VIRVOIKKEET OIKEALTA, OKSENNUSPUSSI VASEMMALTA - HYVÄÄ MATKAA

Financial Times'ilta vähän lisätarkennusta edellisen katsauksen Siemens'in toimiin: Siemens on siirtänyt 4-6 Mrd € (mm. Societe Generale'sta) EKPn tileille turvaan. Tämä on mahdollista, kun firma viime vuonna perusti oman pankin. Kätevää, eikö?

Vähän samoilla linjoilla on Lloyd's Lontoosta - s'on imuroimassa tilejään tyhjäksi Eurolandian periferiasta.

 

Eilen Helikopteri-Ben taisi pettää markkinat - ei enää QE3'a. Ei vaikka sitä odottivat kaikki - varsinkin jalometallipiirit.

Seuraukset maailman pörsseissä ovat varsin punaisia - eikä joulu edes ole vielä täällä. Suunta on selvä, US$ ylös ja kaikki muut alas. Mitähän seuraavaksi? Kreikka nakkaa pyyhkeen kehään?

Toistan jälleen sen mitä ennenkin - rahan jäätyminen eli kierrosta poistuminen tulee painamaan hintoja kautta linjan. Mikä on tietty "kiva" niille kenellä on rahaa/luottoa, mutta ne muut... Varsinkin kun likviditeettiansa varmistaa itse itseään ruokkivan alamäen vuosiksi.

 

Eurokraattien harmiksi EVM'n väliaikaisversiokin taisi ajaa kiville, sillä Slovenian hallitus kupsahti. Tuon lisäksi Slovakiassakin pääministeri jokeltelee kohta yksin yhteisistä pelastuspaketeista. Huomatkaa, että myös tuolla ihmiset ovat lähteneet kaduille - onneksi täällä tulee talvi, niin voimma pistää pään pensaaseen (>_<)

Ei ihme, että eräät tahot hinkuvat joustoja yksimielisiin päätöksiin. Poislukien kansainvälinen hätätilanne tuon onnistuminen on vähän niin ja näin - olisikohan maailmanlaajuisessa pörssiryykkäyksessä riittävästi potkua?

Tässä vielä kommenttia Wall Street Journal'ista näistä hätärahastoista - kovin on saman oloista kuin mitä videollani kertoilin. Edelleen odotan jotain viralliseen lähteeseen pohjautuvaa vastaväitettä esitykselleni.

 

Jos jollakin on mennyt ohi mikä on pelin henki, niin tästä vielä IMFn "suosituksia (740kb.pdf)" Eurolandialle vuoden takaa. Lopussa sivulla 22 on Suomesta mainittu mm. seuraavia

  • vanhempien ihmisten eläkkeelle siirtymistä hankaloitettava (eläkeputket poes)
  • sairas- yms. eläkkeille hakeutumista hankaloitettava
  • osa-aikatyöllisyyttä parannettava, myös eläkeläisille
  • opiskelutahtia kiristettävä mm. opintomaksuilla

Noista voi lyhyesti sanoa, että työvoimaa lisää markkinoille. Kilpailua siis lisää, joka --- hehe --- painaa palkkoja alas. Eläköitymisohjeet eivät varmaan koske johtoporsaita - mutta koskapas ne...

Nämä IMFn ohjeet purevat Kreikassa tosi hyvin, eikö vain?

 

Kotimaassa taas... keskitytään pilkkuihin ja puheiden intonaatioihin. Tällä kohtaa voinee käyttää wanhaa sanontaa päivitettynä - "ei enää leipää kansalle, mutta sirkushuveja kuitenkin". Täysin merkityksetöntä jokeltelua siis.

Pahoin pelkään, että persut ovat täyttämässä lupaukset eräiden tahojen ennusteille - rivikansalaisten puhinoiden purkautumisreitti, joka ei johda mihinkään ainakaan eduskunnassa. Toinen oppositiopuolue Keskustakaan kun ei tunnu oikein oppositiopuolueelta - pikemminkin varjohallituspuolueelta, joka roikkuu EUssa viimeiseen asti. Näiden seurauminen olisi hilpeää ellei tulisi niin surullinen olo.

Saatan tietty tulkita näitä vähän väärin, kun en oikein ole noita 10s pitempiä pätkiä jaksanut seurata... Tämän sitä vastoin jaksoin lukea loppuun asti >apua<

 

Muualla maailmassa öljyntuottajamaat liukuvat yhä lähemmäs kansannousuja. OPEC-maiden budjetit edellyttävät keskimäärin 77 US$n öljyn hintaa... enkä usko sen kauaa kantavan. Kuinkahan pitkään kymmenien Mrd'ien US$en ohjaus kansan arkeen pitää kattilan kannen paikallaan?

Quebec'istä tunnustetaan ankeita - järjestäytynyttä rikollisuutta kestitään 4 Mrd Can$'lla vuodessa. Öö - eikös tämän pitänyt olla vain Italian tai Itä-Euroopan ongelma? Onneksi ei meillä lintukodossa, ei... puhtoisuutemme on tietty helppo varmistaa, kun poliisin harmaan talouden tutkimusta hirtetään aina vain ohuemmaksi (ó_ò)

 

Tämä on mielenkiintoinen tapahtumakehitys lätäkön takana: Grjorgi Buusch ei kelvannut puhumaan Kanadan puolella yliopistoon, myös Rummie on saanut sormilleen kidutuskäytännöistä. Doo - ei sillä, että nämä paljon muuta olisivat kuin huomion ohjausta - vaikkakin hilpeitä sellaisia.

Todellisia mörköjä olisivat tietenkin koko military-industrial-kompleksi, joka hyötyy joka välissä järjestelyistä. Sotku on tietenkin niin laaja, ettei sieltä voi yksittäisiä syyllisiä nostaa kuin esimerkiksi esiin. Imperiumit ovat vähän tällaisia - ideologiaansa jumittuneita. Vai mitä sanotte 4,2 milj. turvaluokitetusta jenkistä - siellä ei varmaan väärinkäytöksiä tapahdu...

 

Sitä vastoin nämä ovat aika häkellyttäviä juttuja - tietokoneohjautuvia tappamis- ja tuhoamislaitteistoja. Jatkossa "muodista poikkeavat" voidaan poistaa rivistä ilman ihmiskättä?

Vaan propaganda pelastaa - jenkkilän FEMA on kansalaisten kanssa yhtä suurta perhettä (enter taustamusiikkina rautasaappaiden rompsetta).

 

SoTired

Lopuksi "vitsi" - maanalaisista nakubaareista maailmanlopun piristeitä. Ah, tätä ihmisyyden loogisuutta (¤_¤)

 


 

Ajatusnystyröille hierottavaa: Ville Iivarisen tiivistys julkisen rahan perusteluista - ja kaveriksi WSJ'n tekstiä Brasilian paikallisrahoista.

Toisaalta Pellervon taloustutkimus tarjoilee tuttua ja turvallista - lisää velkaa, kyllä se siitä... Mm-hmm, ihan kuin tätä olisi jo kokeiltu - mutta saatan olla hakoteillä (kun ei sitä koulutustakaan ollut)...

Vaihtoehtoja on aina - jos uskalletaan ajatella hiekkalaatikon ulkopuolelta. Itse saan kyllä usein varsin mielenkiintoisia kommentteja, mutta ei kannata masentua (^_^)

 


22.09.2011 14:29 |