VÄHÄN HISTORIIKKIA MIEHESTÄ

Tämä teksti yrittää antaa lisätietoa mikä mies näiden www-sivujen takana on ja ennen kaikkea kertomaan olisiko minusta asioiden päättäjäksi ihan valtakunnallisellakin tasolla.


Matkamittarissa on 40v eli synnyin Turussa 1970. Tarinan mukaan muutimme sieltä kuitenkin pois hyvin pian. Tiedostavana olentona olen asunut lähinnä Mikkelissä eli ala-asteen toiselta luokalta lukioon. Vimoset parisen kymmentä vuotta on mennyt Kuopiossa.

Fyysistä pituutta on n. 180cm riippuen siitä kuinka suorana ruoto on, paino heiluu 75 ja 85 kg välillä riippuen siitä kuinka jaksan riehua itseni kanssa. Veren perintöä kuulemma on myös jänkhän ihmisiltäkin.


Nuorempana tuli urheiltua aika kovastikin, karatessa 1.dan musta vyö kuudessa vuodessa (1993) kertonee tietynlaisesta fanaattisuudestakin kun asia oikeasti kiinnostaa. Taiji on myös ollut aina lähellä sydäntäni, samoin Escrima - kaikissa noissa kuvittelen (ainakin joskus) olleeni aika hyvä.

Kahta ensimmäistä opetin toista kymmentä vuotta pitkin poikin Suomea eri seuroissa, kansalaisopistoissa jne. "vierailevana tähtenä". Leireillä ja kursseilla kävin "aktiiviaikoina" tietenkin opiskelemassa noita ja muitakin kamppailulajeja lisää 10-20 viikonloppuna vuodessa. Joskus laskeskelin, että varmaan 5000-10ooo ihmistä olen noiden kautta tavannut... Joku ehkä muistaakin (^_^)

Jossain välissä mopedin kanssa tuli reissattua ja telttailtua aina Norjaa myöten, enää mopoilusta on vain muistot jäljellä. Luonnossa tulee liikuttua enemmän tai vähemmän säästä riippuen itsekseen ja/tai muutaman metsästyskaverin kanssa. Rullaluistelemassa minut myös saattaa nähdä kesäisin.


Juniorina olin UK'ssa pariinkin otteeseen kesäkielikursseilla 15- ja 17-vuotiaana. Noista ajoista lähtien olen lukenut kaikenlaista ja paljon englannin kielellä. Maailmalla on tullut käytyä niin Amerikan ihmemaassa kuin Kiinassa ja Japanissakin. Jälkimmäisessä meni kaksi vuotta väitöksen jälkeen 2005-07.

Japanin reissu muutti toimintaani ilmeisesti aika paljon. Ainakin kaverit joskus uskaltautuivat kysymään, että vaihtoivatko ne siellä meikäläisen korvien välin kokonaan vai mitä kun ihan eri mies tuli takaisin. En oikein tunnista itseäni tuollaisesta kommentista, mutta kukapa itseään ulkopuolelta pystyy täysin neutraalisti katsomaan.


Intin suoritin Mikkelissä 1989-90 ja olinpa siellä kesävänskänäkin kolmisen kuukautta. Se oli mielenkiintoinen homma joskin jouduin toteamaan ettei maksani kestäisi alaa työurana. Sotilasarvo on res.ltn jos se jotakuta liikuttaa.

Lähdin siis opiskelemaan muita itseäni kiinnostavia asioita - biologiaa ja kemiaa eli päädyin bioteknologian koulutusohjelmaan Kuopion yliopistolle 1990. Opiskelutahti ei päätä huimannut, kun pääsin Juhani Jänteen tutkimusryhmään ja säännöllisille kuukausipalkoille. Siellä kun olimme kiinnostuneet enemmän oikeista tuloksista kuin nimikkeistä CV'ssä. FMn paperit sain lopulta 1999.

Opetin myös muutamalla bioteknologian kurssilla assistentin urallani (kolmisen vuotta) ennen kuin siirryin täyspäi(väi)seksi tutkijaksi 2002 ja väittelin syksyllä 2005. Tieteen alalla olevat varmaan ymmärtävät vimosen vuoden työtahdista jotain, kun totean että kaikki kolme väitöskirjani tieteellistä artikkelia tehtiin ja julkaistiin tuona vuonna.


Japanista paluu jälkeen olen keskittynyt näiden www-sivujen pitoon joskin joskus haaveilen tieteen pariin palaamisesta. Se tutkijan koppi oli kovin turvallinen - jos vain rahoitus pelasi niin ei paljoa tarvinnut murehtia maailmaa... vaan realistina en usko yliopistouran kohdallani enää toteutuvan (Pandoran laatikko yms.).

Tällä hetkellä paneudun näillä sivuillakin selvästi (tai kryptisesti kuten eräs lukija sanoi) esiin tuomiin asioihin eli talouden ja energian tilaan maailmassa. Nykyinen systeemi ja varsinkin siitä päättävät tahot ovat täysin jumissa vanhoissa uskomuksissa ikuisesta kasvusta, tieteen loputtomasta pelastavasta runsauden sarvesta ja kaikille riittävästä mannasta.

