SV_rss1
SV_rss2
Muutos2011

VIERAITA

KOKOOMUKSEN YRITYSPOLITIIKKA, LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Tämä on tuolta usarin blogauksista poimittu helmi, Timpalta tämä käy.

Kokoomuslaiset vaikuttajat ovat tuoneet viikolla aktiivisesti esille perusagendaansa (mm. Harri Jaskari, Petteri Järvinen ja  S-J Pietikäinen), missä peräänkuulutetaan kasvua ja tuottavia investointeja.

Koska he eivät itsekään tunnu ymmärtävän kehityskulkua, saati sitten sen seurauksia, on syytä avata asiaa käytännöllisestä näkökulmasta. Kirjoitus ei pyrikään olemaan eksakti, mutta auttaa hahmottamaan muutoksia yrityskulttuurissa ja pohtimaan sen vaikutuksia.

 

Palataan takaisin 80-luvulle ja perustetaan energia-alan yritys nimeltä Vorttumi Oy. Yritys tuottaa sähköenergiaa vesivoimalla, mikä teknisesti on melko yksinkertaista mutta vaatii suurehkon alkupääoman.

Silloin pääoma haettiin sijoittajilta, jotka odottivat vastikkeeksi rahalleen osinkotuottoa so. haluavat osuuden muiden suorittamasta työstä. Tuolloin sijoittajat olivat yleensä kotimaisia instituutioita ja yksityishenkilöitä. Vakaata osinkotuottoa pidettiin turvallisena, joskaan ei kovin tuottoisana.

 

Lue lisää...

 

TUOTTAVUUDEN KASVU, YHTEISKUNTAMME ITSEPETOS

Poliittinen järjestelmämme on täysin tuuliajolla kuvitellessaan pystyvänsä ohjailemaan markkinavoimia haluamallaan tavalla. Itse asiassa sillä ei ole siihen välineitä. Viime vuosikymmenet onkin käyty viivytystaistelua, mille tyypillisesti on iloittu siitä että hyvinvointivaltio rapautui näinkin vähän.

Median tehtävänä on ainoastaan kertoa, miten uutta ei ole varaa rakentaa, vanhaa ei ole varaa pitää kunnossa ja taloudellinen kykymme huolehtia vähäosaisemmista murenee vuosi vuodelta.

Järjestelmä on liukunut loivaa alamäkeä pitkään ja se on tehnyt sen velaksi. Liukuma edellyttää, että tuottavaa työtä tekevät kykenevät kiihdyttämään juoksuaan liukuman tahtiin. Suuri enemmistöhän istuu nykyään pulkassa huutamassa lisää vauhtia.

 

Lue lisää...

 

AJATUKSIA SIJOITTAMISESTA SYKSYLLÄ 2011

Olen harrastanut sijoittamista jo 10v'n ajan. Minulla on kokemusta useamman tyyppisistä sijoituksista: niin kiinteistöistä kuin erilaisista rahoitusinstrumenteista.

Harrastukseni on tuottanut minulle merkittävää lisätuloa, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Ennen kaikkea se on antanut minulle paljon ymmärrystä talouden dynamiikasta ja eri markkinoiden toiminnasta. Haluan jakaa tämän pohjalta ajatuksiani tämänhetkisistä sijoitusmahdollisuuksista.

 

Etsin jatkuvasti uusia mielenkiintoisia sijoituskohteita. Tästä syystä olen aivan viime aikoina tehnyt analyyseja seuraavista sijoituskohteista: osakkeet, asunnot, metsä- ja maatalousmaa sekä jalometallit. Yllättäen olen kuitenkin päätynyt siihen tulokseen, että mikään näistä vaihtoehdoista ei vaikuta erityisen houkuttelevalta tässä tilanteessa.

Tämä on hyvin poikkeuksellinen tilanne, sillä 10v kestäneen sijoitusurani aikana olen aina löytänyt mielestäni ainakin kohtalaisen hyviä sijoituskohteita. Nytkin olen yrittänyt löytää niitä kovalla työllä, mutta valitettavasti olen tullut siihen tulokseen, että näkymät ovat poikkeuksellisen haasteelliset. Kerron alla, miksi näin on.

 

Lue lisää...

 

VAIHTOEHTOINEN ARVOMETALLIEN HINTA-ANALYYSI

Nykyään jalometalliuskovaisille ei ole hirveästi tietolähteitä. Vaihtoehtoina ovat vain valtamedia, joka ei juuri mainitse jalometalleja, ja toisaalla metallibugit, joiden mielestä aina on oikea aika ostaa (silmissä ehkä hopean 500 US$/oz ja kullan 10 000 US$/oz -hinnat). Seuraava ehkä antaa vähän toisenlaisen näkökulman nykyisiin arvometallien hintoihin.

Kun lähdetään tarkastelemaan jalometallien "reilua" hintaa, on syytä kiinnittää huomiota metallien tuotantokustannuksiin. Nämä eivät tietenkään ole kaikkialla samansuuruiset, vaan vaihtelevat hyvin voimakkaasti.

 

Lue lisää...

 

ANTTI HEIKKILÄN TYÖ TARVITSEE SEURAAJIA

Olen yksi niistä ilmeisesti tuhansista, joka on onnistunut parantamaan itsensä Antin esille tuomien faktojen avulla. Oma sairauskierteeni kesti yli 20 vuotta ja oli jo hyvin vakavaa tasoa. Apua ei löytynyt enempää tavan lääkäreiltä kuin yliopistosairaaloistakaan. Yhtä oiretta hoidettaessa ilmeni aina uusia, entistä vaikeampia oireita, jotka tuhosivat elämän laadun kokonaan.

Aloin tutkia intensiivisesti eri lähteistä, mitkä tekijät ravinnossamme voivat vaikuttaa näin haitallisesti. Mielestäni syyt ovat aivan ilmeisen selvät ja perusteltavissa subjektiivisesti maalaisjärkeä käyttäen varsin pitkälle. Tiede todistakoon loput, jos kykenee.


Lue lisää...

 
Lisää artikkeleita...

*

SamassaVeneessä.info Naamakirjassa
SamassaVeneessä.info YouTubessa
SamassaVeneessä.info Twitterissä
Anna palautetta sivuista
Kerro ystäville sivuista