SV_rss1
SV_rss2
Muutos2011

LUETTUA JA NÄHTYÄ

KIRJA-ARVOSTELU "REINVENTING COLLAPSE - Soviet Example and American Prospects"

D. Orlov'n kirja itärajan takaisista tapahtumista kertoo vähän toisenlaisen tarinan kuin mitä itselleni on jäänyt mieleen tavan mediasta eli Venäjän tunnelmista 1980-luvun puolivälistä aina tähän päivään asti.

Teksti on sujuvasti kirjoitettu ja tarina on hyvin mielenkiintoinen. Suomalaisille pitäisi energiasektorin romahduksen merkityksen olevan kiinnostavaa luettavaa, mehän tuonne käyttämästämme öljystä, kaasusta ja hiilestä 100%'a.

 

Lue lisää...

 

Seuraavassa on listattuna dokumenttejä ja elokuvia

läheisesti näiden sivujen sisältöön liittyen. Osa on täysin selvää ja uskottavaa, joissakin kannattaa olla enemmänkin tarkkana. Kuten aina asiat voi ymmärtää monella tavalla.

 

Lue lisää...

 
KOKOELMA 1930-LUVUN LAMAA EDELTÄVISTÄ JA AIKAISISTA LAUSUNNOISTA

Aikajanahan oli: 1929 ensimmäinen "virallinen" pörssin romahdus.

DOW pohjalle 1933. Oheinen kuva antaa pienen vertailun noihin päiviin ja viimeiseen viiteen vuoteen. DOW palasi 1929 tasolle Toisen Maailmansodan myötä.

 

DOWvs1929

  • We will not have any more crashes in our time. John Maynard Keynes, 1927

Lue lisää...

 
KIRJA-ARVOSTELU "THE GREAT WAVE - Price Revolutions and the Rhythm of History"

D. H. Fischer'in kirja "The Great Wave" oli itselleni raju, silmät avaava kirja tämän päivän menon taustoista.

Vaikka monelle taloustietous ja historia eivät ehkä ole niitä kiinnostavimpia luettavia, niin suosittelen tätä kaikille, jotka haluavat vähän pitemmän aikajanan näkökulmaa. Teksti on helppoa ymmärtää ja kertoo paljon talouden luonteesta.

Tilanne tänään ei todellakaan ole erilainen kuin ennen!

 

Tutkijan mukaan maailman taloudessa on nyt menossa Neljäs Suuri Aalto. Ensimmäisen Aallon huippu oli 1200-luvun lopulta 1300-luvun puoliväliin, Toinen 1500- ja 1600-luvun vaihteissa, Kolmas 1700-luvun ja 1800-luvun vaihteessa ja nykyinen Neljäs alkoi jo 1900-luvun alussa.

Jokainen aalto on päättynyt deflaatioon, hallitsevien instituuttien romahtamiseen, massiiviseen verenvuodatukseen ja yhteiskunnan uudelleen järjestymiseen.

 

Lue lisää...

 

*

SamassaVeneessä.info Naamakirjassa
SamassaVeneessä.info YouTubessa
SamassaVeneessä.info Twitterissä
Anna palautetta sivuista
Kerro ystäville sivuista