LAA-LAA MAASSA KAIKKI HYVIN

Suomen pankin taseet ovat mielenkiintoisessa jamassa, linkki tässä (kiitos TL). Klikkailkaa itse eri vuodet auki ja kiinnittäkää huomiota "vastaavaa" kohtaan 9.4. SP on siis lainannut 43 Mrd €'a TARGET-järjestelmään. Huomattavaa on, että luku on lähtenyt eksponentiaaliseen nousuun vimosten 3kk'n aikana.

Toinen kohta on "vastattavaa" kohdat 2.2. ja 2.3. Siellä on listattuna liikepankkien SP'ssa pitämien varojen räjähdysmäinen kasvu (46 Mrd €'a) - sama kehitys kuin em. lainaus vimosten 3kk'n ajalta. Raha ei liiku pankeista ulos...

Mitä siis tehdä? Enter Suomen lahja talousmaailmalle - Erkki Liikanen: nyt ja 2008. Puusilmäpolitiikkaa jos mikä, rivikansalainen maksaa - nyt ja aina (>_<)

 

Viikonloppuna Tanskassa kaatui 10. pankki veronmaksajien kontolle vuoden 2008 jälkeen. Max Bank'in core capital 7.4% ja solvency ratio 13.8% kertovat omaa kieltään ressitesteistä...

Belgialaisen Dexian pelastus johtaa väistämättä Ranskan AAA-luokituksen menettämiseen, joten Ranskassa on edessä melkoiset valinnat - Dexia vai Belgia? Dexiasta on myös hyvä muistaa, että tälläkään puljulla ei ollut ressitestien mukaan mitään hätää 3kk sitten. Niin se aika lentää, kun tapahtumahorisontti tulee vastaan...

Samaan aikaan Ranskan pankeista ongelmakaksikko kieltää etsivänsä lisärahoitusta itselleen - kuinkas muuten?

 

Varsinainen rytinä on kuitenkin lähtenyt jo liikenteeseen Unkarin puolelta: Erste Bank myönsi vaatimattomat 1,6 Mrd €'n tappiot - syynä täälläkin aiemmin todettu asuntolainojen osittainen default Sveitsin frangien valuuttakurssien kautta. Löytyisikö Suomesta päättäjiä, jotka näyttäisivät keskaria kv. pankeille?

Palataan kuitenkin Erste Bank'iin. Heillä oli kirjanpidossa mm. CDS-derivatiiveja PIIGS-lainoihin liittyen useita Mrd €'ja, mutta asiaa ei oltu esim. ressitesteissä paljastettu. Hups! Tällaista se on "mark-to-myth" -talous nykyään.

Ei kerrota - tai valehdellaan, valitse mieluisa myrkkysi. Niin, ja Erste Bank'ista dominot johtavat mm. Italiaan, Itävaltaan ja Saksaan.

 

Teletubbies

Noita katsoessa voi todeta jälleen, että Kreikka on vain sivunäytös sille mitä oikeasti tapahtuu. Sittenkin monet edelleen jaksavat vinkua Kreikan perään. Mutta kuten tunnettua, ei koske Suomea...

 

Greek10yBondHistory

Spiegel'iltä kolmen artikkelin kokonaisuus €uron noususta ja laskusta (1, 2, 3). Hyvällä syyllä voi sanoa 20v "kehityksen" monelta osin haihtuneen historian kirjoihin. Yllä Kreikan 10v lainojen kehitys vuodesta 1993 alkaen.

 

Tekstit ovat täynnä surkuhupaisia faktoja.

Alusta alkaen €'a rakennettiin poliittisin perustein: velkatavoitteet? Pakkelia pintaan ja kyllä se siitä (Kreikan lisäksi Italia ja Belgia olivat isoja ongelmia). Wanha totuus tietenkin on, että ei sika huulipunalla muuksi muutu - mutta koskas totuus on poliittisia päätöksiä rajoittanut?

Vuosien saatossa ohitettiin, vähät välitettiin tai muuten vain unohdettiin yksi sun toinen pykälä, joiden tarkoitus oli huolehtia tasapainoisesta talouden pidosta. Usein myös ns. mahtimaiden toimesta.

 

Muutamia ikäviä yksityiskohtiakin tuli linkeistä poimittua...

Kreikassakin maantiekuljetusfirmojen lisenssejä ei ole juuri myönnetty sotilasjuntan kaatumisen jälkeen - huh? ja BKT on jotain 4x niistä ajoista. Euroalueen valtiolainoja on 8000 Mrd €'n edestä, EKPn tileillä makaa 150 Mrd €'a pankkien talletuksia, IMF arvioi isojen pankkien tarvitsevan 200 Mrd €'a pääomitusta jada-jada...

Loppukaneettina: EVVR on järjetön.