Vanha totuus, että "ongelman ratkaisu on jotain aivan muuta kuin mikä ongelman alun alkaen on aiheuttanut" tulee haukkaamaan meitä kaikkia kannikkaan. Joku hulluuden määritelmäkin oli, että "saman toistaminen yhä uudestaan uskoen erilaiseen tulokseen" nähdään tänä päivänä velan pelastavaan voimaan vannovien kohdalla päivänselvästi. Mutta menepä asiasta heille sanomaan...

Tietenkin toivon jossain välissä pääseväni takaisin työelämään mukaan jonkunlaisena "tiedon" tai "ymmärryksen" tuottajana sekä ehkä käytäntöön soveltajana. Saa nähdä. Jos kiinnostaa, niin vilkaise tänne.

Se, että itselläni ei ole mitään kokemusta yritysmaailmasta on varmaan erinomainen "lyömäase" ajatuksilleni, mutta minkäs teet. Odotankin pitkälti "tapetaan viestintuoja" -asennetta esittämieni asioiden takia.


Olen myynyt kaksioni ja asun nyt vuokralla. Ansiosidonnaisten loputtua jouluna 2009 en ole hakenut mitään työttömyyskorvauksia tai asuintukea, sillä en halua kenenkään sanovan että elän muun yhteiskunnan loisena.

Minulla on jonkun verran hopeaa sen äärimmäisen tilanteen eli yhteiskuntajärjestelmän täydellisen romahtamisen varalla. Valitettavasti tuon todennäköisyys on selvästi suurempi kuin nolla.

Sivujen pitämisen aikana olen saanut lahjoituksia parisen tuhatta euroa eli elämäni menee taloudellisesti rajusti pakkaselle koko ajan. Toisaalta olen vapaa toimimaan miten haluan, kun ei ole asuntovelkaa niskassa. Vapaudella on hintansa.


Mitään koulu-uskontoa en "tunnusta" tai "harrasta". Sitä vastoin uskonnoista keskustellessa joskus olen sanonut, että minun uskonnossa vain taivas on kattona - ja voi pojat, että se katto on korkealla yöaikaan.

Itse olen aina ajatellut uskonnoista, että jokaiselle omansa kunhan ei "väkisin" (kukin määrittelee tämän itse) yritä toiselle tyrkyttää. Mikä tietenkin lähetyskäskyjä vilisevien valtauskontojen (lähinnä kristinusko ja islam) kohdalla vaatii jonkunasteista sietokykyä ja joustavuutta.


Politiikasta en ole aikaisemmin ollut tippaakaan kiinnostunut ja jopa katsonutkin sen kanssa "läträäviä" vähän nenänvarttani alaspäin (olen ihminen). Eräs ystäväni vastikään sanoi, että asioiden täytyy olla todella huonosti kun minä olen lähtenyt tälle tielle.

Muutos2011 -puolueen valitsin, kun muistin erään lausahduksen "yleisen huijauksen aikana jo totuuden puhuminen on vallankumouksellista toimintaa" (1984, G. Orwell). Nykyiset isot puolueet eivät yksinkertaisesti pysty vastaamaan maailman nykyisiin haasteisiin riittävän nopeasti ja riittävän avarakatseisesti. Toivottavasti olen väärässä, mutta valitettavasti mikään ei toistaiseksi tue tätä haavettani.

Ei sillä, että Muutos2011 mikään kaiken pelastava hopealuoti olisi, mutta ainakin yritys on oikeaan suuntaan.

Muutoksen ydinlauseethan ovat sananvapaus, suora demokratia ja Suomen sekä suomalaisten etu. Vaikea noita vastaankaan on väittää, joskin uskontoasioihin liittyvä polemiikki täysin odotettavista syistä (ihmisiä kun olemme ja uskontoasioissa valitettavan usein täysin ei-järkiperäisiä olentoja) saa välillä aika surkuhupaisiakin piirteitä.

No, näillä mennään...


Vaalityötä käyn lähinnä näin netin välityksellä enkä todellakaan ole ostamassa mainostilaa lehdistä tai radiosta. Jos siis sattuisin pääsemään eduskuntaan, niin budjettini virallisina numeroina kai jäisi muutamiin satoihin euroihin. Olisihan tuo kai omanlaisensa ennätys.

Yritän elää mitä Gandhi'kin joskus sanoi:


Ole se muutos jota haluat maailmassa nähdä.


Jäsen:

Muutama kuva miehestä ja reissuistaan. Ylimmän rivin keskimmäinen kuva Kiinan muurilta taitaa olla viimeisiä aikoja, kun oli kello kädessä (1993). Keskimmäisen rivin kuvista äijä löytyy vain oikealta - ja sieltäkin onneksi vain pienenä häiriötekijänä. Kiitos alimman rivin kuvista Jukkikselle ja muille jotostelijoille.


     

     

     


Linkki facebook-vaalisivulle.

Vaaliohjelmani keskittyy yhden asian ympärille eli rahaan. Niin kauan kuin rahan olemukseen ei puututa, niin kaikki muu on enemmän tai vähemmän näpertelyä. Tarkempi vaaliohjelmani on täällä.13.02.2011 15:16 |