videoita, eipä mene sormet solmuun niin pahasti

 


 

Kiitos metsän kavereille viime viikosta. Ei ehkä näyttänyt, että päässäni paljoa liikkui, mutta ehkä jotain kuitenkin (^_^)

 

Etsin myös uutta asuntoa. Jos tiedätte n. 50m2 vuokrattavaa asuntokelpoista tilaa (ei sähkö- tai öljylämmitystä) kohtuullisten liikenneyhteyksien varrelta (junarata paikkakunnalla tai lähellä), niin laittakaa vinkkiä. Ei ole kyllä intohimoja mihinkään isoon paikkakuntaan tai yleensäkään etelään, mutta katsotaan nyt mitä tuuli tuo porstuaan...

 

Kiitos tuesta, MJ 47,70€ ja TL 20€.

 


20.09.2011 15:25 |