 

Ratkaisuina pohditaankin pankkien "suoraa pelastamista". LOL - ikään kuin sitä ei olisi tehty koko ajan. Nyt tosin ei enää edes teeskennellä valtioiden auttamista - jonkunlaista "kehitystä" kai tämäkin (ó_ò)

Kaikesta edellisestä voisi tietenkin hermostua, mutta kaikki on sittenkin anteeksi annettavissa kun muistaa miten EUvostoliitto meitä suojelee: alle 8v lapsilta kielletään ilmapallot (¤_¤)

 

Virosta on puhuttu moneen kertaan, että kyllä siellä on nopeasti toivuttu 2008-09 niiauksesta. Tässä hieman erilainen kuvaus ruohonjuuri -tasolta. Monta tuttua kohtaa tekstissä: talouskeskittyminen pääkaupunkiin, työttömien aliraportointi, vaihdantatalouden paluu syrjäseuduilla jne.

Mahtavaa, upeeta - haukahtelevat IMF ja markkinavoimat!

Mitenköhän Belgian kansalaiset - äkkiseltään Dexian pelastus maksoi 4 Mrd €'a, mutta Ranskan ja Luxemburgin kanssa vielä pitäisi jakaa 122 Mrd €'n lasku. Tällä menolla voimme laajentaa tummelin tuotantoa koko Euroopan kattavaksi, mahtavaa, upeeta!

 

Arvotustoimistotkin ovat heränneet unestaan: Belgia tarkkailulistalle, samalla jenkkilän asuntolainoista 30% on upoksissa - pian puolet. Ja ikään kuin Unkarissa ei olisi huolia tarpeeksi, niin vipurahastot lyövät vetoa maan kaatumisesta.

Jotakuta voisi kiinnostaa, että Soros karisti pölyt kultasijoituksista - ja möi kaiken syyskuussa.

 

NasseSeta

Saas nähdä koska meitin poliittisilla johtoporsaillamme meikit pettävät ja joutuvat turvautumaan erilaisiin apuvälineisiin. Jotenkin tuntuu, että isohko nenäkoriste olisi jotenkin sopiva - sen taakse olisi hyvä piilottaa niin hikoileva otsa kuin harhaileva katsekin.

Selityksiä Suomi-Kreikka -takuujärjestelyiden rahan siirtelystä kaivannee jokainen - tässä hyvä tiivistys (suomeksi) vimosesta sirkuksesta. Kuka maksoikaan ja kenelle? "Mukava" huomata, että muillakin alkaa mennä herne nenään poliitikkojen tapahtumien juontajien toimista.

Onneksi kaverit ovat kuitenkin tulleet palkoissaan kansan tuntemuksia vastaan - ei kun hetkinen (o_0)

 

Vuoden vitsi: Sarkozy - talousongelmat ohi tässä kuussa.

 

Seuraakohan Sarkozy muka-nobelistien oppeja EUvostoliiton verokäytäntöjen yhtenäistämisestä...

Neropateilla tuntuisi olevan taas rahapiirien ostetut mielipiteet valloillaan (ò_ó) ...muistutuksen vuoksi Nobel'in perikunta ei haluaisi olla missään tekemisissä tämän Nobel'in muistoa "kunnioittavan" Ruotsin keskuspankin huomionosoituksen kanssa.

 

Onkohan tänne €urolandiaan tulossa Isoveljen välineitä?

Jenkkilässä show näidenkin osalta menee yhä hullunkurisemmaksi: lapset tunnistetaan koulubussiin astuessa sormenjäljistä, vankeja maanviljelyyn kun laittomien siirtolaisten tarjonta laskee yms. Heh, kai ne vangit ovatkin halvempia kuin meksikaanit...

 

FBI aloittaa koko liittovaltion alueella kasvojen tunnistuksen - tuo liittyy ainakin rikosten ennakointiin tarkkailemalla kansalaisten liikkeitä, eleitä, kasvon ilmeitä jne. Minority report'in jne. tyyliin.

Noita silmäillessä on varsin hyytävää tietää, että kerran jouduttuaan jollekin valvontalistalle (heitit purukumin roskiksen ohi?), niin niistä ei välttämättä poisteta vaikka todistaisi syyttömyytensä. Sokerina pohjalla on tietenkin varsin valvomaton tappotuomioiden jakelu valtion vihollisille.

Saas nähdä käytetäänkö EUn sisällä valmiusjoukkoja ristiiin eri jäsenvaltioiden kesken sisäisten mellakoiden "hillitsemiseen". Perinteisesti kun oman maan kansalaisten pamputtaminen on ollut (ainakin jossain määrin) vastenmielistä.

 


 

Muistakaahan taapertaa toreille nyt lauantaina klo 12-14. Täällä nettituubeissa vinkumisesta ei ole kummoista hyötyä jos ei näyttäydy päivänvalossa (^_^) ...se vain on valitettava tosiasia, että osallistumattomuus johonkin poliitikkoja herättelevään toimintaan on samaa kuin hiljainen hyväksyntä tapahtumille.

Kannattaa kuitenkin varautua hassuihin kommentteihin. Esim. New York'in pormestari juuri totesi mielenosoittajien tuhoavan työpaikkoja viitaten Wall Street'in ravattisonneihin.

 


11.10.2011 15:41 |